Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw190D-9

Lt Theo Nibel

1.1.1945 Operaatio Bodenplatteen osallistunut 10./JG54:n Fw190D-9 ohjaajana luutnantti Theo Nibel.
Saavuttuaan kohteena olleelle Grimbergerin lentokentälle havaitsivat ohjaajat että odotettujen lukuisten Spitfire koneiden sijasta kentällä oli vain 4kpl b-17, yksi tunnistamaton 2-moottorikone ja yksi P-51.
Lt Nibel hyökkäsi 2-moottorista konetta vastaan. Seuraava hyökkäys kohdistui nyt herännyttä kevyttä IT:tä vastaan. Vetäessään hyökkäyksestä ylös menetti moottori tehonsa ja Nibel suoritti onnistuneen mahalaskun kentän läheisyyteen. Yritykset sytytää kone valoraketeilla tuleen epäonnistuivat joten liittoutuneet saivat käsiinsä ensimmäisen ehjän pitkänokka Doran Nibelin päätyessä sotavankeuteen.
Syy koneen menetykseen oli jäähdyttimen puhkaissut peltopyy.

Ainoa muutos malliin oli laskutelinekuilujen avaus, mallissahan on virheellisesti A-mallin kuilut.
Decaalien tultua ajankohtaisiksi huomasin stencils arkin puuttuvan. Useista perusteellisista etsinnöistä huolimatta arkkia ei löytynyt joten korvattu Eduardin vastaavilla. Tästä syystä WerkeNummer puuttuu pyrstöstä.

Kommentit

Kuvista päätellen olet onnistunut melko hyvin. Ilmeisesti pensseleillä nuo rungon ruskeat ja silloin ne näyttää hyvälle?
Kuuluiko ko. koneeseen antennilanka? Ja pienellä vaivalla olisit voinut jarruletkut lisätä.
Pientä kuluneisuutta potkurin lapoihin olisi myös kivä mauste. Pakokaasuvanat on yllätävän hyvin saatu esille.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tomin kysely tähdittämisestä ja kommenteista on todelle mielenkiintoista luettavaa, mutta nytkin minua ennen oli 7 arvioita tähditetty, mutta ei kommentoitu…
Muuten kokonaisuus on hieno.
Ruiskulla maalattu
Antennilanka ja tietysti jarruputket ym ym kuuluisi. Laskutelinekuilut avattuani suunnittelin moottorin rakentamistakin. Se on vaan loppumaton suo, aina löytyisi lisättävää. Eikä nakkisormissani enää tunnu kovin pienet osat pysyvän.
Antennilanka… osittain tilan ahtauden, sekä työ-että säilytys, en ole antennilankoja laittanut. Irtoaisivat varmasti samantein.