Pienoismallit.net

Mig-21 PF

JG-2 "Juri Gagarin"

Kesäterveiset!

Eduardin Mig-21 PF oli mielestäni niin loistava sarja, että se menee itsellä ihan kärkijoukkoon mallailukokemuksena. Suosittelen! Kyseessä on profipack -paketointi, josta näytti löytyvän palikat myös PFM-versiolle. Minulla on joku kumma fiksaatio "harppi-Saksan" kalustolle, joten päädyin miltei automaattisesti tähän Jagdfliegergeschwader 2 "Juri Gagarin" punaista 851:tä esittävään yksilöön. Kyseinen yksikkö toimi Trollenhagenissa. En löytänyt juurikaan kuvia ko. koneesta. Ilmeisesti 851 esiintyi aikanaan propagandaelokuvassa, jossa numerona oli punainen 1851. Kone palveli myös JG 8:ssa ja JG 9:ssä ennen siirtoa JG 2:een ja lopulta poistoon vuonna 1986. Pyrin tässä esittämään konetta 80-luvun puolivälin paikkeilla hieman ennen poistoa. Kone on rakennettu suoraan laatikosta lukuun ottamatta Masterin pitot-putkea ja Eduardin Brassin F.O.D. suojia. Tikkaat ym. ovat LP-Modelsin tuotantoa.

Referenssipuutteen vuoksi jouduin turvautumaan maalauksessa Eduardin ohjeisiin sekä löytämääni kuvamateriaaliin muista PF- Migeistä. Ainakin kahta eri sävyistä vihreä-ruskea komboa näytti esiintyvän ja osa yksilöistä oli paikkamaalausten johdosta vähintäänkin kirjavia. Ohjaamot olivat näissä versioissa vielä harmaat (lukuun ottamatta tsekkiläisiä versioita). Malli on maalattu Mr. Hobbyn ja Ak:n Real Colors akryyleillä ja vanhennettu Abteilungin öljyväreillä. Lakat Tamiyaa. ICM:n alustalevyt on maalattu Tamiyan maaleilla ja käsitelty öljyillä ja pigmenteillä. Figuurit ovat CMK:n "Warsaw pact" -resiinifiguureita ja maalattu Lifecolorin ja Vallejon akryyleillä.

Kommentit

Matti M 20.6.2021 15:55 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Mig, maalaus ja viimeistely erittäin hyvin onnistuneet, figuurit ja alusta muodostaa onnistuneen kokonaisuuden.
Janne V 20.6.2021 16:25 Vastaa lainauksella
Nätti malli ja alusta figuureineen. On kyllä loistavia nämä Eduardin Migit, yhteen saumaan koneen pohjassa joutuu ehkä vähän kittiä käyttämään. Itseltä löytyy näitä pari kappaletta varastosta, pitäisi vain päättää että minkä maan koneita tekee, Pohjois-Vietnam voisi olla hyvä aihe.
Olli J. 20.6.2021 21:20 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Matti ja Janne!
Janne V kirjoitti:
On kyllä loistavia nämä Eduardin Migit, yhteen saumaan koneen pohjassa joutuu ehkä vähän kittiä käyttämään. Itseltä löytyy näitä pari kappaletta varastosta, pitäisi vain päättää että minkä maan koneita tekee, Pohjois-Vietnam voisi olla hyvä aihe.
Todellakin! Tuli hankittua varastoon paikallisesta Harrasteässästä se MF-versiokin, mikä on oma lemppari kyseisestä konetyypistä. Pohjois-Vietnamin alumiini-vihreä-täpläcamo on kyllä näyttävä.
Terve! Nopealla silmäyksellä olisin voinut vaikka vannoa, että kyseessä on 1/48 mittakaavan kone. Hienoa jälkeä ja maltillinen kokonaisuus. Mallin alustaa kannattaisi kuitenkin nostaa valokuvakehysten reunojen yli, niin malli olisi paremmin esillä. Malli ns. uppoaa alustaansa heikentäen kokonaisuuden vaikuttavuutta.

