Pienoismallit.net

Landsverk Anti II

(Ex-Nimrod)

Neljän vuoden urakka valmiiksi. Lämmin kiitos mm. Panssarimuseon henkilökunnalle, joka jaksoi katsella useampana kesänä epätoivoista mallaria kameran kanssa hääräämässä vaunun ympärillä.
Itseasiassa tämä malli on ensimmäinen ilmatorjuntapanssarivaununi missään mittakaavassa, toki kannatti aloittaa tällaisesta simppelistä vaihtoehdosta :)
Mallissa on alkuperäistä alarunko, telapyörät ja ase.
Aluksi leikkelin Nimrodin tornin takaosan laatikon pois ja tein uuden osan kaarevasta jogurttipurkkimuovista. Parin vuoden aikana huomasin, että suorat korvauspalat eivät kestä paikoillaan, joten laminoin ne uusiksi 0,25 mm levystä. Tornin pyörivän lattian ripustukset piti tehdä muovilevystä ja tangosta. Ammustelineet ovat evergreeniä ja alumiinilevyä. Helpointa oli rakentaa taisteluosasto uusiksi suorasta muovilevystä, etenkin sen jälkeen kun tarkisti päämittojen avulla, että rakennussarjan tarkka mittakaava on lähempänä 1/36,5 kuin 1/35:ttä.
Telaketjut vaihdoin Friukkareihin ja uitin Migin track burnishing fluidissa. Ensimmäistä kertaa käytin ao. tuotetta, helppoa ja toimivaa.

Kommentit

Se on siinä…sivuston ensimmäinen sensaatiomainen landsvärkki!!!!! hyvin ja pitkälti skrätsinä rakennettu… IBG :ltä pitäisi jossainvaiheessa tulla suomi landsverk 1/72:sena se on ainoa sodanaikainen suomivaunu jota ei vielä saa melko valmiina suoraan kaupasta ja puuttuu omasta varastosta…mutta näköjään voi siis tehdä nimrodista…

Mites toi maalauskuvio onko se museon vaununmukainen ja jos on, niin onko tietoa onko museovaunun kuvio oikein? Itse en ole löytänyt kovinkaan montaa käyttökelpoista referenssi valokuvaa sodanaikaisista vaunuista.
Ps. 455-5:stä olen löytänyt vain yhden kuvan, etu oikealta kuvattuna. Sitä pyrin mallintamaan parhaani mukaan. Enson paraatista löytyi kuva vasemmalta sivulta toisesta yksilöstä ja kolmatta vaunua huolletaan Kuuterselässä. Kaikki nämä selkeästi toisistaan poikkeavissa värikasvioissa. Tässä yksilössä vaaleanharmaat raidat kapeimpia koukeroita, muissa leveämpinä raitoina sudittuja.
AKK 9.7.2021 22:23 Vastaa lainauksella
Upea malli Ari. Vaikeuksien kautta voittoon. Mielenkiintoinen aihe ja pisteet skrätsirakentamisesta👍
Hei,
Hieno malli harvinaisesta aiheesta.

Voitko vielä tarkentaa mitä rakennussarjaa käytit mallin pohjana, nyt tuolla oleva tuotekoodi viittaa hobbyboss T-50 Suomi vaunuun.
Kiitos Kimmo, viimeinen numero heitti yhdellä - Nimrodista lähdin liikkeelle.
Nyt teit Ari oikean kulttuuriteon ! Todella hieno ja mahtavaa, että sait tehtyä tän valmiiksi.
rhakaleh 19.7.2021 20:05 Vastaa lainauksella
Hieno kuin mikä. Tämä artikkeli olisi ansainnut enemmän työvaihekuvia…
Nyt on kyllä ihan 🌲/5. Hienoa työtä.