Pienoismallit.net

P-47D Thunderbolt

Beutezirkus Rosarius

No niin eipä ole taas muutamaan vuoteen työpöydältä valmistunut yhden ainokaista mallia. Tämän sain nyt viimein pois viemästä tilaa pöydältä. Mallinahan tämä nyt ei sen ihmeellisempi ole hyvin se kasaan meni. Lisäsin ohjaamoon eduardin syövyteosia mittariston yms ja muutaman pikku osan laskutelineisiin. Mallissa harjoittelin palkkiristien maalaamista runko/siiven yläpuoli. Alapuolelle ei enää kiinnostus riittänyt joten ne otin LF modelsin arkilta jonka kyseiseen projektiin hankin.

Koneen valmistusnumero 42-8370
7.11.1943 Laskeutui lentokuntoisena Ranskaan (Saksan miehittämään) Caen kaupungin lähelle. Saksalaiset kiirehtivät paikalle tutkimaan ja siirtämään konetta. Kone oli Saksalaisille ensimmäinen lentokuntoisena saatu P-47. Kone lennettiin tarkempiin tutkimuksiin Rechliniin.

No se jäi nyt vähän lyhyeksi historiikiksi mutta hyvää kevättä/kesää mallarit.

Kommentit

Hieno!! Hyvin rakennettu ja nuo värit, vihreä ja keltainen näyttää hyvätä! Noita kaapattuja jenkki koneita näkee pienoismalleina aika harvoin.
Kiitos Marko kommentistasi. Itse törmäsin jossain kyseisestä koneesta tehtyyn 1/48 malliin ja siintä se innostus sitten lähti. Ainut että löysin netistä hieman ristiriitaista tietoa alapuolen värityksestä kun maalaus oli jo valmis. Eli jossain ohjeessa kyseinen kone oli harmaa ja ainoastaan perä oli keltainen mutta en lähtenyt sitä enää korjaamaan kautta etsimään lisää faktaa.
Hieno! Hyvin on ristien maalaaminen onnistunut. Jäikö maalikohoumia teippien reunoihin, pitikö hioa? (Nimim on kokeiltu…)

Tuo alapuoli minuakin ihmetytti, noin niin kuin loogisista syistä. Olisiko saksalaisillakaan viitseliäisyys riittänyt koko alapuolen maalaamiseen…
Onnistunut lopputulos. Vihreässä on hyvin elävyyttä ja käytön jälkiä koelennettävään koneeseen sopivasti.
Kiitos Sakari! Ei teippi saumoihin nyt mitään itseäni häiritsevää kohoumaa jäänyt kun kevyet kerrokset ruiskulla maalasi. Periaatteena pitänyt että mikä ei kynnellä saumaa kohden tökkää niin se on itselle riittävän hyvä.
Veikkaan, että keltainen mahapuoli on oikein.
Halu välttää omaa IT tulta lienee suurempi kuin laiskuus maalata koko koneen pohja.

Pikaisella nettihaulla löysin kyllä esimerkin myös harmaapohjaiseksi kuvatusta koneesta, mutta sen saatesanoissa mainitaan seuraavaa: "T9 + FK was unusual in that it retained it's neutral gray undersides…"

Yllä oleva ei tietenkään ole todiste sinänsä. Koska en tiedä mihin lähteeseen väite perustuu, mutta siitä saisi käsityksen että keltainen mahapuoli oli yleisempi Sirkus Rosarion koneissa.
Kuitenkin ikävästi myös viittaisi siihen, että juuri tuo yksilö olisi ollut harmaalla pohjalla. Rosariossa lensi kai useampikin Thunderbolt. Ainakin kaksi, ellei enemmänkin. Kuitenkin, koska molempia versioita ehdotetaan tällekin yksilölle, ja mustavalkokuvista asiaa on vaikea todeta, niin kukapa sitä voi sanoa että malli olisi alapuolen osalta väärin? Ei kukaan.

Tyylikkään näköinen kone. Saksan tunnukset jotenkin sopivat tuohon hirviöön.
Keltainen on huonosti peittävä väri, mutta lopputulos senkin osalta ihailtavan siisti.
Hyviä kommentteja tähän asti. En pysty niihin lisäämään mitään olennaista. Totean vaan itsekkin, että hieno ja siististi tehty malli varsin mielenkiintoisesta aiheesta.

yt.
MK
Hyvä valinta Thunderboltista.
Tavallaan ne on täällä Yhdysvaltojen maalauksissa ja merkein, eli mielenkiintoinen malli.

Maalaus ja siirtikset - varsinkin omat maalaukset - on aina plussaa.
Keltainen sopii hyvin pohjaksi ja säistys on hillyä ja selkeää.
Upea ja voisiko sanoa eksoottinen malli tälle sivustolle.
Pienen skaalan vuoksi myös antaisin lisäpojon, mutta et ole antanut pojotusmahdollisuutta?
Itse en noista pisteytyksistä niinkään ole kiinnostunut vaan kirjallisesta palautteesta olkoot se positiivista tai negatiivista. Niistä teille jo kommentin laittaneille iso kiitos.
Pete N 11.6.2021 05:24 Vastaa lainauksella
Sikasiisti pienen skaalan Razor Back Bolt. Hienoa tyota!