Pienoismallit.net

Sharotank

Suomalainen sotasaalisvaunu

Neuvostoliittolainen mielikuvitusvaunu, joka ei ehkä ole niitä kaikkein toimivimpia konsepteja. Saksalaiset rakensivat ennen toista maailmansotaa tai sen aikana pienen pallotankin prototyypin, mutta sen ulkoasu on hyvin erilainen tähän verrattuna. Esimerkiksi "teloja" on kaksi joten kontaktipinta maan ja vaunun välillä on leveämpi ja vaunu on siten vakaampi ajettava.

Malli on maalattu ja lakattu ryhmärakentelun hengessä siveltimellä.

MiniArtin rakennussarja on hyvä ja sisältää myös sisustan. En halunnut käyttää aikaa monimutkaisen sisustan maalaamiseen tasaisen valkoiseksi, joten jätin luukut kiinni. Jonkin muun mallin kohdalla valkoinen olisi tullut spraypurkista.

Kommentit

And now for something completely different, kuten Monty Python osuvasti totesi. Erinomainen malli tähän ryhmikseen. Hyvin on pensseli toiminut, mallissa on hyvän rouhea meininki. Mistäköhän taistelusta tuo on muuten saatu saaliiksi…
Idealtaan ja toteutukseltaan todellakin oiva lisä ryhmikseen. Tällaisen rakentamisesta olisi hyvinkin voinut kuvitella myös Raimon kiinnostuneen, ja nimenomaan suomiväreissä. Hyvin on saatu muovisuus häivytettyä varsinkin rungossa. "Telapyörään" vaimikäsenyton kaipaisi ehkä enempi metallin tuntua. Mutta onko se kokonaan metallinen vai jollain mystisellä seoksella pinnoitettu? Otetaanko nuo apupyörät peruskoulutuskauden jälkeen pois? ;)
Kiva piristys ja sopii kuin nappi takkiin tähän ryhmikseen.
Hyvä pensselimaalaus ja kumi on myös kumin näköistä.

Aikamoista trialia kuskilta olisi vaadittu apupyörienkin kanssa..
Mukava malli.
Kiitos. Timo-Matti heitti aika vaikean kysymyksen. Ennen vuotta 1945 kuitenkin… Oletin, että rengas voisi olla kumipinnoitteinen, vaikka sen alla pitäisikin olla metallia panssaroinnin takia. Siksi siis mustanharmaa väri.
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Oletin, että rengas voisi olla kumipinnoitteinen
Sittenhän sen mallintaminen on onnistunut loistavasti.