Pienoismallit.net

Safe travels

Esteetöntä matkantekoa

Jälleen 10x10cm pohjaan toteutettu pieni dioraama. Instagram-rakentelun aiheena oli tällä kertaa "accessibility" eli esteettömyys ja kun tuumailin tätä teemaa, niin parempi puolisko totesi, että "opas-lohikäärme voisi olla aika siisti idea"

Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen: Wizkidsiltä löytyi D&D-figuureja, joista sain askarreltua lohikäärmeen kulkijan kaveriksi ja ajattelin että silta sopisi hyvin myös teemaan. Sillan alle kaipasin jotain ja päädyin epämääräiseen bandiittiin.

Sillan runko on samaa 6mm vaneria, mitä pohjakin. Lisäsin DAS-massaa kylkiin ja vedin kuvioidulla "kaulimella" kivikuvion kylkiin ja tienpohjaksi. Samasta massasta pyörittelin myös muutaman kiven sillan kaiteeksi.

Loin jokipenkan korkkilevystä ja tasoitin sen samalla massalla. Liimasin myös pari kiveä, sekä maalatun bandiitin jokeen, ennen kuin kaadoin Woodland scenicsin still wateria. Samalla tuli testattua, että toimiiko puuliimalla tiivistetty maalarinteippi veden pidikkeenä ja hyvin valu onnistui.

Parin päivän kuivamisen jälkeen töpöttelin Woodland scenicsin water effectiä pintaan aalloiksi ja veden pärskeiksi. Kuivaharjasin seuraavana päivänä valkealla veteen myös selkeämpää aallokkoa.

Lohikäärme sai opaskoira-tyyliset valjaat green stuffista ja kaikista figuureista otin originaalit pohjat pois, jotta ne istui paremmin maisemaan. Matkaaja sai myös kepin käteensä rautalangasta ja green stuffista.

Käytin Nochin ja MIG:in pigmenttiä luomaan pölyä ja kasvustoa sillan pintoihin. Figuurit maalasin lähinnä Vallejon ja Citadelin eri sävyillä.

Kommentit

Hieno dioraama vesiefekteineen ja figuureineen :) Sillan väritys on onnistunut tekemään siitä kivisen näköisen, mutta mua vähän häiritsee sen rakenne. Siinä ei ole kaidetta vaan isoja sileitä kiviä jalkakäytävällä. Mitä olet käyttänyt mallina sillalle?
Severi Mäkelä kirjoitti:
Siinä ei ole kaidetta vaan isoja sileitä kiviä jalkakäytävällä. Mitä olet käyttänyt mallina sillalle?
Kiitos kommentista! :) Hain Googlesta vain "medieval bridgellä" ja esikuva taisi olla Tsekistä tai Puolasta. Ilmeisesti maaseudulla isot kivet toimitti joskus kaiteen virkaa kun ei haluttu hienostella tai säästettiin kiviä. Se oli kieltämättä myös mielenkiintoinen tyyli ja siksikin valitsin sen tuohon 🙂