Pienoismallit.net

BMW 320 turbo

Gr.5 1977

Hyvin vahva ehdokas "surkein rakentamani rakennussarja" -kilpailun voittajaksi, miettimisenkään jälkeen en pysty sanomaan juuri mitään positiivista sarjasta. En voi suositella edes kokeneelle rakentajalle. Kyseessä siis Escin rakennussarja suoraan 70-luvulta, jolle väitän että aika oli isosti tehnyt tepposensa. Vajaat puoli vuosisataa oli saanut dekaalit haperrutettua olemattomiin enkä tiedä tämän aikakauden muovilaadusta, mutta veikkaisin ettei tässäkään tapauksessa aika ole auttanut asiaa. Muovi oli kovaa kuin kivi ja yhtä haurasta kuin lasi, pienikin vääntäminen tai taivuttaminen sai osat murtumaan. Rakennusvaiheessa tämä kehkeytyi todella ongelmaksi, kun osien sopivuus ei ollut edes "sinnepäin". Siirtokuvat on yhdistelmä Reji modelsin 635CSi-autoon tarkoitettuja kuvia sekä tee-se-itse-tulostettuja. Ilman ryhmärakentelua olen satavarma että tämä olisi päätynyt takaisin laatikkoon ikuisesti, eikä loppua kohti tuntunut muutenkaan enää olevan kiinnostusta normaaliin viimeistelyyn. Halu oli vain lopulta saada homma pakettiin. Sääli sinänsä, koska omaan silmään tämän aikakauden autot on nättejä ja tässäkin olisi ollut potentiaalia paljon enempään.

Group 5 tarkoitti 1976-1982 välillä tuotantoautoihin pohjautuvaa rata-autoluokkaa. Säännöt olivat hyvin väljät, auton piti pohjautua tuotantoautoon, konepelti, katto sekä ovet piti olla suoraan tuotantoautosta ja auton maksimileveys oli määrätty, mutta siihen ei laskettu mukaan ilmanohjaimia. Eli lähes kaikissa autoissa oli massiiviset levikkeet ja siivet samalla kun ovet näytti olevan imaistu kyljestä sisään.

BMW kehitti E21 korisesta kolmossarjalaisesta kilpaversion M12 moottorilla, 2-litraisena vapaastihengittävänä versiona ja 1,4-litraisena ahtimella varustettuna. Tämän mallin oli tarkoitus kuvata 1977 DRM-sarjassa yhdessä kisassa ajanutta JPS-teipattua autoa. Koska vitosryhmässä minimipaino oli määritelty moottorikoon mukaan, BMW kehitti auton 2-litraisten luokkaan (1,4 litraa ahdettuna, 1.4 kompensaatiokertoimella 2 litraa), joka salli minimipainoksi 780kg. Moottorista otettiin tehoa 3 barin ahdoilla noin 600 hevosvoimaa, joka teki autosta usein nopean, mutta äärimmäisen epäluotettavan. Kaikki tämä siis 70-luvun turbotekniikalla. Pahin kilpailija oli Porsche 935, joka tosin 2,85-litraisella bokserikutosella luokiteltiin 4-litraisten luokkaan (minimipaino 970kg), oli nopeampi suorilla vielä suuremman tehonsa ansiosta, mutta oli hitaampi mutkissa. BMW usein voitti kilpailun, jos auto kesti maaliin asti, mutta mestaruus meni Porschelle paremman luotettavuuden ansiosta.

BMW:n formula 1:ssä 80-luvulla käyttämä moottori pohjautui pitkälti vitosryhmässä opittuun tietoon. M12/13-variantin on sanottu olevan kaikkien aikojen tehokkain F1-moottori jonka sanottiin pystyvän aika-ajoasetuksissa 1450hv tehoihin 5,5 barin ahdoilla.

Kommentit

Hitsi, olet saanut mustan värin hienosti pintaan, ei ole niitä helpoimmin maalattavia, ainakaan kiiltävänä! Muutenkin varsin mallikkaasti kasattu malli.

Ei toi muovi uutena ollut mitenkään poikkeavaa, mulla oli joskus se "Fruit of the Loom" -versio vitriinissä, tuli jossain muutossa hävitettyä. Toki, samalla tavalla noi vuosikymmeniä vanhat Monogrammit kovettuu ja haurastuu, noitakin jokunen kaapista kasaamattomina löytyy.
Huomio kiinnittyy maalipintaan, joka joidenkin tahojen mukaan määrää 90% pienoismallin onnistumisesta. Sarja itsestään lienee susi, mutta ei lopputulema ole ollenkaan hassumpi. Hyvä että jaksoit vetää projektin loppuun asti!