Pienoismallit.net

Diesel-veturi Dv12

Diesel-veturi Dv12 on tuttu näky rautateillämme. Vuosien 1963 ja 1984 välillä vetureita on rakennettu Valmetin ja Lokomon toimesta 192 kpl. Wikipedian mukaan 152 on yhä käytössä.

Malli on rakennettu syövytetystä 0,3 mm:n uushopealevystä. Syövyteoriginaali on itse piirretty ja syövytystyö teetetty Tsekeissä. Mittakaava on 1:120 (TT, raideleveys 12 mm), siis hiukan vieraampi Suomessa.

Malli on kasattu juottamalla lukuun ottamatta muutamaa muovista valmistettua pikkuosaa jotka asennettiin pikaliimalla.

Telit on otettu saksalaisen Tilligin valmistamasta tehdasmallista BR218. Ovat lähes tulkoon identtiset Dv12-vetureissa käytettyjen kanssa.

Veturiin on asennettu NEM651-pistoke digitaalidekooderille. Valot vaihtuvat kulkusuunnan mukaan.

Kommentit

Upea😳😊
Automallarin (1:25) näkökulmasta melkoinen taidonnäyte! Ja jonkun noista 192:sta esikuvasta nähneenä rohkenen sanoa, että tämä ei häpeä isoveljiään yhtään. Kerrassaan hieno pienoismalli!!
"Malli on rakennettu syövytetystä 0,3 mm:n uushopealevystä. Syövyteoriginaali on itse piirretty ja syövytystyö teetetty Tsekeissä. Mittakaava on 1:120 (TT, raideleveys 12 mm), siis hiukan vieraampi Suomessa.

Malli on kasattu juottamalla lukuun ottamatta muutamaa muovista valmistettua pikkuosaa jotka asennettiin pikaliimalla."

Ohhoh, tätä taidonnäytettä täytyy todellakin kunnioittaa. Tuomo voisi suvereenisti ryhtyä mallisarjojen valmistajaksi. Ja nuo pienenpienet figuurit asemalla
On tosiaan tuohon skaalaan ja vielä metallista aikamoinen työnäyte.
Eipa tuo häviä oikeasta veturista yhtään.
Myös dioraaman ympäristo on pienenpientä ja hattua nostaisin jos sellaisen omistaisin.
Asun aika lähellä Kuopion Rautatieasemaa ja varikkoa, jossa näitä korjailtiin ja olen nähnyt samanlaisen liikenteessä liki päivittäin, jos vaan tämä on normi raideleveys.

Monesti junamallarit tekee kivoja ympäristöjä itse pääaiheeelle, eli junalle, mutta unohtaa tehdä pien säistystä dion ympäristöön aidon tunnelman lisäämiseksi. Heleppoo se ei tuossa skaalassa ole, mutta sitä jäin hieman kaipaaamaan.

Saat olla hemmetin tytyväinen lopputulokseen ja rakenteluun.
Kerrassaan hieno Deeveri! Menisi helposti isompimittakaavaisestakin, ts. työn jäljestä ei paljastu minkäänlaista "oikomista". Mihin muuten ovat kadonneet nuo numerot ohjaamon kyljistä, kun metallivalmiissa mallissa ne rakennusvaihekuvien mukaan näyttäisivät olevan?

Oletuskuvassa on mukava tunnelma.
Jestas miten hieno! Todella tarkkaa työtä… Kuvia metallivalmiista mallista katsoessa tavallaan harmittaa että malli on maalattu, metallivalmiina on kaunis kuin koru. Varsinkin tuosta kuvasta kolikon kanssa veturin oikea koko hahmottuu, on se todella pieni, kuten ylempänä jo sanottiinkin ilman tuota vertailukuvaa menisi isompimittakaavaisesta.
Tämä malli on ehtaa nostalgiaa. Lapsuus tulee mieleen, kun nuo dieseljunat jyristivät Kemijärven suunnasta talomme takaa kohti Rovaniemen asemaa. Mahtavaa ja autenttisen tarkkaa jälkeä olet tehnyt. Tämä on Suomen rautatiehistorian tallentamista. Onnittelut!
Onnea mallin tittelistä.
Monia hienoja malleja on tullut julki, mutta mittakaava huomioon ottaen ja mallin aidon näköisuyys ovat kokonaisuus huomioon ottaen sellainen, että palkinto on kyllä kohdallaan.
Lisää samansaista odotellen.