Pienoismallit.net

T-62A

T-62A, Tamiyan klassikko, joka ainakin omasta mielestäni on paljon mainettaan parempi malli. Pilkunviilaajat tietenkin löytävät siitä paljon vikoja mutta itsellä oli varsin mukavat 20+ tuntia tämän vaunun rakentelussa. Pieniä lisäyksiä sinne tänne ja hillitty maalaus pintaan ilman (taaskaan) turhan vahvaa säistystä. Maalit perinteisesti Revell/Humbrol linjaa ja säistys akryyleillä, vesiväreillä ja vesivärikynillä. Pinnassa mattaspray.

Kommentit

Kerroit juuri kaiken oleellisen mallis pitakäsittelystä ja hyvä nin.
Sama oli edelisen mallsi vastauksessa.
Liika säistys ilman dioraamaa antaa epärealistisen kuvan tai sitten sillä halutaan peittää mallin kasaamisvirheitä

Tämä on todella nätti vaunu. Maalaus juuri kohdallaan ja pieni säistys sopii kuin nappi otsaan.
Kylläpä nuorelta mieheltä tulee upeita teoksia. Mitähän seuraavaksi?
Ps.
Hyvin harva meistä ikälopuista mallareista saa tuollaisia pojoja, vaikka takana on vuosikymmenten mallaus. Mistä ihmeestä haet oppia?
Timo Rissanen kirjoitti:
Liika säistys ilman dioraamaa antaa epärealistisen kuvan tai sitten sillä halutaan peittää mallin kasaamisvirheitä Mitähän seuraavaksi? Mistä ihmeestä haet oppia?
Kiitos Timo kommentista jälleen kerran. Tuo säistysasia on sellainen mikä ei voi olla saamatta liikaa huomiota koska pienoismallit bisnes näkökulmasta tuntuvat pyörivän pääasiassa säistämisen (ja ylettömän aftermarket tarjonnan) ympärillä. On hienoa että saatavilla on monenlaista tuotetta (joskin suurin osa on pirun kalliita) niille jotka niitä haluavat käyttää. Meille uusille mallareille kaikki säistys, PE, resiini ym. ym. krääsä aiheuttaa vain paineita kun yritämme olla samalla tasolla kun huippumallarit, joille tämä nykytrendi on itsestäänselvyys. Esimerkiksi tämän mallin polttoaineletkut on tehty scratchistä eivätkä näinollen ole yhtä hyvän näköiset kuin nykyään lähes jokaikisessä vastaavassa venäläisvaunussa olevat aftermarket osat, mutta itse olen niihin tyytyväinen. Siis viestinä kaikille mallareille, niin uusille kuin vanhoillekin että tärkeintä on olla itse tyytyväinen. Malleissani on yleensäkin monenlaista kasausvirhettä ja pikkuvikaa, mutta kuten olen aikaisemminkin korostanut niin en tee tätä hampaat irvessä… Virheiden peittäminen raskaalla säistämisellä on vaan lisävirhe… Mitä tuohon oppiin tulee niin edelleen se oma iskä on kultakaivos ja lukemalla oppii myös. Maalauksessa varmaan tärkeintä on että en yritä löytää realistisinta sävyä, vaan sinnepäin ja mikä näyttää hyvältä. Myöskin hoidan maalauksen samalla periatteella kuin piirtäisin tai maalaisin kuvaa, ei niinkään kolmiulotteisesti. En tiedä onko vaikeaselkoista… Ja mitä seuraavaksi? Useampia malleja on tullut hankittua mutta en vielä ole päättänyt seuraavaa, se on varma että Tamiyalla mennään skaalassa 1/35.
Yhdyn täysin tähän mielipieeseesi.
Matti M 20.6.2021 10:41 Vastaa lainauksella
Hieno malli vanhasta Tamiyasta, esimerkki siitä miten iäkkäästä ja tämän päivän mittapuulla ei niin tarkasta sarjasta saa kuitenkin esikuvansa näköisen ja näyttävän mallin. Taisin joskus aiemmin sanoa että tuo sinun viimeistelytyylisi tuo mieleen Verlindenin mallit, hänkään ei käyttänyt kuin kevyitä lika/pölyefektejä.
Mitä noihin after-market tuotteisiin tulee niin varsinkin noissa etsiarkeissa on monesti suurin osa sellaista joita ei tule käytettyä, täysin tarpeettomia detaljoinnin kannalta. Vaunukalustossa tulee usein korvattua letkutelat joko muovi- tai metalliosilla.
Matti M kirjoitti:
Taisin joskus aiemmin sanoa että tuo sinun viimeistelytyylisi tuo mieleen Verlindenin mallit, hänkään ei käyttänyt kuin kevyitä lika/pölyefektejä.
Kiitos kommentista Matti. Niin, Verlinden. Hieno mallinrakentaja ja onhan noita hänen kirjojaan tullut aikatavalla selattua, kuten The Verlinden way, Verlindens showcase, Building military dioramas jne. On sillä varmaan vaikutusta ollut omaan mallinrakennukseeni. Minut on oikeastaan houkuteltu mallinrakentajaksi Verlindenin avulla… Kannattaa muidenkin tutustua jos ei Verlinden ole tuttu. Myös sellainen nimi kuin Lewis Pruneau on huomion arvoinen. Tämän nykyajan mallinrakentajista monet Kiinalaiset, Japanilaiset ja Etelä-Korealaiset ovat ainakin tyyliltään kovasti mieleeni. Mallien yletön sotkeminen tuntuu olevan kovasti Eurooppa painotteista jos yleistää haluaa.
Matti M 20.6.2021 19:30 Vastaa lainauksella
Verlinden mullekin tuttu, muutamia kirjoja ja Modeling Magazineja löytyy vieläkin, myös Sheperd Paine oli How to build dioramas ja Modeling tanks and military vehicles-kirjojen kautta tuttu 90-luvun alusta, noita lueskelen vieläkin silloin tällöin. Jatka samalla linjalla, sulla on hyvä tyyli viimeistellä mallit.