Pienoismallit.net

Briggen Svalan 1797

Laivavene

Ennen kuin takilointia voi jatkaa, täytyi tehdä purjeiden kaavat purjepiirroksesta ja sovittaa ne mastoille ja haruksille. Sitten kaavat toimitettiin pienoismallipurjeneulomolle (Tyttäreni Petran "neulomo", johon minulla on vahva optio :) ), koska itselläni ei vieläkään ole ajokorttia ompelukoneelle.
Purjepohjien valmistumista odotellessa on hyvä aika tehdä muita malliin liittyviä osakokonaisuuksia esim. laivavene.
Laivaveneitä oli hyvin monen kokoisia aina isoveneistä ja barkasseista pieniin jolliin ja dingeihin. Saaristolaivaston alukset usein suojaisilla vesillä vetivät veneitä perässään. Avomerellä kuitenkin veneet oli pakko nostaa kannelle. Linjalaivoissa ja fregateissa veneitä oli useita eri kokoisia. Suurimmissa isoveneissä ja barkasseissa saattoi olla myös purjehdusvarustus ja jopa aseistus.
Priki Svalaniin sijoitin yhden veneen kannelle. Se olisi todellisuudessa 4,5m pitkä ja 1,6m leveä. Se on tarkoitettu 6-8 henkilölle – kolmella soutuparilla. Veneessä ei ole purjehdusvarustusta. Tehtävänä oli lähinnä yhteysvene- sekä tarvittaessa varppaustoiminta. Piirustukset otin Chapmanin Architectura Navalis Mercatoria kirjasta. Oikeastaan kyseessä oli barkassi, mutta hieman pienensin mittakaavaa, joten vene on lähinnä jollan kokoinen.
Ensin piirsin jälleen valopöydän avulla muotokaaret ja kölipuu/steevit kaavapaperille. Niistä piirros 3mm:n vanerille ja sahaus Dremelin muotosahalla. Sen jälkeen kaarien kiinnitys pohjalautaan. Köli/steevipuu täytyi nyt kiinnittää pienillä nauloilla muotokaariin, koska se ei saanut liimaantua kiinni, jotta muotokaaret voi laudoituksen jälkeen poistaa ja korvata painokaarilla. Samasta syystä ennen laudoitusta muotokaarten päälle liimasin leivinpaperin. Ensimmäiset laudat tulivat kölipuun kummallekin puolelle liimalla kiinni kölipuuhun ja keula- ja perästeeviin. Loput laudat liimautuivat keulaan ja perään sekä edelliseen lautaan. Liimana käytin Loctiten Power Epoxy (5min), koska jouduin välillä painamaan lautaa sormin, kun ei mikään nipsu mahtunut tai pysynyt kiinni ja reikiä ei viitsinyt porata nauloille. (Oli muuten sormet liimassa :)) Laudoitukseen käytin 4x2mm haaparimaa, joka 15 minuutin kuumaliotuksella taipui suhteellisen hyvin. Tuo 2mm:n paksuus sen takia, että varsinkin keulan tiukassa taivutuksessa tuli hieman ”muhkuja”, jotka sitten pystyi hiomaan pois. Kun laudoitus oli valmis, se hiottiin karkeasti. Sitten irrotus muotokaarista ja pohjalaudasta. Sisäpuolen käsittelin Dremelin teräsharjalla, jolla sai leivinpaperin jätteet ja liimatuhrut pois. Ulkopuolen viimeistelin vielä kemiallisella puulla ja hiomalla. Painokaaret sisäpuolelle tein hieman ohennetusta 2x2mm:n rimasta keittämällä niitäkin n.15min. Kun ne olivat liimatut, tuli vielä lovettavaksi pitkittäistuet penkkien alustaksi molempiin laitoihin. Penkit ovat 6x2mm:n rimaa. Samoin kansi on tehty ko. riman palasista. Peräsin on myös ko.rimaa, saranat ohutta peltiä ja 0,5mm:n rautalankaa sekä pinna tammea. Myös ”pohjarallit” on muotoiltu ko. rimasta. Ulkolaitaa kiertää 2x2mm:n rima. Hankaimet ovat 1mm:n rautalangan pätkiä ja nostolenkit sekä keulalenkki ovat 0,5mm:n rautalankaa. Maalaus noudatteli laivan tyyliä: Pohja valkoisella, kyljet mustat, ulkorima ruosteen punainen ja sisusosat spriipetsillä. Päälle tuli Unican lakka. Sitten vielä airot, jotka tein 6x3mm:n rimasta hiomalla. Ne sijoittuvat veneen sisälle sidottuna penkkeihin.
Kansitelineet on muotoiltu 16x5mm:n haapasoirosta ja liimattu kanteen ja ruuman luukkuun. Telineiden vieressä kannessa on rautalankasilmukat, joista vene sidottiin normaalisti kiinni. Jotta vene voitaisiin nostaa vesille, täytyi sitä varten olla vintturisysteemi. Veneen etu- ja takaosan sivuilla on nostolenkit, joista lähtevät nostoköydet taljaan, joka puolestaan on kiinni puomissa (4mm:n pyöröä), joka tukeutuu isomaston kautta kulkevaan köyteen ja kannessa olevaan silmukkaan (ks. kuva). Taljalla venettä kohotetaan sen verran, että se nousee tykkien sekä reelinkikaiteen yli. Puomilla se siirretään reelingin yli ja lasketaan taljalla veteen. Puomin kansisilmukat ovat molemmin puolin, joten vene voidaan laskea kummalta puolen alusta tahansa. Samaa vintturisysteemiä voitiin käyttää myös nosteltaessa tavaraa alukseen. Vintturia käytettäessä täytyi tietenkin hieman siirrellä skuutti-, halssi- ja muitakin köysiä hieman sivuun. Taljat ja nostoköydet säilytetään veneessä sen ollessa sidottuna purjehduksen aikana. Puomi on tällöin sidottuna veneen viereen. Sitä voitiin käyttää myös varapiiruna esim. raa´an rikkoutuessa.

Kommentit

RaimoK 28.3.2022 10:26 Vastaa lainauksella
Kova tekeminen oli sinulla tuossa laivaveneessäkin. Pituutta lienee noin 11 cm?
Olen tainnut mainita jo aiemmin, että itse tuli hankittua sähköllä toimiva plank bender, jossa 30W kolvin päässä on kolvin kärjen sijaan pyöreä metallikiekko, millä kostutetun riman saa hienosti taipumaan muotoonsa. Helpottaa asettelua liimatessa oleellisesti.
Kiitos vaan kommentista.
Olihan pikku paatissa nykertämistä, kun ei ole normaalisti ihan noin pientä tehnyt. Pituus on rapiat 11cm ja leveys 4cm.
Tuota benderiä voisi harkita, jos joskus vielä uutta projektia aloittaa. Svalanissa loppuhommat taitavat olla lähinnä lanka-, ploki- ja kangashommia. Mistä muuten tuon benderin hankit?
RaimoK 28.3.2022 17:38 Vastaa lainauksella
Kai Kauppi kirjoitti:
Tuota benderiä voisi harkita, jos joskus vielä uutta projektia aloittaa. Svalanissa loppuhommat taitavat olla lähinnä lanka-, ploki- ja kangashommia. Mistä muuten tuon benderin hankit?
Ostin tuon Helsingissä käydessäni Hobby Pointista. Mutta näyttää noita netissä myytävän lähes joka paikassa, missä laivamallareille työkaluja myydään.