Pienoismallit.net

Briggen Svalan 1797

Laudoitusta

Kaarien hionnan tein sähköviilalla, epäkeskohiomakoneella ja käsin. Koetin nyt ottaa huomioon tuon lankkupaksuuden 3mm. Tosin se oli melkoisen vaikeaa varsinkin keulaosassa. Pahvisten kaarimallien avulla tarkistin moneen kertaan, että muoto tuli oikeaksi. Keulaan ja perään tein täydestä puusta palaset, jotta lankutuksen kiinnittäminen kävisi helpommin. Peräosa taipuu peräsimen kohdalta ulospäin ja peräsin kulkee varsinaisen peräpeilin edestä ”läpivientinä”. Tämän takia tein peräsimen ”kolon” kiinteään puunpalaseen – varsinainen peräpeili kiinnittyy myöhemmin peräsimen valmistuttua sitten tähän. Perän puupalasen viilutin 10mm leveillä tammiviiluilla, jotta lankutus sitten tulee sitten viilutuksen päälle.
Varsinaisen lankutuksen tein nyt haaparimasta. Selailin nettikaupoista sopivaa lehmuslautaa tms.
mutta vähän oli vähissä tai kovin pitkillä toimitusajoilla. Päätin siirtyä omaan tuotantoon ja Sulkavalta tuttuun haapalautaan. Investoin pienen Proxxon-sirkkelin. Ostin puutavaraliikkeestä palan hyvälaatuista 28x140mm haapalautaa. Ajoin laudasta 6mm:n siivuja koulun isolla sirkkelillä ja niistä sitten Proxxonilla 3mm:n levyistä rimaa. Tuli kauniita ja tarkkoja rimoja.
Aloin lankutuksen kölipuun vierestä ja reelinngistä aina kummallekin puolelle lauta kerrallaan. Keulassa ja perässä käytin liimana Locktiten Power Epoxyä muuten Eri Keeper Plus-liimaa. On aikoinaan Karlskronan telakalla ollut melkoinen tekeminen laudoituksessa – Chapmanin runkomuoto on todella aika ”kurvikas”. Kyllä sai mallissakin pasuttaa, höylätä ja hioa joka lautaa melkoisesti. Lisäksi mittasin koko ajan syntyvää ulkomuotoa, jotta tuo relaxatiomallin muoto toteutuisi – jonkun verran täytyi laittaa ”tilsoja” väliin tai hioa kaarta lisää. Muutaman ”kiilalaudan” jouduin laittamaan, jotta muoto toteutui. Etukäteen jakoa oli mahdoton arvioida. Koska runko tulee maalattavaksi, käytin lautojen kiinnitykseen liimauksen ajaksi leveäkantaisia, pieniä messinkinauloja, jotka sitten nypin pois liiman kuivuttua. Porasin lankutuksen valmistuttua 1mm:n reiät naulojen reikien lisäksi kaarten kohdalle. Reikiin liimasin coctailtikun puolikkaat ( liimana Uhu Hart), jotka sitten katkoin. Loppuhionnan tein epäkeskokoneella, Dremelin P240-laikalla ja käsin. Pikkuraot ja naulojen nyppimisestä jääneet jäljet kittasin Plastic Paddingin kemiallisella puulla - sitten vielä käsin hionta.
Seuraavaksi sitten rungon irrottaminen pohjavanerista ja kannenpohjien suunnittelu sekä teko.

Kommentit

RaimoK 23.5.2021 10:52 Vastaa lainauksella
Tukevan näköinen paketti laudoituksen jälkeen.
Itse olen huomannut toimivaksi metodiksi naulata messinkinaula kantaa myöden kiinni liimausvaiheessa.
Tämä tapa siis kun lankutus on kaksinkertainen tai maali tulee vielä päälle. Messinkinaulojen kannat hioutuvat helposti lopullista muotoa tehdessä.
Olenkin joissakin aikaisemmissa malleissa jättänyt naulat maalin alle. Mokomat joskus pudottavat maalin myöhemmin päältään, joten päätin nyt varmistaa asian - toki melkoinen työmäärä, mutta tämähän on kai ajankulua :)
Kiitos kommentista.
Esko Rusi 26.5.2021 09:06 Vastaa lainauksella
Melkoisen projektin olet aloittanut joten ajankulua riittää.
Runko näyttää hienolta.