-Juuso T.
Olli J. 20.6.2021 22:50 Vastaa lainauksella
Kiitti Juuso!
Ja kiitos vinkistä - mä olen niin märkäkorva näiden alustojen käytössä, että tuollaista en osannut ajatellakaan. Yritän jokaisessa mallissa oppia jotain uutta tekniikkaa yms. ja tässä tämä alusta (noiden levyjen maalaaminen) ja varsinkin figut oli puhdasta treenausta. Täytyy silti sanoa, että vaikka 1/72 figuurit ovat pirun pieniä, oli maalaaminen siitä huolimatta hauskaa ja aion kyllä jatkossakin käyttää niitä.
Kuten Juusokin mainitsi, minullekin tuli mieleen skaalaa isompi kone. Hienoa, siistiä työtä todellakin. Alusta kruunaa kokonaisuuden ja nuo mekaanikot istuvat kokonaisuuteen todella hyvin. Kaiken lisäksi ne ovat erittäin hyvin maalattu, pointsit siitä myös!
Olli J. 21.6.2021 09:26 Vastaa lainauksella
Kiitos Markku!
Tyylikäs Mig.
Kertomuksesi oli mukava lukea ja pientä sivistystähän se taas toi.
Mallin maalaus ja pintakäsittely on herkkua. Ei liian voimakasta paneeliuria ja muutenkin värit sulautuu yhteen hyvin.
Tätä olisin minäkin luullut 1:48:ksi.

Alusta on mainio. Siinä on liikettä ja tunnelmaa, eikä varmaan ihan heleppoa maalata noita figuja.
Tuo alustan upotus valokuvakehyksiin ei ainakaan minun silmää haittaa. Näinhän momi on tehnyt ennenkin. En sitten taas tiedä jos sitä nostaisi, niin voisihan se korostaa jo muutenkin hienoa mallia/dioraamaa.

Kenties yksi lähikuva vaika kuomusta, olisi ollut hyvä lisä tai sitten ei. Riippuu maalirajoista.

Alan jo nyt kyselemään, että nähdäänkö tämä ja muita mallejasi syksyn näyttelyssä Kuopiossa, jos Cocid-19 antaa siihen mahdollisuuden.
Vaikka siinä teemana on WW1 ja juuri poistuneen puheenjohtajamme kunniaksi rakennetut mallit, niin muutkin sarjat on käytössä.
Hieno MiG. Nätit värisävyt ja juuri sopivan huomaamattomat IFF:n antennit. Myös alustan betonilaattojen olemus on omaan silmääni oikeanlainen.
Olli J. 22.6.2021 15:42 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo ja A Lappalainen!
Timo Rissanen kirjoitti:
Alan jo nyt kyselemään, että nähdäänkö tämä ja muita mallejasi syksyn näyttelyssä Kuopiossa, jos Cocid-19 antaa siihen mahdollisuuden.
Vaikka siinä teemana on WW1 ja juuri poistuneen puheenjohtajamme kunniaksi rakennetut mallit, niin muutkin sarjat on käytössä.
Mielenkiintoinen ajatus! Olen esitellyt mallejani tähän mennessä vain näin "virtuaalisesti". Tämän vuoden puolella itse asiassa valmistui jo yksi Eindecker ja Albatros III on parhaillaan takiloitavana. Kuopiossakaan ei ole tullut käytyä vuosiin :). Lokakuun aikatauluni tosin vielä epäselvät.
Kun selviää aikataulut ja jos sieltäpäin on muita tulossa, niin kimppakyyti vaan.
Malleja voi jo ilmoitella ja kannattaakin, koska voihan ne aina perua.

Tapahtuma on kaksipäiväinen ja yleensä lauantaisin on eniten maleja, koska kaikki pitkämatkalaiset eivät raski jäädä yöksi Kuopionn.
Tarkoitud olisi, että sunnuntaina ennen näyttelyn avaamista kävisimme kerhomme puheenjohtajan haudalla. Täälläkin on pääsivula " Suru-uutinen Kuopiosta".