Pienoismallit.net

Brewster B239

BW-393

Oli haastetta rakentaa noin 20 vuoden tauon jälkeen ja nyt "yksikätisenä". Kaikki maalaukset on tehty siveltimellä. Hobby 2000 -sarjan osat sopivat mainiosti toisiinsa, mutta kittiä piti laittaa paikka paikoin. Sarjasta voi koota 339B/C:n, mutta onneksi suomalaisen koneen osat jokseenkin sellaisenaan mukana. Omasta varustelaatikosta löysin siirtokuvat, jotka eivät kaikki ole ihan priimaa tavaraa. Antennilanka löystyi kohta virittämisen jälkeen. Asia täytynee fiksata, ennen kuin kone lennähtää omistajalleen Siuntioon.

Valokuvaaminenkin on nykyään hankalaa. Makro puuttuu, samoin statiivi. Yritä siinä sitten yksikätisenä. Huomaan yhä kriittisemmin, kuinka maalaus on epätasaista, etenkin keltainen, vaikka sen erikseen huolellisesti alustin. Toivottavasti jälki paranee uuden ruiskusetin myötä. Ja sitäkin pitää harjoitella kuin kanki Kaikkonen paso doplea tanssii susien kanssa -ohjelmassa.

Toivon, että harrastuksen aloittelijat, tai sen pariin 20 vuoden tauon jälkeen talutetut, saavat kannustusta yrittämiseen.

Kommentit

Hei.
Brewster on vaikea kohde. Kabiinin raameja paljon, keltainen, joka on aina hankala maalattava, ja muutenkin hankalahko kaavio. Mallisarjatkin ovat vähän heikohkoja. En ole vielä uskaltanut yrittää Brewsteriä, ja suoraan sanoen sinäkään et näytä ihan huippumallia tuottaneen.

Maalien tasaisuudet paranevat ruiskulla. Etenkin keltainen on helpompi ruiskulla.

Antennilankana voisit kokeilla venyvää lankaa, sitä saa vaikkapa HPNS:ltä tai Sisulta. Paljon helpompi.
Kiitos, Sakari
Antennilankoja olen kokeillut jos millaisia. Nyt otin todella ohutta kalastussiimaa, muttei ollut hyvää sekään, joskin uudelleen kiristettynä ihan seiska. Joskus olen eksperimentoinut valurungon kanssa liekin päällä ja saanut syntymään jopa hienoja lankoja, ihan seitinohutta. Muovina sen liimaaminen paikalleen onnistui joskus erinomaisesti. Vetolujuus oli tietenkin herkkä. Kiitos Sisu-vinkistä.

Joo. Huippumallit näillä käsillä ja heikkenevällä näöllä eivät enää onnistu. Nauti nuoruudestasi ja tee malleja nyt, kun kädet eivät tärise kuin metsurin eläkkeellä. Brewsterin toivoi "kentälleen" vävypoikani ja antoi laatikon kainalooni. Hän itse harrastaa sotilasfiguja ja panssareita, joten delegoi koneen minulle. Lupasin tehdä parhaani ja katsoa, mihin se riittää. No, ynnä muut… Pakkauksessa oli kuomun suojatarrat, mutta en saanut niitä kömpelyyttäni oikein asettumaan, vaikka kaksi päivää yritin. Liitin kuvat nettiin ihan rohkaisuksi kaltaisilleni, että voihan sitä uskaltaa huippujenkin varpaiden välistä edes kurkistamaan. Odotan sitä hetkeä, kun nelivuotias pojanpoikani Julius julkaisee ensimmäiset kohteensa. Hän on jo isänsä tiukassa ohjauksessa. Isä on warhammer-mestari ja edustanut Suomea ulkomaillakin.
Pentti Rantanen kirjoitti:
Nauti nuoruudestasi ja tee malleja nyt, kun kädet eivät tärise kuin metsurin eläkkeellä.
No niin, olen pari viikkoa vanhempi kuin sinä, mutta raskaita töitä olen välttänyt.

Kuomu on ihan ok, se on vaan yleisesti yksi tekijä miksi Brewster on niin vaikea.
Niin siinä sittenkin kävi, että ajattelin itseni vanhemmaksi ja tietenkin viisaammaksi, mutta pieleen menivät molemmat. Jälleen pitää oppia nöyryyttä. Oletko vielä tiukasti työelämässä?

Muuten: Olen ihaillut komiaa Mersuasi (MT-207). Siinä ovat osat ja sävyt kohdallaan. Oliko vuoden 2017 joululahja?