Pienoismallit.net

Focke-Wulf 190A-8/R2

Hptm. Gerhard Schröder II.(Sturm)/JG 4 Saksa syyskuu 1944

Eduardin loistavasta rakennussarjasta nikkaroitu. Malli meni kasaan jopa Tamiyaa paremmin. Oli vähällä,että olisin selvinnyt ilman kittituubia,mutta siipien etureunoihin joutui hieman laittamaan. Maalattu pääosin Mr Hobbyn maaleilla. Kulumia varten ruiskutin alle Alcladin alumiinia,jonka päälle chippailuneste,ennen naamiokaaviota. Tällä kertaa chippailuneste toimi hyvin ja kulutin maalipintaa veteen kostutetulla siveltimellä. Todella mukavaa puuhaa tarjosi tämä Eduardin tuotos. Eikä jää viimeiseksi valmistajan Fockeksi omalla kohdallani.

Kommentit

Hienosti toteutettu FW! Maalaus näyttää tosi hyvälle ja pintakäsittely on muutenkin just niinkuin pitääkin. Sarja on todellakin huippuhyvä kuten sanoit, mutta tällaiseen lopputulokseen tarvitaan myös rakentajalta taitoa!
On se nätti!
Hyvin rakennettu malli kauniista koneesta. Tykkään hillitystä kuluttamisesta.
Kimmo K. 19.4.2021 10:27 Vastaa lainauksella
Upea Fw! Jarruletkut ja laskutelineiden ala-asentoa osoittavat tapit taitavat olla omaa lisäystä, eikä tule mallisarjan mukana?

Mielenkiinnosta kysyn myös, mitä chippailunestettä käytit? Minulla on ollut haasteita Vallejon Chipping Mediumin kanssa.
Kiitoksia kommenteista Janne,Matti,Tapio ja Kimmo. Jarruletkut lisäsin itse,mutta laskutelineiden asentoa osoittavat tapit tulivat sarjan etsiarkilta. Chippailuun käytin AK:n Worn effects ainetta. Ei ole aikaisemmin ongelmatonta ollut sekään,mutta tällä kertaa toimi hyvin.
Olli J. 19.4.2021 11:19 Vastaa lainauksella
Hieno Focke Wulf! Maalaus ja säistäminen onnistuneet upeasti!
Upea Focke!! Itse pidän erityisesti maalauksesta; sävyistä ja niiden yhteensopivuudesta!!!
Hienoa työtä taas.
Värit sopivat tisiaan hyvin keskenään ja mallin säistys on hillittyä. Se on hyvä asia.

Olisiko antenilankaan kuulunut eristepatit? Ja hieman on renkaan ja vanteen maalauksessa pensseli lipsahtanyt, mutta nämä on jo nillikyksen puolella.
Kiitoksia kommenteista myös Ollille,Petrille ja Timolle. Antennilankaan kuuluisi eristepallukoita ja ilmeisesti jonkinlainen kiristinsysteemi. Pitää yrittää lisäillä ne seuraavaan Fockeen. Renkaat ja vanteet maalasin erillään,joten lipsahdus liittyy vanhennuslitkutuksiin. Eikä mene nillityksen puolelle. Hyvä vaan,että mainitaan tekstin muodossa. Omille tekemisillehän tulee jossain vaiheessa sokeaksi ja kritiikin puute tappaa kehityksen…:)
Hieno on! Ihan vain oppimismielessä, missä kohtaa tuo chippaus näkyy ja miten?
YT
Kalle
Kiitos kommentista Kalle. Chippailu näkyy kohdissa,joissa alumiini paistaa maalipinnan alta. Lisäsin yhden työvaihekuvan,jossa siipien kulumat näkyvät hyvin. En ole tuota efektiä saanut aidon näköisesti onnistumaan naamiokaavion päälle maalamalla. Chippailulitkua olen käyttänyt tässä ja parissa edellisessä mallissa. Lopputulos on näyttänyt paremmalta,kun maali "kuluu" pois alumiinipinnan päältä,kuten oikeassakin laitteessa.
Matti M 20.4.2021 19:59 Vastaa lainauksella
Erittäin hyvän näköinen Wulffi, sopivan hillitty viimeistely ja laadukkaat kuvat myös.
Kiitos Matti.
On kyllä hieno malli. Ehkä vielä jonain päivänä saa järjestää tapahtumiakin niin tämän voisi ihan livenä nähdä?
Kiitos kommentista Antti. Toivottavasti syksyllä päästäisiin jo tapahtumia järjestämään. Eiköhän tämän voi sitten Kuopiossa nähdä.
Rutanen 2.5.2021 15:13 Vastaa lainauksella
Realistisen näköinen maalaus. Kynäruiskun jälki ei näy ja nuo pilven näköiset suhaukset on skaalassa sekä hyvin häivytetty.
Kiitos kommentista Rutanen. Uusi ruisku alkaa pikkuhiljaa totella. Vanhalla ei näin pientä jälkeä saanut.