Pienoismallit.net

FW-190

Wurger tikun nokassa

FW-190 F8, Revellin jalustalla

Tämän mallin ainoa tarkoitus on toimia niin sanotusti koe-eläimenä. Tässä tapauksessa koe-eläintä ei vahingoitetu millään lailla. Eri valmistajien ohnnepurkkeja on päässyt kertymään laatikonpohjalle ja päätin kokeilla miten sellainen toimisi jalustana pienelle mallille. Alustaksi valikoitui Revellin tyhjä ohennepurkki. Sitten vaan reikä kanteen ja pätkä halpaa tarjouspensselinvartta reikään ja pikaliimalla kiinni. Toiseen päähän porasin reiän johon koneen pohjaan tuleva massinkitanko 0.5mm mahtuu.

Ja mikäpä olisi sopivampi koe-eläin kuin saman firman näkemys 1/72 FW-190 koneesta. Merkinnät on Eagle calsn tarvike-arkilta. Maalauskin noudattaa likiman arkin ohjeistusta. Rungon ja siipien yläpinnat on RLM 75/82 väreissä ja kyljet sekä pohja on RLM76/paljas metalli. Ohjaamoon istutettu ukkeli on miljoonalaatikosta. Jouduin amputoimaan ukkslilta jalat, että sain sen istutettua ohjaamoon. Ahtaan on paikat… Lisäsin molempin siipiiin tykinputket ohuesta messinkiputkesta.

Sanoisin, että kokeilu onnistui. Revellin lasipurkki on riittävän painava pienelle mallille tyhjänäkin. Ja voihan sinne laitta jotakin liäsäpainoa tarpeen vaatiessä. Purkin voi halutesaan maalata aiheeseen sopivalla tavallai jos siltä tuntuu. Proton kyseessä ollessa maalaaminen tuntui turhalta HiFistelyltä.

Ja tämmöistä kokeilukappaletta on turha tähdittää, joten mahdollisuus on jättty pois.

E-P

Kommentit

Aika näppärä vinkki. Tykkään itse laittaa jalustoja lekomalleihini, kun se helpottaa säilyttelyä ja siivoamista.
Tuommoinen kapea jalka sopii vielä hyvin ahtaille hyllynkulmille.
Moi,

Kiva jos tästä oli hyötyä. Ja onhan noita puteleita erikokoisia ja varsia erimittaisia, joten jatkojalostustakin voi tejdä.

E-P