Pienoismallit.net

Buick Skylark 1965

GTO:sta Skylarkiksi

Mallisarjojen valmistajat eivät kovin monia Buickkeja ole tehneet. Kun tuli tarve tehdä pienoismalli vuoden 1965 Buick Skylarkista, joka on Suomen varttimailiradoilta tuttu ja sittemmin katukäyttöön siirtynyt, piti turvautua johonkin saatavilla olevaan mallisarjaan. Pontiac GTO vm. 1964 jakaa saman tyylisen korin, mutta tietysti koko keula, perä ja kyljet piti muotoilla uudelleen. Puskurit veistelin Evergreenin muovista, samoin kylkien pokkaukset siirtyivät ylemmäs muovilevyjen avulla. Flippikeulan tein liimaamalla muovilevyä lokareiden väliin ja muotoilin Buickin näköiseksi. Laittelin sen toimivaksi saranoineen. Konepellin alle tuli SBC ja TH400 monilla omilla osilla höystettynä. Pohjan alle tuli mittavan kokoiset pakorännit.
Maalit hain Stirwellistä, mutta kun punertavan maalin värikoodia ei ollut, piti sävy haarukoida maaliliuskoista. Toinen yritys osui aika lähelle oikean auton sävyä. Harmaa alaosa oli helpompi arvoida oikeaksi.
Kyseinen Buick on rekisteröity nykyisin museoautoksi kaikkine 80-luvulla tehtyine muutoksineen (scooppi, etupenkit, kone, Centerlinen vanteet ym.) Hatunnoston arvoinen teko, että kisahistoriaa näin kunnioitetaan myös viranomaisten puolelta.

Kommentit

Hatunnnoston arvoinen juttu, että suomalaista autohistoriaa tallennetaan myös mittakaavaan 1:25. Ja flippikeula on aina kova juttu. Sitäpä ei olekaan niin helppo tehdä, kuin kuvissa näyttää.

Väritys on oikein maukas. Kasi tulille ja kumin polttoon! ;-)
Kiitti MM. Onhan siinä flippikeulan teossa omat haasteensa, mulla on niitä nyt viisi kappaletta tehtynä.
Suomikiihdyttimiä on vaan niin kiva tehdä, että lisääkin on tulossa.
Todella hienon buickin olet tehnyt! Wanhat suomikiihdyttimet lämmittävät aina mieltä. Itselläni olisi tarkoitus jossain vaiheessa mallinnella Bodön 57 Chevy ja Aholan Lättähattu-plymari (viimeiseen, paalausta edeltäneeseen asuun). Kumpaankin on jo aihiot hankittuna.
Kiitti Mase. Hienoa, jos teet nuo mainitsemasi legendat malleiksi. Mikä aihiona Plymariin?
Plymouth rakennetaan hartsikorista, se on jo chopattu mutta kattolinjan joutunee tekemään uudestaan.
Jep Mase, olen tainnut kyseisen korin kuvissa nähnytkin. Kattolinja tosiaan on siinä hitusen vinksallaan, mutta varmasti korjattavissa.