Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109G-6

MT-423, HLeLv 34, Kymi 1944

Oma mallailu ollut hyvin pienellä liekillä vuoden 2020 keväästä asti, vaikka aikaa olisi ollut enemmän kuin runsaasti johtuen siitä että kaikki muut harrastukset ovat jäissä. Loppuvuodesta 2020 yritin vähän aktivoitua, ja rakensin Eduardin Mersu-paketoinnista toisen jäljellä olleen yksilön, eli G-6:n. Kymenlaaksosta kotoisin olevana Kymiin 1944 sijoitettu Hemmo Leinon ohjastama MT-423 valikoitui luonnollisesti sarjan siirtokuvien osalta vaihtoehdoksi. Bf 109 ei muuten esittelyjä varmasti kaipaa, sen verran tuttu konetyyppi on tältäkin sivustolta!

Kuten aiemmin todettu, Eduardin 109 on hyvä rakennussarja. Rakentelu eteni varsin suoraviivaisesti, eli siinä ei ollut mitään suurempia ongelmia. Ainoastaan loppuvaiheessa kone suoritti syöksyn lattiaan sellaisella nopeudella, että meni osittain uudelleenkasaamiseksi ja maalaukseksi. Malli on maalattu pääasiassa Lifecolorin maaleilla ja lakattu Vallejon satiinilakalla. Muu käsittely Lifecoloreiden ohella Tamiyan Panel Linerilla ja Vallejon metallimaaleilla. Malli valmistui vuodenvaihteessa 2020-2021, mutta kuvaaminen tuli suoritettua vasta nyt.

Kommentit

Hieno Mersu! Tällaiselle sunnuntai-mallarille tuo on taso mihin yritän pyrkiä. Laipat tuo mukavasti eloa.
Jep, samaa mieltä, hieno Mersu! Siivissä maalin alta pilkoittavia palkkiristejä jäin kaipaamaan. Pohjakuva olisi kiva?
YT
Kalle
Kiitos palautteesta Jan ja Kalle! Sunnuntai-mallari tässä itsekin ollaan! Palkkiristit olisi voinut toteuttaa, mutta kun seurasin aika orjallisesti Edun maalausohjeita niin ne jäi puuttumaan. Alapuolelta en valitettavasti ottanut kuvaa, kun yritin välttää rikkomasta jälleen kerran antennilankaa :)
Siististi kasattu, maalaus onnistunut, eikä liikaa liattu, tykkään. Aina ihmetellyt näitä siivekkeiden ja laippojen alta paljastuvia pintoja, liekö ihan oikein, että ne on naamioväreissä? Itse pyrkinyt vetämään niihin RLM02:n, mutta liekö sekään oikein.
Alapuolen olen yleensä kuvannut ennen tuon antenin ja antennilangan asennusta ;-)
Kiitos kommentista Tervo! En ole tosiaan edes ajatellut asiaa, että jos siivekkeet tai laipat ovat ääriasennossa niin sieltä varmaan pitäisi paistaa esim. tuo RLM02 naamiovärin sijaan. Jäähdyttimien yms. sisäpinnat kuitenkin tulee maalattua sillä.