Pienoismallit.net

Zen

Japanilainen puutarha

Instagram-kilpailun tuotos, jossa piti tehdä dioraama 10x10cm pohjaan teemalla "Secret weapon". Oma tulkintani aiheesta siirtyi pyssyistä japanilaiseen puutarhaan ja ajatukseen siitä, että terävä mielikin voi olla oiva ase.

Olen pitkään halunnut toteuttaa japanilaisen puutarhan dioraamana, joten tulipahan nyt ainakin pieni yritys siihen suuntaan.

Kommentit

Ajatuksesi on hieno ja elämäntapana se on kunnioitetttava.
Tämä olisi mielestäni kaivannut lisää jotain ympärilleen.
On hieman yksinkertainen, eli ainakin kasveja lisää ja miksipä ei jotain juoksevaa vettä.
Hyvä idea ja toteutus, erityiskunniamaininnan ansaitsee mielestäni muurinkatos se luo mukavasti japani tunnelmaa…timolta tulikin jo hyviä paranteluehdotuksia…herra morista yksi tarkempi kuva olisi vielä mukava nähdä.
Timo Rissanen kirjoitti:
On hieman yksinkertainen, eli ainakin kasveja lisää ja miksipä ei jotain juoksevaa vettä.
Kiitos! Zen-puutarhassa niukkuus on valttia ja hiekan aallot ovat se vesielementti, mutta tästä näkee monenlaista tulkintaa ja esim. pieni kaivo kiuluineen olisi voinut kyllä sopia tuohon vielä. Teepuutarha on sitten kokonaan vehreää sammalta täynnä, eli riippuen lähteistä puutarhoja on moneen suuntaan, enkä tiedä onko tuo omani "tyylipuhdas" puutarha vai vähän sekoitus molempia
Johan Bergström kirjoitti:
herra morista yksi tarkempi kuva olisi vielä mukava nähdä.
Kiitos kommentista ja kuva on nyt lisätty :)
itseltäkin vähän unohtui tuo japanilainen niukkuus… puutarha sanana sai ajattelemaan timon tapaan ajattelemaan enemmän vihreää…eli juuri zen puutarhana tämä toimii kyllä hyvin. kiitos lisäkuvasta.
Lauri K 22.6.2021 18:49 Vastaa lainauksella
Kiinnostava ja erilainen aihevalinta. Mielestäni mallissa ei ole liikaa eikä liian vähän. Huomioiden japanilaisen puutarhan periaatteet, on niukkuus tässä tutkielmassa perusteltua. Toteutuskin näyttää melko hyvältä, mutta tarkemmilla ja yksityiskohtaisemmilla kuvilla se voisi tulla paremmin esiin. Muurin tekstuuri on uskottava.
Lauri K kirjoitti:
tarkemmilla ja yksityiskohtaisemmilla kuvilla se voisi tulla paremmin esiin. Muurin tekstuuri on uskottava.
Kiitos kommentista ja kuvia en jotenkin ole saanut kohdilleen, kieltämättä. Pitää yrittää välineiden vaihtuessa ottaa uusia kuvia