Pienoismallit.net

Ford Transit Mk1

Ensimmäinen oma auto

Nuorena iski tietenkin jossain vaiheessa kova autokuume. Oltuani muutaman kerran setäni Nissan Homerin kyydissä, oli selviö, että omakin auto täytyy olla paku. Sopiva kulkupeli löytyi kotikulmilta, kun paikallinen verhoomoyrittäjä oli myymässä Transittiaan. Autossa oli muutettu kuljettajan penkki lasikuituiseen kuppi-istuimeen ja se oli kiinnitetty kuorma-autosta tuttuun jousitettuun alustaan. Matkustajan paripenkki oli kotoisin linja-autosta. Kojelauta oli verhoiltu plyyshiä muistuttavalla kankaalla ja puujäljitelmällä samoin kuin ovipaneelit.

Ensimmäinen oma rakentelukohde oli lasikuituinen aurinkolippa. Seuraavaksi takaoveen väkästelin lattaraudasta varapyörätelineen. Huomiovalot täytyi tietysti laittaa ajan tavan mukaan. Raskaan kaluston malliset kettingit ruuvasin roiskeläppiin. Kuorma-automaiset peilit olivatkin jo ostettaessa. Koska tämän kokoluokan pakettiautoon ei saanut lakipykälien mukaan rakennella mitään vanisisustusta, ainoaksi toimenpiteeksi jäi verhot ikkunoihin. Tähän asuun rakensin tämän pienoismallin. Tuon ajankohdan jälkeen katolle ilmestyi vielä paineilmatorvet, äärivalot kulmiin ja LA-puhelinantennit sivupeilien varsiin. Ehkä modaan ne vielä joskus tähän malliinkin.

Mk.1:stä ei ole rakennussarjaa olemassa, joten muokkasin tämän Italerin Mk2:sta. Keulan muutoksen lisäksi uudellen piti rakentaa mittaritaulu kehyksineen sekä ratti. Takaovi muuttui kaksiosaiseksi, joten erilliset ikkunat ja saranat piti lisätä. Takavalot on skrätsätty Mk1:n mallisiksi. Etuvilkkuihin löytyi sopivan kokoiset aihiot askartelutarvikekaupan valikoimasta. Piti vain hioa timanttikuvio sileäksi ja kiillottaa. Oikean kyljen ovi olikin jo mallattu, vain ikkunan lisäsin siihen. Ovien kahvat veistelin enemmän oikean näköisiksi. Puskurit muokkasin sarjan omista osista kittaamalla ja hiomalla. Tuulilasinpyyhkimet aftermarketosia samoin kuin radioantenni. Pakoputken muotoilin tulemaan ulos takarenkaan etupuolelta, kuten esikuvassakin oli. Vanteet "sorvasin" sarjan osista ja pillerikapselit löytyi miljoonalaatikosta.

Referenssikuvat on skannattu 8 mm:n kaitafilmin ruudusta. Rainanpätkä on ainoa muisto ekasta kulkupelistäni.

Kommentit

-Aidon näköinen Transitti. Eipä paljoa häviä kun katsoo kuvia maastossa oikeasta pakusta.
Maalipinta juuri sopivan matta/puolimatta/puolikiiltävä vai miten se menee.
Myös hatunnosto noista itse tehdyistä osista ja mallin rakenteen muutoksista.

Tällaisia oikeista autoista kaipaisi tänne lisäää malleja.

Tykkään jo senkin takia, että samanlaisessa Transussa tuli pikkupoikana oltua erään Pohjois-Savolaisen kyläkaupan tsupparina. Kuski ajoi ja istui paikallan ja me alle murrosikäiset roudattiin koko tavaratila täynnä olevia ruokakoreja ympäri kolmea kylää. Koulun jälkeen heti töihin ja kolme-neljä tuntia viidenkymmenen pennin päiväpalkalla tehtiin ihan mielekästä työtä.
Kuski maksoi päivän päätteeksi palkan omasta kukkarostaan ja veteli vihreä norttia kun me hikoiltiin.
Sitten kerran jätin vahingossa sivuoven - jota tässä ei ole - auki ja kuski peruutti pientä koivukujaa katsomatta oikeanpuoleiseen peiliin. Räiskis ja pum. Sivuovi osui keskelle pihakoivua ja haitarille meni.
Sain siitä mielettömät kiroilut ja jouduin tekemään kuukauden ilman palkkaa samoja töitä ja aina kun ruokalähetys vietiin kerrostalon ylimpään kerrokseen, niin kuski sanoi, että Timo vie…
Tämä oli joskus vuonna 68-70.
Kiitos Timo!

