Pienoismallit.net

Long John Dragster

Monogramin Long John Dragster on kuulunut niihin sarjoihin, jonka olen aina halunnut rakentaa. Sarja on alunperin julkaistu vuonna 1960 joten kyseessä on varsin yksinkertainen pienoismalli. Yksinkertaisuudestaan huolimatta, tästä sarjasta saa rakenneltua melko näyttävän kilpurin. Lokakuussa 2019 oltiin faijan kanssa Californiassa pari viikkoa, reissun pääkohteena California Hot Rod Reunion joka olikin käymisen arvoinen tapahtuma. Samalla reissulla Pegasus Hobbies-liikkeestä löytyikin tämä Long John Dragsterin uusintapainos, joten se oli pakkohankinta.

Sarja ei esitä varsinaisesti mitään oikeaa kilpuria, mutta mallia on Monogramin tehtaalla otettu paristakin kilpurista. Romeo Paladinesin 1958 rakentamaa Streamline Dragsteria (Most Beautiful Competition Car palkinnon voittaja Oakland Roadster Showssa 1958) ja J.E. Riley & Son Contractors Specialia (ensimmäisten NHRA Nationalsien voittaja 1955 Kansasissa) on molempia käytetty esikuvana, mutta suora kopio tämä sarja ei ole kummastakaan. Mielenkiintoisena seikkana mainittakoon, että molemmat näistä autoista nähtiin kyseisellä Californian reissulla entisöityinä.

Mun tavoite oli rakentaa malli melko suoraan laatikon osista säilyttäen sarjan alkuperäisen ulkonäön, kuitenkin muutamilla pienillä parannuksilla. Eli mitään Full Detail mallia tästä ei ollut tarkoitus tehdäkään, vaan kunnioittaa Monogramin legendaarista pienoismallia.

Kori koostui kahdesta osasta. Ikävä sauma jäi näiden välille, joten korinpuolikkaat piti liimata yhteen jo ennen maalausta. Tämä aiheutti hieman pohdintaa kasausjärjestyksestä, joten maalasin korin sisäpuolelta ja liimasin etuakselin sekä kuskin penkin paikalleen ennen korinpuolikkaiden yhdistämistä. Sitten piti tietysti teippailla kaikki aukot piiloon, jotta korin sisusta ei täyttyisi hiontapölystä ja myöhemmin maalipölystä. Kun korinpuolikkaiden sauma oli hiottu ja kittailtu piiloon, suihkin väriksi Tamiyan TS-95 Pure Metallic Red. Decalien jälkeen pari kerrosta lakkaa pintaan ja kiillotuksen jälkeen kori oli melkolailla valmis.

Sarjan yksinkertaisuudesta johtuen korin lisäksi ei suurempaa työnsarkaa ollutkaan. Sisustassa ei montaa osaa ole ja mottorikin rajoittuu korista läpi tuleviin venttiilikoppiin ja pakosarjoihin. Tulpanjohdot lisäsin Early Hemiin ja pakosarjojen päät porailin auki sormiporaa ja Dremeliä käyttäen. Eturipustuksessa tukivarsien sisäpuoli oli valettu neliskulmaisiksi, joten ne täytyi hioa pyöreäksi ja ohjausakselia ohensin jonkin verran. Kuskin kädet liimasin muuhun kroppaan kiinni ja kittailin saumat piiloon. Muita muutoksia en tehnyt, vaan muuten kaikki on vaan maalailtu eri sävyillä ja koitettu sitäkautta saada hieman realistisemman näköisiksi.

Malli meni kasaan hienosti ja oli hauska rakentaa. Rakenteluun ei mennyt kuin pari kuukautta, osin sarjan yksinkertaisuudesta johtuen. Potentiaalia kuitenkin löytyy jos detaljointia haluaa viedä pidemmälle, itse kuitenkin halusin pitäytyä sarjan alkuperäisessä ulkonäössä. Suunnitelmissa on tehdä jossain vaiheessa toinen enemmän detaljoitu versio samasta mallista.

Kommentit

Hieno ja hyvin rakennettu. Näyttää juuri sellaiselta 60-luvun tuotteelta.
Siististi kaikki saatu kasaan ja figu on omiaan aina autoissa.
Tarkkaa työtä olet kertomuksesi mukaan tehnyt. "Peittää kaikki reiät, ettei mene hiontapölyä "…jne

Varmaan olut pakko-ostos kun tuollaisia on nähnyt livenä. Ja samalla tosiaan Monogramille kunnianosoitus.

Maalaus on tasaista ja nättiä ja maalirajat skarppia työtä.

Ihan kuin siirtokuvissa numeron neljä reunat hopeoisivat? jos näin on, niin enää ehkä vaikea korjata. Tai sitten minun kuvaruutu tai kuvat tekee ne hopeoiduksi???

Mutta annan aina kokonaisuudelle pojot ja puolikas lisää tähtösiä näinkin hyvin kasaan saadusta Monogramista.

Miten pieni säistys?
Kiitos Marko ja Timo kommenteista!

Tarkoitus oli tosiaankin tehdä sen näköinen malli, jonka olisi periaatteessa voinut rakentaa sarjan julkaisuvuonna, eli liikaa en halunnut lähteä parantelemaan mallia. Ja mielestäni siinä onnistuinkin kohtalaisesti.

Tämä sarja oli pitkän aikaa pakkohankintojen listalla, saatavuus Suomessa vaan oli hieman rajallinen… Näitä entisöityjä Dragstereita kun Amerikan päässä pääsi kuolaamaan, niin se ei tosiaan ainakaan vähentänyt rakenteluhaluja…
Vaikka tämä uusintapainoksesta onkin tehty, niin silläkin alkaa olla senverran ikää, että decalit hopeoivat jonkin verran. Sain kohtalaisesti minimoitua hopeoinnin määrän huolellisella pehmentimen käytöllä, mutta seuraavan kerran kun tätä sarjaa rakentaa, on pakko leikata decalien reunat tarkasti kuvien ympäriltä pois. Se lienee ainoa keino estää hopeointi kokonaan, koska nyt tosiaan muutamassa kohtaa decalit jäi aavistuksen hopeoimaan.

Säistystä ei näihin Drag Race malleihin paljoa mielestäni tarvitse, koska lajiin kuuluu että laitteet pidetään "näyttelykuntoisina", eikä noihin muutenkaan juuri käytönjälkiä tule. Renkaiden kulutuspinnat toki hioin mattapintaisiksi, mut eipä tuossa 1:1 koon kilpurissakaan hirveästi käytönjälkeä kesän ajoissa tule kun pitää paikat kunnossa ;).