Pienoismallit.net

Messerschmitt BF 109F-2

Black 4, Stab I/JG52, Katwijk Holland.

Uusi mersu valmistui. Innoittaja tälle AZ modelsin F-2, jossa siirtokuvat Johannes Wiesen erikoismaalattuun koneeseen.

Malli itsessään AZ modelsin laatua, mukava koota, muutamat kittaukset ja hionnat vaatii. Sisään Edun etsivyöt, kabiini 3 osaan sahalla ja auki. Siinähän nämä muutostyöt.

Koneessa Mersulle harvinainen 3 antennilangan antenni, mitäköhän lie kokeilivat?

Koneen maalauksesta löytyy parit värikuvat netistä. Muutamat piirustukset löytyy myös. 2 erilaista maalausta, on saatu tähänkin aikaiseksi. Päädyin toiseen, koska maalaus tehtiin joko belgialaisilla tai hollantilaisilla maaleilla, joten lopputulos näyttää vähän sen suuntaiselta. Pohja RLM76 Light Blue ja naamio Dark Green, Red Brown. Jossain netin kuvissa vihreä on harmaata.

Sen enempää en jaksanut arpoa, olisi muuten tekemättä tämäkin malli. Hirveästi en tehnyt kulumaa, koska maalaus oli vain vähänaikaa käytössä keväällä 1941.

Johannes Wiese oli 133 pudotuksen ässä 480:llä sotalennolla. Kaikki pudotukset itärintamalla. Wiese pudotti huimat 50kpl Il-2 Sturmovikkejä. Wieselle myönnettii Rautaristin ritaristi tammenlehdin. Selvittyään sodasta hän palveli vielä muutamanvuoden Saksan ilmavoimissa jääden eläkkeelle 1970 everstiluutnanttina.

Kommentit

Heikki 29.5.2021 13:15 Vastaa lainauksella
Hyvin toteutettu Friedrich erikoisella maalauksella ja vielä ainoaan oikeaan skaalaan. Pisteitä ja papukaijamerkki. Pilotin nimi kirjoitetaan muuten Johannes Wiese, tämä on ystävällinen huomautus. Jostain syystä nimi on usein väärin kuten monet muut saksankieliset vastaavat ie:n sisältävät sanat.
www.jg52.net/ritterkreuztraeger/johannes-wiese/
Kiitos.

Nimi korjattu oikeaan asuun.

Jussi
Herttinen sentään…
Luulin katsovani 1:48 konetta, mutta kun vilkaisin mittakaavan, niin yllätys yllätys.

Täällä aina sanotaan, että "Mersuja ei ole koskaan liikaa". Joskus on tuntunut siltä, että niitä on ihan liikaa, mutta kun tekee tällaisen yksilön ja vielä nimikkokoneen, niin voi taas sanoa, että "Mersuja ei ole koskaan liikaa".

Mersuja oli niin paljon eri maissa ja eri viritelmillä, että tämä erikoisempi versio ja hyvä työnjälki ansaitsee kyllä kehuja. Kuin myös tuo mallin kertomus tästä Johannes Wiesestä.
Matti M 30.5.2021 09:08 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen Mersu harvinaisessa maalauskaaviossa, viimeistely (varjostukset, kulumat ym.) sopivat hyvin skaalaan, mikään ei hyppää silmille. Wiese oli mulle aiemmin tuntematon tyyppi, nyt ei, kiitos pienen historiikin :-)
Onhan tästä pakko pitää, vaikken mikään erityinen Mersu-fani olekkaan. Olennaista on, että työnjälki on kaikinpuolin hyvää.
Näyttelytason työ.

10 +++
Upeasti toteutettu maalaus, eikä rakentelussakaan moittimista ole, päinvastoin…hieno malli! On näitä mersuja ollut mitä ihmeellisimmissä kaavioissa, eikä ihme, olihan se aikakautensa eniten valmistettu hävittäjä.
Kiitos kommenteista.

Jussi