Kiillottomuus vastaa hyvinkin tositilannetta. En ole nimittäin ikinä pessyt käyttöautojani, saatikka kiillottanut maalipintaa…tai kerran jouduin pesemään Omegan vaimon määräyksestä, kun oltiin menossa jonkun sukulaisen juhlatilaisuuteen. :-)

Tämän Transitin taru omistuksessani loppui vähän sen jälkeen, kun olin ajamassa Suonenjoelta Rautalammille ja jossain puolenvälin jälkeen laturin hihna katkesi ja löysi mokoma tiensä jakohihnan ja hihnapyörän väliin laittaen jaon täysin sekaisin. Venttiilien työntötangot meni S-mutkalle ja muutama keinuvivun korvake murtui. No, ostin kaverilta käytetyn venttiilikoneiston ja ajelin vielä Ransitilla kotvan aikaa. Jotain muutakin siinä sekosi, ei se enää toiminut kuten ennen. Lopulta kyllästyin talviseen käynnistysrituaaliin, kun koneeseen sai suihkuttaa purkillisen starttipilottia, jotta Yorkkilainen tiisseli viimein räjähti käyntiin sankan mustan savun saattelemana…Joku "onnellinen" sen kuitenkin vielä osti minulta.
Nyt mennään kovaa ja korkealta!
Näitä pyöri miltei jaloissa silloin aikoinaan ja nykyään ei edes kesällä näytä tulevan vastan. Onko tämä Transitin vuosikerta hieno auto? Ei ole, mutta tämä pienoismalli puhaltaa nostalgian purjeen täyteen. Työn jälki on erittäin kelvollista. Ja koska malli edustaa tiettyä yksilöä, on - minun mielestäni - erityismaininnan paikka.

Ehdoton lisä oli taustatarina, jota ilman malli olisi vain edustanut jotain kulahtaneen oloista pakua ammoisilta ajoilta. Komppaan Timoa siinä, että näitä olisi kiva olla enemmän. Mä en tällaisia tee, mutta toivottavasti (monet) muut tekevät.
Omavalmisteosista myös aina plussaa, mikä näkyköön tähtimäärässä.

Hienoa!!
Kiitos Mikko!

Minulla on aina ollut johtoajatuksena rakentaa malleja olemassa olleiden/ olevien esikuvien mukaan…poislukien muutamat syrjähypyt "mitä jos"- kategoriaan. Niissäkin pitäydyn asiayhteyteen liittyvässä historiallisessa ja/ tai teknillisessä viitekehyksessä. Eli periaatteessa täysin utopistiset mielikuvitusaiheet eivät ole minun alaani.
Kylläpäs se ransu on tuttu kapistus,isälläni on ollut seitsemän MK1 kopan mallia,bussina ,pakuna,lavamallina.yt myöhemmin oli kolme museorekisteröityä,viimmeinen myyttiin kolmevuotta sitten pois.Itellä myös on ollut tarkoitus rakentaa samanlainen mutta isompi paripyörä korotetulla katolla oleva versio,saasnähdä milloin se teko toteutuu.
Joo hieno on.
Mukava nähdä tällaisia käyttöautojakin mallinnettuna ja varsinkin kun työn jälki on moitteetonta niin sopiihan tällaista esitellä todellakin. Tuo värisävy on kyllä hyvin tyypillinen ja uskoisin että suurin osa näistä alkupään ransiteista oli juuri tuon värisiä. Tämä "possukeulainen" versio on itselle hieman tuntemattomampi ja taitaa olla 60-luvun loppua jolloin näitä valmistettiin? Itsellä paremmat muistikuvat ovat seuraavasta koriuudistuksesta jossa oli kapeampi etusäleikkö ja neliskulmaiset ajovaloumpiot, eli 70-lukulaisista. Näitähän oli pitkään myös poliisien käytössä ja ellei muusta muista niin Reinikaisesta ainakin ;-).

