Pienoismallit.net

Friedrichshafen 33 E/L

Hermoja koetellut työvoitto resiinisarjasta. Kokemus resiinistä on hatarahko ja sen huomasi mallia kootessa. Toki myös pakolliset lattialle pudottelut olivat osa projektia ja kokoaminen tulikin tehtyä useampaan kertaan eri vaiheita toistaen. Ulospäin jäljestä tuli kuitenkin kohtuullisen siisti, vaikka vikoja on. Maalaukseen en ole tyytyväinen, mutta tuollainen se nyt on.

Wikipedia kertoo: "Friedrichshafen FF 33 oli saksalaisen Friedrichshafen Flugzeugbaun suunnittelema ja valmistama kaksitasoinen ja yksimoottorinen vesi- ja tiedustelulentokone, joka esiteltiin loppuvuodesta 1914.

Suomen Ilmailuvoimille ostettiin helmikuussa 1918 Saksasta kahdeksan lentokonetta, joista kaksi oli FF 33E-koneita. Ensimmäinen saapui 20. huhtikuuta 1918 höyrylaiva Virgolla Vaasaan ja toinen kesällä 1918. Koneiden saksalaiset tunnukset olivat 1999 ja 1998, suomalaiset F16 ja F24, myöhemmin S58/18 ja S73/18, jälkimmäisen koneen viimeisin rekisteritunnus 2A301. Ensimmäinen kone tuhoutui moottorihäiriön seurauksena Turussa 11. elokuuta."

Malli on juurikin tuosta ellokuussa 1918 tuhoutuneesta koneesta. Olen ottanut vapauksia tulkita alkuperäisen koneen ulkonäköä ja rakenteita - mallisarja on tyypistä L ja E poikkeaa siitä ainakin pyrstön osalta. Toisaalta, tuohon aikaan koneita valmstettiin monenlaisista osista monenlaisin menetelmin ja eri tyyppien osia on hyvinkin voinut siis olla käytössä ristiin.

Kommentit

Melkoinen mestariteos.
Järisyttävän upea kokonaisuus! Etenkin potkuri on aivan upea!!
Potkuri, moottori, ohjaamon yksityiskohdat, takilointi vanttiruuveineen. Pidän!
Ehkä siipien maalausta olisi voinut hieman elävöittää.
Koska 1/32 skaala on minulle hieman vieras, niin kertoisitko minkä valmistajan resiinisarja tuo on.
Upeaa jälkeä vanttiruuveineen ja tarkasti tehtyine osineen. Maalaus sopii ja on varmaan oikeanlainen,
Nähdäänkö tämä Kuopoissa lokakuun näyttelyssä, koska se sopiin teemaluokkaan?
Sarjan valmistaja on Lukgraph, Puolasta. Sinänsä hyvälaatuinen paketti ja sikäli suositeltava.
Ja Kuopio siis on harkinnassa.
Heikki 12.9.2021 10:11 Vastaa lainauksella
Kellukekone maalla näyttää hyvältä, kaikkiaan hieno kokonaisuus. En osaa täydentää aiempia kehuja, joten totean mallin olevan niin upean, että voisin ajatella lähteväni Kuopioon tätä katsomaan.
Marko Hoo 12.9.2021 11:47 Vastaa lainauksella
Kaunis malli. Tekemisen taso on mielestäni niin korkealla tasolla, että vaikeapa sitä on kehitysehdotuksia nakella. Alusta on koneen lailla hieno. Uteliaisuutta kyllä sen verran, että kauanko tuon mallin tai Wingnuttien tekemiseen menee aikaa?
Marko Hoo kirjoitti:
Kaunis malli. Tekemisen taso on mielestäni niin korkealla tasolla, että vaikeapa sitä on kehitysehdotuksia nakella. Alusta on koneen lailla hieno. Uteliaisuutta kyllä sen verran, että kauanko tuon mallin tai Wingnuttien tekemiseen menee aikaa?
Kiitos!

Ajankäyttökysymys on vaikea. En ole pitänyt päiväkirjaa, enää aikoihin. Malleja tulee tehtyä oikeastaan koko ajan vähän kerrallaan, ja välillä joku on tauolla - näinhän se menee. Täyspäiväistä työtä ehkä pari-kolme viikkoa, jos hommasta yrittää myös nauttia edelleen?
Aivan uskomattoman hieno malli. Ilmeisesti olet maalannut kansallisuustunnukset itse, sillä en oikein usko niitä olevan valmiina. Oliko sinulla hyväkin esikuva niitä varten värisävyjä myöten?
Kiitos!

Joo, pyrin maalaamaan merkinnät aina kun vain suinkin mahdollista. Olen kömpelö siirtokuva-asioissa. Maskit mittailen ja teippailen pääosin itse, jotakin olen ostanutkin valmiina, mutten tähän koneeseen.

Ei noihin nimenomaista mallia ollut, koetin matkia aikakauden koneissa olleita merkintöjä eri kuvalähteiden avulla. Sotanäyttämöiden koneissa merkintöjä joka tapauksessa jouduttiin paikkailemaan ja uudelleenmaalaamaan karuissakin olosuhteissa, joten vaihteluvälit olivat melkoiset.

Ja tämä konehan tuhoutui melkein heti Suomi-tunnuksiin maalaamisen jälkeen, eikä todellisia vertailukuvia siksi ole ;-)
JJ Hilska 15.9.2021 22:25 Vastaa lainauksella
On hieno! ja upeaa aina kun joku on nähnyt niin suuren vaivan että rakentanut tämän aikakauden Suomi-koneen, niin eipä voi muuta kuin hattua nostaa!
Oikeaan osoitteeseen meni. Onnittelut!
Kiitos!!!
On kyllä hieno malli. Varsinkin puiset osat ovat onnistuneet mielestäni erinomaisesti.