Pienoismallit.net

F-4J Phantom II

McDonnell Douglas F-4 Phantom II koneet ovat tuttuja lähes kaikille hävittäjäkoneista kiinnostuneille, onhan se yksi pisimpään palvelleista koneista aina Vietnamin sodasta tähän päivään saakka. Koneita on valmistettu yhteensä yli 5000kpl joista pääosa USAF:lle, laivastolle n. 1200kpl ja vientiin n. 1000kpl. Konehan on ollut varsinainen monitoimihävittäjä osallistuen niin hävittäjätorjuntaan, rynnäköintiin kuin muihinkin ilmatukitehtäviin.

Phantom oli 90-luvun lopulla ja 2000 luvun alussa myös tuttu vieras Suomen Ilmailunäytöksissä esim. Lappeenrannassa, Oulussa ja Kauhavalla. Silloiset vierailijat tulivat lähinnä Saksasta ja Britanniasta. Suomessa vierailleet koneet olivat pääasiassa RF-4C ( tiedusteluversio ) tai F-4F versioita.

Mallikseni valikoitui Zoukei-Muran ( ei löytynyt listalta ) F-4J malli n:o 9, jossa siirtokuvat ja ohjeet Yhdysvaltojen Laivaston koneyksilölle. Valmistaja oli minulle uusi tuttavuus, mutta olin kuullut ( lukenut ) siitä pelkkää hyvää. Näin kyllä olikin, itse valu oli tarkkaa ja kokoonpano ja osien putsaus siltä osin varsin mukavaa. Osia oli kyllä todella paljon, mutta eipä siitä haittaakaan ollut varsinkin kun detaljointi oli myös hyvällä tasolla. Koneen kuomut saattoi asentaa näin auki asentoon kuin kiinnikin, jolloin koko kuomu olisi ollut yhdestä kappaleesta. Tuulilasin sävytin kevyesti siniseen sävyyn kuten ohjeessa neuvottiin. Sarjan ohjeet olivat kyllä varsin seikkaperäiset, harvoin näin perusteelliseen raamattuun törmää.

Hankin erikseen myös sisäetsit, mutta en niitä kuitenkaan käyttänyt muilta osin kuin istuinvyöt ja laukaisukahvat. Muut sisäpuolen detaljoinnit tein siirtokuvilla ja maalaten. Koneen keltaiset ja mustat alueet on tehty pääosin maalaten, ainoastaan mustat kävelyalueet on siirtokuvilla. Siirtokuvia sarjassa kyllä riittikin, yhteensä ohjusten kanssa ja pikkutekstit mukaan lukien noin 320 kpl. Meni niissäkin muutama ilta!

Maalaukset, lakkaukset ja säistämiset Akanin, Vallejon, LifeColorin, Tamiyan ja Migin tuotteilla.

Tässä vielä valokuva esikuvasta, eli Ghostraiders laivueen koneesta vuoden 1974 asussaan: i.pinimg.com/originals/4c/6a/15/4c6a1518055daa460c71cd57042b07a1.jpg

Kommentit

Joopa. On taas sitä laatua mitä sinulta on jo tottunut odottamaan. Hyvin esikuvansa mukainen, säistämistä myöden (eli ainakin omaan silmään miellyttävän puhdas). Siirtokuvatyöskentely todella tarkkaa.
Kiitos Tervo!
On se ainakin iso. Suihkuputkien seutu on hyvän näköinen. Muuten aika kliinisen puhdas, jotain sävytystä vähän olisin kaivannut, ei paljoa enempää mutta jotain…

Hieno.
Zoukei-Muran Phantomeista olen kuullut ja lukenut positiivisia arvioita, ja ilmeisen hyvältä se näyttää valmiina. Hieman harvemmin nähty maalaus on muistaakseni Välimeren komennukselta juuri ennen kun VF-142 vaihtoi Phantominsa Tomcateihin. Takarungon metallipaneeleihin kaipaisin ehkä hieman sävyeroja. En siis nokea, koska J-mallin moottorithan eivät enää juuri savuttaneet. Huoltomerkintöjä ja muita pikkusiirtokuvia näissä tosiaan riittää. Kokonaisuuteen sietää olla tyytyväinen, mielelläni tutkisin tarkemmin ihan livenä.
Kiitos Sakari ja Antti!

