Pienoismallit.net

Payen Pa.350 CD

1934 "Coupe Racer"

Ranskalainen lentokoneinsinööri Roland Payen suunnitteli monia kummallisia lentokoneita, joissa suurimmassa osassa oli tämä hänen keksimänsä "Fléchair"-siipikonfiguraatio, jossa edessä on suora siipi ja takana deltasiipi. Hänellä oli vaikeuksia saada rahoitusta näille suunnitelmilleen, minkä takia tätä tandem-siipeä on testattu vain muutamassa koneessa mm. Pa.101 (ensilento 1935) ja Pa-22 (ensilento 1942). Pa.350 oli tarkoitettu Coupe Deutsch de la Meurthe -kilpailuun, jossa piti lentää 200 km matka mahdollisimman nopeasti. Pa.350:sta ei ole juuri muuta tietoa saatavilla kuin mm. AirEnthusiast lehden 1997 huhtikuun numero.
Unicraftin resiinimalli on hirveää laatua. Ensimmäinen aloitusyritys pari vuotta sitten hiipui hiomisen määrään ja sopivan kitin puuttumiseen. Sittemmin taidot olivat kehittyneet sen verran, että uskalsin osallistua ryhmärakenteluun tällä mallilla.
Osia tuli paikkailtua milliputilla, MRP:n Mr.Fillerillä ja Mr.Surfacer 500 silotteella. Lopulta valoin osat uudelleen omalla resiinilläni. Näinollen ainoa alkuperäinen osa sarjasta on ohjaamon mittaritaulu. Ja kyllä se sentään ikkunasta näkyy. Siirtokuvat ja pari osaa nappasin RS-Modelsin Payen Pa 22/2 -sarjasta. Maalattu akryyleilla enimmäkseen Vallejon tuotteilla. Suurin osa ajasta meni rakentamiseen, mikä selviää parhaiten Scalemates-sivultani: Linkki
Liimasin lopuksi vielä käyttämättömät alkuperäiset osat kasaan vertailun vuoksi ja varoitukseksi.

Kommentit

"Lopulta valoin osat uudelleen omalla resiinilläni. Näinollen ainoa alkuperäinen osa sarjasta on ohjaamon mittaritaulu. Ja kyllä se sentään ikkunasta näkyy."

Hattu päästä jo ihan työmäärän vuoksi! Olen ihmetellyt näitä hartsisarjoja johon saa puolet osista tehdä metritavarasta itse, mutta tässä on menty jotenkin jo ihan toiselle tasolle. Mielenkiintoinen laite. Tiedätkö, oliko vastakkain pyörivän potkurin vaihteisto myös Payenin omaa suunnittelua?
A Lappalainen kirjoitti:
Mielenkiintoinen laite. Tiedätkö, oliko vastakkain pyörivän potkurin vaihteisto myös Payenin omaa suunnittelua?
Kiitoksia, Lappalainen! Koska kone jäi suunnitelman/tutkielman tasolle, niin potkurisydeemin toteutustapa jäi varmaan avoimeksi. Vaihdelaatikko olisi varmasti ollut houkutteleva vaihtoehto eikä välttämättä mahdoton, sillä samanlainen ratkaisu oli Koolhoven FK.55 hävittäjän prototyypissä. Monissa myöhemmissä suunnitelmissa vastakkain pyörivät potkurit oli toteutettu kahdella moottorilla mm. Pa.112, Bugatti 100P ja Arsenal VB-10.

Oli tämä ehkä osaamistasolleni sopivan vaikea. Vähän vähemmän yksityiskohtia eikä takilointia verrattuna Kaurasen Caudroniin. En tätä vielä ihan skrätsäämiseksi laskisi, vaikka 95% osista meni uusiksi XD