Pienoismallit.net

Fokker E. III

kesä 1916

Fokker E. III, Leopold Anslinger, kesä 1916. Eduard (ProfiPack) 1:48 v.2021. Leopold Anslinger pudotti kymmenen konetta ensimmäisen maailmansodan aikana, kaikki itärintamalla. Kolmas näistä tehtiin tällä Fokker E.III: lla, venäläinen, Voisin 3 LAS, jonka hän pakotti laskeutumaan, miehistö joutui vangiksi. Lähteet vaihtelevat, päivämääräksi asetetaan 24. kesäkuuta tai 26. elokuuta tai jopa 28. 1916. On mielenkiintoista huomata, että Leopoldin veli Franz oli hävittäjälentäjä länsirintamalla Jasta 11, 35, 56 ja Kest 4b kanssa ja saavutti kolme voittoa. Molemmat veljekset selvisivät sodasta.
Mallista: Kone oli mukava kasata, paljon fotoets sälää mutta, siirtokuvat oli jotain ihme muoviseosta oli vaikeuksia saada paikoilleen. Laskuteleneiden ohuet "tangot" oli ilmeisesti saaneet liikaa lämpöä, katkesivat helposti. Maalattu: Tamiyan TS-46 ja Vallejon maaleilla "pölytys" Tamiyan weathering master A:lla.

Kommentit

Ohoh Tuomoa. Olet siirtynyt suurempiin mittaluokkiin. Ja hyvältä näyttää.
Teet aina alustan koneile ja se on plussaa.

Tästä Fokkerista olisin toivonut kertomusta, että miten rakennus sujui. Nyt mallitarinassa on vain koneesta ja piloteista.
Syy mallintamisen kirjoitukseen ovat, että muutkin tekevät varmaan samaa konetta ja tietäisi hieman mikä tuotti vaikeuksia yms.

Malli on onnistunut. Takilointi näyttää hyvälle ja kiva säistys on kohdillaan. Tuosta potkurista olisi kiva saada lähikuva ja samalla sen ympäristöstä.

Nähkäänkö tämä Kuopiossa lokakuussa? Malleja voi sinne jo ilmoittaa ja sinulta on ilmoitettukin "ylivuotisia" malleja, koska korona esti viime näyttelyn.
Tämän vuoden teemana on juuri nämä eka ison hässäkän vempaimet.
Marko Hoo 21.8.2021 18:07 Vastaa lainauksella
Tyylikäs Eindeckeri. Hienosti olet saanut vanhennusta runkoon ja siipiin tehtyä niin, että ei ole mennyt ylitse. Alustasta myös plussaa. Takilointi onnistunut myös.
Että ovat viehättäviä nämä WW1 lentokoneet. Hieno malli ja tuo potkuri vasta aidolta näyttääkin!
Olli J. 23.8.2021 09:32 Vastaa lainauksella
Hyvin onnistunut Anslingerin Fokker! Tasapainoinen kokonaisuus. Ja mukava nähdä välillä itärintamankin kalustoa.