Pienoismallit.net

T-34/T-43

Testivaunu T-43 tornilla

T-34 T-43 tornilla oli testivaunu.

Heti T-34 tuotannon aloitettua insinöörit/suunnittelija rupesivat miettimään parannusta tuotantoon ja seuraajaa T-34 vaunulle. Itse T-34 vaunulle tehtiin monta muutos vaihetta tuotannossa ja sen lisäksi oli tehdas eroavaisuudet, mutta niistä en kerro enempää tässä.

Tämä T-34/T-43 on täysin omasta päästä keksitty nimitys. En tiedä oliko tällä testi vaunuilla joku object nimitys.

Joka tapauksessa T-34 vaunulla ja T-34/85 vaunun välissä oli monta kehitys vaihetta, ennen kuin T-34/85 tuli sarjatuotantona

T34M

Tämä vaunu oli paranneltu sauvajousituksella isommalla kolmenhengen tornilla ja kapasiteetilla. Vaunulla oli samanlaisia teknillisiä ratkaisuja kuten prototyyppi KV-13 vaunulla.

T-34 mutteritorni 85 mm tykillä

Tehdas numero 112 T-34 ”mutteri” torniin asennettiin koeluontoisesti 85mm tykki. Testeissä torni havaittiiin aivan liian pieneksi tilavuudeltaan uudelle tykillä.

T-43

Tämä oli näistä kolmesta parhaiten onnistunut koevaunu, joka oli hyvin lähellä sarjatuotantoa. Vaunussa oli tehokas moottori, sauvajousitus ja iso tilava torni. T-34 ja T-43 tekivät kilpailuluontoisen testinkin ajamalla lähes 2000 km matkankin(metsä, vuoristo ja kaupunki olosuhteissa) T-43 vaunulla olis osittain paremmat ominaisuudetkin. Mutta koska sarjatuotanto linjaan olisi tullut niin monta uudistusta, hanke hylättiin.

Koe luontoisetsi uutta isompaa T-43 tornia kumminkin kokeiltiin T-34 runkoon, mikä oli tanakasti sarjatuotannossa. Tämä oli viimeinen linkki T-34 ja T-34/85 vaunun tuotantovaiheessa, jonka jälkeen T-34/85 sarjatuotanto alkoi.

Malli on tehty dragonin alarungosta ja raakasti modatusta Tamiyan tornista. Osia myös zvezdalta sekä pieni osa skrätsinä.

Tämä malli oli myös ”koe” malli minulle. Rakensin mallin lähes valmiiksi, en maalannut erikseen pieniä osia ennen liimausta. Halusin näin kokeilla pystyykö maalauksen tekemään ”helpommin”.

Täytyy sanoa että vaikka kyseessä on lempiaihe tämä malli oli yhtä tervanjuontia. Motivaatio loppui lyhyeen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!