Säistämisen jätin maltilliseksi kun on niin nätin värinen muuten normi harmaiden sijaan ;-). Alapuolelle olisi ehkä voinut nestevalumia pyöräkuiluista ym. lisätä enemmän. Suihkuputkien takana olevissa levyissä ja korkeusvakaajissa on käytetty kolmea eri metallisävyä. Huonojen kuvien vuoksi ei kaiketi kovin hyvin erotu.

Phantomithan tunnettiin melkoisina savujäljen jättäjinä mutta tuota en tiennytkään että J mallissa tilanne oli jo toisenlainen. Sinähän Antti nämä Phantomit taidat tuntea kun useamman olet niitä itsekin tehnyt.

Mukava projekti tämä Zoukei-Muran Phantom oli, monet ratkaisut oli hyvin mietitty, eikä esim. imukanavatkaan tuottanut niin suurta päänvaivaa kuin yleensä. Samoin teline- ja ilmajarrujen luukutkin asettuivat kätevästi. Suosittelen kyllä sarjaa, ainoa haittapuoli korkea hinta.
Mallitehtaasi oli välillä aktiivisempikin, ellen muista väärin.
Kun luin noita edellisiä kommentteja ja kertomuksesi koneesta ja mallista, niin en voi olla tyhmänä savolaisena muuta mieltä.
Näkemykseni perustuu lähes aina näissäkin koneissa mallin kokonaiskuvaan visuaalisesti, joten en puutu koneen rakenteeseen ja ja mahdollisiin pikku mokiin ollenkaan.
Annan pojoni tässäkin tapauksessa koneen siisteyteen ja rakennus+pintakäsittelytekniikkaan.
Upea on kone ja kuluu vielä niihin hävittäjiin, jotka kiinostaa paljon.

Viisaat kommentoijat, kuten A Lappalainen on perehtynyt paljon näihin koneisiin ja luotan hänen kommenttiinsa.
Kiitos Timo kommenteista! Kyllä tämä kesä ja helteet hieman hidastavat tätä mallitehtailua, talvella se tuntui olevan lähes päätyö ;-). Nyt jotain pientä aina välillä mutta enin aika menee kuitenkin muissa puuhissa…sadepäivän hommia lähinnä.
Varsin näyttävä ja siististi rakennettu Rhino. Onko kyseinen yksilö peräti ns CAG bird? Ainakin siisti ulkoasu viittaa siihen. Definetly Hi Viz. Kuten jokus aikaisemmn on todettu, aina on tilaa vielä yhdelle Vamttomille…

E-P
Kiitos E-P kommenteista! Kylläpä tämä yksilö on juurikin CAG bird, kuten värityksestä ja merkinnöistä voi päätellä. Useimmiten laivueen komentajan käytössähän nämä "00" yksilöt olivat ja erottuivat kyllä edukseen. Ovat muuten tästä syystä useinkin lentokonekuvaajien ja miksei myös mallareiden suosiossa.
Markku Rinne kirjoitti:
Ovat muuten tästä syystä useinkin lentokonekuvaajien ja miksei myös mallareiden suosiossa.
Niinpä, mutta onneksi ei Suomessa, niin ei ole tarvis harmaavarpusia mallailla ;-)
Tervo Salminen kirjoitti:
Niinpä, mutta onneksi ei Suomessa, niin ei ole tarvis harmaavarpusia mallailla ;-)
Tai pikemminkin niin että valitettavasti ei Suomessa… siispä "joutuu" niitä harvaavarpusia mallailemaan ;-). Tai, onhan esim. Hawkeissa vähän värikkäimpiäkin versioita tarjolla.

Tuo koneiden merkintäpolitiikka on muutenkin tuolla rapakon takana hiukka monimutkaisempaa kuin täällä kotosuomessa kun laivueitakaan ei ole kuin kolme ja pääosin käytössä vain yksi konetyyppi kerrallaan.