Pienoismallit.net

Boulton Paul Defiant TT Mk.I

Maalinhinauskone, lähi-itä 1945

MPM:n sarja jossa muoviosat oli ihan asiallisen oloiset, ongelmia aiheuttivat lähinnä hartsiosien sovitukset. Isoimpana ongelmana 'selkä', jonka jouduin loppujen lopuksi yhdistämään kolmesta eri osasta - kirkasosasta, hartsiosasta ja muoviosasta. Sekä kitistä. Paketissa tullut hartsiosa oli liian lyhyt ja ennenkaikkea liian kapea. Muoviosa oli versioon jossa on tykkitorni.

Meinasi jo lentää roskiin kun erehdyin vetämään pohjamaalin Mastonilla - joka ilmeisesti liikaa annosteltuna halkeili oikein kunnolla. Sain kuitenkin vielä lakkamaaliohentimella pelastettua.

Tehty suoraan paketista, poislukien antennilangat ja parit niiden kiinnikkeet. Tai itseasiassa peräsimen ympärillä oleva langoitus ei taida olla antennia vaan estää ettei hinattava maali tai sen vaijeri sotkeudu peräsimeen.

Maalattu Vallejon Model Air akryyleillä ja vanhennettu Flory Modelsin aineilla sekä Ammo by Migin vanhennuslitkuilla. Pakokaasuvanat Tamiyan meikkisetillä.

Ei mikään helpoin projekti mutta kaikkeni annoin ja tämmöinen tuli. En saanut lisättyä enempää kuvia kun tuli rajoitukset vastaan.

Kommentit

Hienon näköinen Defiantti epätavallisella maalauksella. Vanhennus ja säestys näyttää onnistuneen. Vähäisistä kuvista pisti silmään kirkasosan/kuomun raamit, jotka vähän sävyltään ja kirkkaudeltaan eroavat ympärillä olevasta mustasta maalauksesta. Ootko kuvannut jollain jättijärkkärillä isokokoisia kuvia vainmiksei mahtunut enempää kuvia? Sivusto kuitenkin skaalaa ne pienemmiksi.
Kuvien vähyydestä samaa mieltä Severin kanssa.
Minusta säistyksen paneeliurat olisi voinut korostaa jollain vaaleammalla kuin täysin mustina. Nyt ne hyppää silmille aika lailla.

Malirajat hyvin onnistuneet ja keltainen ei ole helpoin maalattava, mutta olet siinä onnistunut.

Otsikon mukainen kone sikäli, että se on Lähi-Idästä ja tausta näyttää juuri siltä kuin vaikka tänä päivänä kuva olisi otettu jossain Lähi-Idän konfliktipesäkkeistä. Betonissa aseiden osumajälkiä kevyistä aseista.

Aika ahtaalta näytää tuo ilmanoton ja potkurin väli? Mahtyykä potkuri pyörimään?.
Kiva erikoisuus.
Samaa mustaa raameissa on kun muuallakin koneessa.

Ihan kännykkäkuvia, 250kt tulee vaan vastaan aika äkkiä. En tie miten muut saa mahdutettua enemmän kuvia? Koitin niitä etukäteen pienentääkin mutta en saanut aikaiseksi isompaa muutosta.

Paneelirajat on vedetty Flory Models Grime-sävyllä, joka on sellainen likainen ruskea. Vaaleampi kuin esimerkiksi Dark Dirt. Keltaista vasten näyttää toki aika tummalta.

Tarkkasilmäinen olet, voi olla että syntyy alumiinisilppua jos koittaa startata :D Tuli 'alaleuka' aavistuksen liian eteen.
Matti M 3.8.2021 19:05 Vastaa lainauksella
Erittäin hyvä lopputulos ottaen huomioon nuo haasteet, minusta sopiva viimeistely, erikoinen ja värikäs maalauskaavio jossa paneelirajat erottuu hyvin, jopa tummassa pinnassa. Pakoputket on myös äärimmäisen bueno.
Olli J. 3.8.2021 21:22 Vastaa lainauksella
Livenäkin tämän nähneenä voin yhtyä edellä oleviin kehuihin. Harmi, kun kuvarajoitusten vuoksi tässä jää nyt paljon hienoja yksityiskohtia näkemättä. Edelleen hienosti onnistunut malli mielenkiintoisesta esikuvasta!
Eero Reiniaho kirjoitti:
En tie miten muut saa mahdutettua enemmän kuvia?
Suuri osa kilotavuista kuluu noissa kuvissa betonipinnan esittelyyn. Käyttämällä yksiväristä taustaa kuvan tiedostokoko pienenee merkittävästi. Tämä liittyy kuvien pakkausalgoritmiin, joka on huomattavasti tehokkaampi yksivärisillä ja vähän yksityiskohtia ja kontrasteja sisältävillä alueilla. Kuvan kokoa ei myöskään kannata liiaksi pienentää ennen palveluun lisäämistä, sillä se ei itseasiassa vähennä lopullisen kuvan tiedostokokoa, vaan voi jopa lisätä sitä.

