Pienoismallit.net

'32 Ford 5w Coupe 409cid

Auliksen Rodi

Jatketaan suomalaisten rakennettujen autojen mallintamista. Tällä kertaa esittelyssä on Aulis Hämeenkorven tyylikäs Rod, jossa tekniikkana 409cid V8, Muncie 21 manuaalivaihteisto ja taka-akselina Quick Change Fordin 9" vetoakseleilla. Varsin vahvaa voimalinjaa, jota yritin myös mallin saada aikaiseksi. Poimin osia ja mitä ei valmiina tai sopivana löytynyt, tein itse.
Näin esim. akselien rei'itetyt tukivarret, venakopat, ilmanputsari, pakoputket, vetokoukku, ratti, vaihdekeppi ja monia muita.
Kaiversin myös maskin kaikki rivat irti toisistaan, joten ritilän läpi näkee jäähdyttimen. Vanteet ja renkaat on poimittu muista sarjoista, mutta pölykapselit ja snobirinkulat on tämän sarjan omat.
Maalaus tuotti tuskaa kehnon sprayn takia, joten kori on nyt maalattu siveltimellä.

Kommentit

Niin ja pitihän kattokin chopata matalammaksi. Tein sen kuten esikuvassaan eli tolppien lyhentämisen jälkeen kallistin A-tolppia hivenen taaksepäin. Näin kattoa ei tarvinnut leikellä mitenkään päin.
Nättiä rodia pukkasi tulemaan. Punaset yksityiskohdat (V8, kylkilistat, vantet) tekevät sopivaa väriharmoniaa, joka sopii choppaukseen luomaan tyyliin. Hauskoja nämä "suomalainen autonrakentelu"-sarjan pienoismallit: Keep on modelling!