Pienoismallit.net

MiG-23M

Flogger-B

787 IAP:n kone Eberswalde-Finow lentotukikohdassa (parikymmentä km Berliinistä pohjoiseen) DDR 1976.
Kolmannen sukupolven torjuntahävittäjä joka epäonnekseen astui palveluskäyttöön vain muutamaa vuotta ennen läntisiä neljännen sukupolven hävittäjiä.
Puutteistaan (tutka, näkyvyys ohjaamosta, hankala ja kallis ylläpitää)kuitenkin mainettaan parempi torjuntahävittäjänä kiitos mm. erittäin hyvän nousukyvyn. Nousi nopeammin kuin esim. F-16.
Huono taistelumenestys muunmuassa arabimaiden ilmavoimissa johtui osaltaan ettei Neuvostoliitto halunnut toimittaa viimeisintä tekniikkaa ko. maihin peläten sen päätyvän länsimaiden haltuun.
Niinpä "karvalakkimallit" joutuivan pian vastakkain neljännen sukupolven hävittäjien kanssa.

Malli on suoraan laatikosta, maalattu pensselillä itse sekoitetuin värein noin kaksi vuotta sitten. Valmistui tänä vuonna lisättyäni ruiskulla maalatut ohjukset.
Kuvattuani huomasin parin antennin taipuneen jossain vaiheessa. Suoristettu nyt mutten ottanut uusia kuvia

Kommentit

Tässä esivarjostukset näkyy kivasti ja maalaus + pintakäsittely on melko hyvää jälkeä. Nokassa, eli tuo pyöreä kartio on jotain tummempaa väriä vai heittääkö silmäni.
Nuo pikku antennit olisi voinut vaan vaikka lämmön kanssa taivuttaa suoriksi, koska nyt ne iskee silmään heti.

Muuten mainio malli, mutta ei ehkä ihan parasta Rainea.
Hieno! Siinä missä vaikkapa Miraget ovat sulavalinjaisia ja tyylikkäitä, on näitten neuvostokoneitten ulkonäössä enempi tarkoituksenmukaisuutta. Tässäkin terävä nokka yhdistettynä ikään kuin pari numeroa liian isoon takarunkoon antaa omanlaisensa ilmeen.
Värimaailma uskottava ja sivellintyöskentely ensiluokkaista.