Pienoismallit.net

Chevy '55

Auliksen kiihdytin

Tässä olisi vielä yksi kotimaan kiihdytysratoja mittaillut jenkkiauto. Esikuva on tuolta '80-luvun lopulta. Taidolla ja tiedolla käytetyistä osista rakenneltu kilpuri oli melko nopea, 11,5 sec 401m:llä 550hv 355cid SBC koneessa.
Muokkasin malliin flippikeulan, ja kuten aidossakin, scooppi on kiinni kaasuttimissa eikä konepellissä. Autossa ei kromilistoja ollut, joten hioin mallistakin kaikki pois. Centerlinen kaltaiset vanteet takana, mutta edessä vain peltivanteet kokopeittävällä kapseleilla. Omatekemä kuskinpenkki, iso kiekkamittari ja turvakaari löytyvät kabiinista. Konehuoneessa on myös omatekemiä osia, mm. imusarja, pakosarjat, Accelin tehopuola ym. Myös em. scooppi on omaa tekoa. Sarjan oman maskin jätin pois ja laitoin tilalle oman version.

Kommentit

'55 Bel Air sellaisenaan ja muutettuna/kustomoituna on tyylikästä katseltavaa, ja niin on asian laita tälläkin kertaa. Nätti kilpuri. Ja plussaa mallailusta kotimaisen auto historian havinassa. Flippikeula on aina cool!
Lähikuvaa SBC:stä ja sisustasta jäin kaipaamaan.
Kiitti MM. Kuva koneesta lisätty, mutta enimmäkseen se peittyy scoopin alle. Sisus on jo kameran tavoittamattomissa. Oranssi turvakaari, simppeli omatekemä racepenkki, lattiashifteri, iso kiekkamittari. Siinäpä ne isoimmat muutokset stock-versioon.