Pienoismallit.net

Mirage 2000-5F

Groupe de Chasse 1/2 Cigognes

Vuonna 1984 käyttöön otettu Mirage 2000 oli Mirage III:n korvaaja. Samanlaisesta muotoilusta huolimatta kone erosi edeltäjästään ollen neljännen sukupolven hävittäjä.
Mirage 2000-5F oli yksipaikkaisen 2000C:n modernisoitu versio joka otettiin käyttöön vuonna 2000.
Malli esittää yhtä kuudesta koneesta joilla Groupe de Chasse 1/2 Cigognes osallistui operaatio Harmattaniin eli Libyan lentokiellon valvontaan vuonna 2011.
Malli on suoraan paketista ainoan muutoksen ollessa siiven V-kulman muuttaminen negatiiviseksi.
Maalattu pensseleillä itse sekoitetuin värein pari vuotta sitten mutta viimeistelty tämän vuoden aikana.

Kommentit

Nätisti kasattu ja nätisti maalattu, vaikee uskoa pensseleillä vedetyksi! Oliko Kinetic millainen rakentaa, kun noissa sopivuus tuntuu vaihtelevan, tosin uudemmat jo kohtuu hyviä?
Kiitos Tervo.
Muistaakseni ei mitään isompaa mistä ei sovittelemalla selviä. Ohjeissa taisi olla puutteita/epäselvyyksiä. etenkin mustavalkoiset maalausohjeet olivat hankalat kun eri rasteriharmaat näyttävät kuvissa samalta.
Onneksi kuvahaku toimii
Kaunis malli linjakkaasta koneesta. Mainiosta pensselityöskentelystä erityismaininta.
Hieno kokonaisuus ja onnistuu se siveltimilläkin ;)

yt.
MK
Samaa mieltä edellisten kanssa tuosta pensselimaalauksesta.
Kerroit, että itse sekoitetuin värein, mutta minkä maaleja käytit ja kuinka monta maalikerrosta, koska maalin on pakko olla kuin rasvatonta maitoa. Eli ohensitko minkälaiseksi?
Kysyn siksi, että koetan itsekin tehdä pensseleillä liki ruiskun tekemää jälkeä.

Kaunis malli ja hienosti istuu siirtikset ja maalauksessa tosiaan ei näy pensselin jälkiä.
Kiitos kaikille kommenteista.
Pensselimaalaus taitaa olla melko henkilökohtainen juttu, toiselle sopii toinen ja toiselle taas toinen tyyli ja tapa.
Itse tykästyin joskus 90-luvun alussa Xtracolorin emalimaaleihin. Levittäytyivät suoraan purkista pensselöityinä hienosti ja jos pystyi saamaan aikaiseksi tasapaksun sopivan märän pinnan niin kuivuessaan tasoittui täysin eikä peittänyt paneliuria. Parhaassa tapauksessa riitti yksi kerros.
Hyvä pensseli ja nopeasti maalaten etukäteen mietityssä järjestyksessä jotta minimoisi pensselöinnin jatkamisen jo hieman kuivaneesta kohdasta.
Liekkö Xtracolorin koostumus muuttunut kun uudemmilla purkeilla ei samaan enää pysty vai ikäkö painaa. Monasti uusi maali ollut kummallista limaa joka ei peitä eikä tasoitu. Siinä lopullinen syy hajun ja kuivumisajan lisäksi ruiskuun ja AK Real Coloriin (pääasiassa) siirtymiseen.
Mirage on maalattu kahteen kertaan noilla muinaisilla maaleilla. Siirtokuvat istuvat mukavasti kiitos maalin kiiltävän pinnan.
Hei, Raine. Sattumalta selasin galleriaasi keväältä ja katso, löysin erinomaisen Mirage 2000 -koneesi, jonka olet siveltimellä viimeistellyt. Jälki on suurenmoista, mikä paljastaa, että vanhallakin tekniikalla onnistuu, kunhan vaan keskittyy ja osaa käyttää oikeita maaleja ja siveltimiä. Tiedän, että nykyisin käytät ruiskua, ainakin pääosin. Vieläkö käytät sivellintä, ja jos, missä yhteydessä ja millä maaleilla?