Nuo huomiovalot ( Talmu merkkisiä kaiketi useimmin ) oli kyllä hyvin tyypillisiä tuohon aikakauteen kuten lisäjarruvalo hattuhyllylle sedaneissa hieman myöhemmin. Itsekin niitä muistaakseni virittelin omaan Taunukseeni. Huomiovalojen värisävy on kyllä tuttu keltainen, mutta oliko nuo etuvilkut myös noin keltaisia vaiko enempi oransseja?

Hieno taidonnäyte tästä meille hyvinkin tutusta kulkupelistä, hyvä kun teit ja toit sen tänne esille! Valokuvat myös hienoja aitoa taustaa vasten.
On todella hieno ja onnistunut malli! Muutostyö on vaativa ja lopputulos upea. Ainakin omasta mielestä automallarille on hieno juttu tehdä malli omasta autosta.
Minulla on näihin mk 1 Transiteihin jonkinlainen viha-tykkäyssuhde (en käytä rakkaus-sanaa koneiden yhteydessä). Olen töissä ja armeijassa ajanut näillä varmaan satojatuhansia kilometrejä ja olen aina tykännyt ko. mallin muotoilusta. Olisipa tehty malli siitä korkeasta ja pitkästä mallistakin.
Ostin tämän mallin kun se taas tuli markkinoille ja teen siitä yhden työautoistani, vaatii myös vuosimallin vanhennuksen mutta vähän miedomman.
No jo on hieno ja aidon näköinen Transit! Mikä hienointa, niin ei ylikiiltävä näyttelyauto vaan jotakin joka voisi tulla jokapäiväisessä liikenteessä vastaan… siis jos näitä vielä liikenteessä olisi.
Joona Leino kirjoitti:
No jo on hieno ja aidon näköinen Transit! Mikä hienointa, niin ei ylikiiltävä näyttelyauto vaan jotakin joka voisi tulla jokapäiväisessä liikenteessä vastaan… siis jos näitä vielä liikenteessä olisi.
Hieno kommentti, mutta minkäs ikäinen olitkaan? Onko sinulla tuntumaa näistä tämän ikäisistä autoista?
Olen samaa mieltä, että hienosti toteutettu autoaihe, jossa on vielä henkilökohtaista lataustakin mukana. Sopiva maalipinnan matta/kiiltävyysaste.

yt.
MK
Kiitos kommenteistanne Osmo, Markku, Juha, Joona ja Mika!

Mukava huomata, että Transit on monelle tuttu kuljetusväline. Tämä on vuosimallia 1975. Mk1:tä valmistettiin aluksi V4-bensakoneella. Kun voimalaitteeksi päätettiin valita myös 2,4 l:n dieselvaihtoehto, jouduttiin keulan pituutta jatkamaan tällaiseksi "possu"-malliksi moottorin vaatiman lisätilan takia. Tuotannossa Mk1 oli vuosina 1965-1978 Englannin ja Saksan tuotantolinjoilla.

Mielestäni ulkomuodollisesti juuri tämä on komein Transit-malli. Muutenkin automuotoilumakuni on jämähtänyt jonnekin 80-90-lukujen taitteeseen. Sen jälkeen valmistetut kulkupelit eivät erityisemmin sytytä. Nykyautot ovat suorastaan luotaantyöntävän rumia.

Vilkut saisivat olla tosiaan oranssimmat. Hiottaessa aihioista katosi enin värin syvyys. Toisaalta tuonaikaisista muoveista tehdyt lamppujen lasit kauhtuivat ajan myötä ja esim. takaparkit kuulsivat vanhetessaan läpi jopa kirkasta valoa.

Hyllyssä odottaa toinen Mk2, josta suunnitelmissa on tehdä tuo Mustamaijaversio.
Mika Kauranen kirjoitti:
Hieno kommentti, mutta minkäs ikäinen olitkaan? Onko sinulla tuntumaa näistä tämän ikäisistä autoista?

yt.
MK
Tämä tulee kaventamaan melkoisesti wanhan kaluston kommentointia ja arviointia :D
Timo Honkanen kirjoitti:
Mika Kauranen kirjoitti:
Hieno kommentti, mutta minkäs ikäinen olitkaan? Onko sinulla tuntumaa näistä tämän ikäisistä autoista?