Kuusinkertaistin kuitenkin käytössäsi olevan levytilan vastaamaan nyt sitä, että sinulla olisi palvelussa yksi malli enemmän arvioitavana, joten nyt kuvia mahtuu enemmän.

Suosittelen joka tapauksessa aina kaikille yksivärisen taustapahvin käyttöä jo ihan siitäkin syystä, että se saa yleensä mallin kuin mallin näyttämään paremmalta kuvissa.
Tomi Filppu kirjoitti:
Kuusinkertaistin kuitenkin käytössäsi olevan levytilan vastaamaan nyt sitä, että sinulla olisi palvelussa yksi malli enemmän arvioitavana, joten nyt kuvia mahtuu enemmän.

Suosittelen joka tapauksessa aina kaikille yksivärisen taustapahvin käyttöä jo ihan siitäkin syystä, että se saa yleensä mallin kuin mallin näyttämään paremmalta kuvissa.
Kuvatilan riittämättömyys on pitkin historian ollut tämän palvelun ongelma ja häirinnyt näidenkaltaisten hienojen mallien esiintulevuutta.

Toivottavasti tulevat uudistukset poistavat sen ongelman.

yt.
MK
Hieno Defiant vähän erikoisempana varianttina ja maalauskaaviolla. Onneksi et heittänyt roskiin, koska malli on onnistunut oikein hyvin. Pidän etenkin tuosta pakokaasuvanan toteutuksesta.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kuvia saa helposti pienennettyä sivuston ohjeissa olevilla kikalla, eli kuvan pikselikokoa pienemmäksi muuttamalla. Tämä onnistuu ihan millä tahansa perussovelluksella mitkä koneesta löytyvät (Windows Picture Manager, Apple Preview jne). Kuvan laatua voi myös tiputtaa pienemmäksi, koska se ei haittaa tuossa pienessä kuvakoossa. Näillä keinoilla pääsee noin 100 kilotavun kokoihin helposti. Kamerat ottavat nykyään vakiona valtavan kokoisia kuvia, joten säätämisen tarve todellakin on. Lisäksi levytilakaan ei ole ilmaista, joten ymmärrän rajoituksen hyvin tällaisessa maksuttomassa palvelussa.
Komea malli. Pidän siitä miten saat malleissasi paneelirajojen sisälle vaihtelua ja "eloa" hienolla tavalla.
@Tomi Filppu - Jes, kiitoksia. Nyt mahtuu riittävästi kuvia.

Lisätty uusia kuvia. Kiitos kaikille kommenteista!
No se..
Nyt tosiaan saa käsityksen kaikesta pienestäkin ja mallin olemus ja kokonaisuus kasvoi silmissäni, mutta pojoja ei voi enää muuttaa. Olisin lisänyt mielelläni, mutta ei ne pojot niin tärkeitä varmaan aikuiselle mallarille ole.
Hieno malli.
Hyvältä näyttää uusissa kuvissakin :D Heräsi kysymys, että kuluivatko siipien johtoreunat noin paljon?
Severi Mäkelä kirjoitti:
Hyvältä näyttää uusissa kuvissakin :D Heräsi kysymys, että kuluivatko siipien johtoreunat noin paljon?
Ei varmaan, vaikka kyllä nuo jonkinmoiselle kulutukselle altistui hiekkakentillä/hiekkaisissa olosuhteissa.

Tää nyt on tämmönen 'taiteilijan' näkemys. Tein koska tuntu kivalta tehdä niin.

@Tomi Rissanen Joo en mä pisteitä stressaa. :)
PhantomII 15.8.2021 18:56 Vastaa lainauksella
Ollin kommettiin; ryhdyn myös kehuihin ja varsinkin kun mallin synnyttäminen ei ollut sitä kuuluisaa "Tamiyan tasoa". Eli ihan pelkästään laatikkoa ravistelemalla osat eivät toisiaan löytäneet, mutta hienoon lopputulokseen kuitenkin on päästy.

Aihe ylipäätään on jo melko harvinainen ja siitä pojoja. Maalauskaavio tuo vaihtelua koneeseen, joka omasta mielestäni pitää olla ainoastaan koko musta… No, näin hinauskoneina Defiantit varmasti pääsivät oikeuksiinsa ja täyttivät odotukset? Tällaiset mallit tuovat mukavaa vaihtelua vitriiniin kuin vitriiniin.