yt.
MK
Tämä tulee kaventamaan melkoisesti wanhan kaluston kommentointia ja arviointia :D
Joo, jos nyt sitten pilkulleen mietitään niin esim. toisen maailmansodan kalustoa on sitten enää kenenkään turha lähteä kommentoimaan saati sen ensimmäisen ison kahinan aikaisia… :) Mutta viimeksi olen nähnyt parikin tuollaista klassikko Transittia pari kesää sitten Oripäässä maatalousnäyttelyn yhteydessä ja onhan noita Classic Ford lehdissä ja muissakin klassikkoauto lehdissä. Että silleen… Ei kai se iästä voi olla kiinni???
Esikuvaansa muistuttaa hyvinkin paljon. Onnistunut lopputulos muutostöineen kaikkineen. Kun pienoismallin taustalla on tarina, antaa se mielestäni aina lisäarvoa, jos nyt ei yleisölle niin tekijälle ainakin.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Joona Leino kirjoitti:
Ei kai se iästä voi olla kiinni???
Ei voi. Hiljainen olisi sivusto jos pitäisi olla lentotunteja kolmitasofokkerilla tai ajokokemusta KV-1:llä ennen kuin on pätevä kommentoimaan niistä tehtyjä pienoismalleja.
Joona Leino kirjoitti:
Ei kai se iästä voi olla kiinni???
Ei ole!

Pikku pilke silmäkulmassa mainitsin vain asiasta. En todellakaan millään vakavalla agendalla. Joonalla voi todellakin olla näkemystä näistäkin autoista, vaikkei vielä ollut syntynytkään silloin, kun näitä teillä runsaammin ajeli. Älkää ottako pikku kysymystäni liian vakavasti. Hieno malli, niinkuin aiemminkin totesin.

Mallailuterveisin!

MK
Kiitos A!

Näissä "liian" tutuissa esikuvissa vaan on se huono puoli, että kaikkien nippeleiden hifistelyssä kuluu tolokuttomasti aikaa. Tämä Transitti oli jo pitkän rakenteluajan tulos…saatikka eräs lentolaite, joka ei tunnu etenevän juuri lainkaan, koska yksityiskohdissa ei halua tehdä kompromissejä, kun tietää, millaisia niiden pitäisi olla.
On kyllä hieno malli esikuvastaan! Oma mallailuni on vielä tasolla jossa kaikista sarjoista on yrittänyt tehdä lähinnä uuden auton näköisiä. Oppisipa jonain päivänä tekemään jotain tuollaista!
Kovasti odotan että Hellerin Renault Estafette ilmestyisi joskus myyntiin kun tuo 1:1 esikuvaprojekti on tuolla tallissa.
Kiitos Sami!

Minä olen koettanut kerätä kaikki mahdolliset paketti- ja farmariautorakennussarjat hyllyyni (rakennettavaksi…ei pölyttymään). Odottelen itsekin kovasti, että tuo Rellu tulisi jonkin kotimaisen mallikaupan tarjontaan. Taitaa kuitenkin olla maailmallakin tällä hetkellä aika vähissä.
Sami Salmela kirjoitti:
Kovasti odotan että Hellerin Renault Estafette ilmestyisi joskus myyntiin kun tuo 1:1 esikuvaprojekti on tuolla tallissa.
Toivoa näköpiirissä:

www.heller.fr/en/80743-renault-estafette-new-mould-1000807430

Vai onkos tämä jo miten vanha juttu, itse huomasin vasta nyt.
Onnea Viikon Mallista. Kiva, että meni erilaiselle, mitä on totuttu näkemään.
Meni nuo tähtenikin sadasosalleen keskiarvon kanssa…
Kiitos!
Onnittelut Viikon malli -tunnustuksesta!
Kiitokset!
Nyt on komia transitti. Joskus pikkupoikana moistan moisia jopa nähneeni liikenteessä, mutta ei näy enää ei!

Etenkin esikuvaan verrattuna todella upeaa työtä ja isot arvostukset ja hatunnostot skrätsäilystä. Maalipinnastakin pakko antaa samaa palautetta, kuin muutkin: just sopiva puolikiiltävä, näyttää aidolta ja oikealta. Todella kivaa nähdä toisinaan näitä oikean elämän vermeitä; oli se sitten ensiauto tai joku työväline matkan varrelta, ilahduttavia tällaiset!
Kiitos Matti!