Pienoismallit.net

Chevrolet Impala '58 custom

Tarun Imppu

Ainakin parikymmentä vuotta samalla omistajalla ollut ja aina vaan todella siistissä kunnossa säilynyt '58 Chevy Impala ansaitsi tulla mallinnetuksi. Ihan yhtä räiskyvän pinkin lilan sinertävän punertavaa maalipintaa en kyennyt malliin saamaan. Oikean auton punaiseen maaliin on sekoitettu sinistä helmiäistä ja monen monta lakkakerrosta kruunaa hienon sävyn. Metallihohtomaalilla ei ihan samaan pääse lakkauksesta huolimatta.
Kylkilistat ja ovikahvat poistin esikuvan tapaan, konehuoneeseen tein joitain osia (SBC 350cid sai omatekemät venakopat, ilmanputsarin, jarrutehostimen). Vaihdoin renkaat valkosivullisiin ja pölykapselitkin löytyivät jemmasta. Keulan ilmettä modasin poistamalla konepellin etureunasta siihen kuuluneen kromipalkin ja lisäsin puskurin päihin nuo kiiltävät kulmakappaleet. Muutama pikkuruinen dekaali piti myös tehdä ja taustapeilin varteen roikkumaan tekaisin valkoiset nopat.

Kommentit

Ismolla taukoa Suomi-kilpureissa? Vaan teema Suomi-autoilu Amerikassa valmistetuilla kulkineilla jatkuu - pienoismallinettuina. Mahtavaa!

Kuten saatetekstissä mainitaan, on esikuva-autojen erikoismaaalausten matkiminen sangen haastavaa 24 kertaa pienemmässä mitassa. Hyvä korin väri Imppuun on kuitenkin saatu. Karvanopat ovat joidenkin mielestä "last season". Aivan se ja sama, mitä mieltä niiistä ollaan, koska ne ovat kuitenkin erittäin cool ja customhengen ydintä.
Auto vastaa melko hyvin 1:1 autoa, karvanoppia myöten. Kuten Mikko aikaisemmin totesi, karvanopat ovat niin "last season", mutta kuuluvat oleellisesti tähän kyseiseen autoon. Mallin esikuvassa ne ovat olleet auton taustapeilissä jo ennen sen ensimmäistä suomi-rekisteröintipäivää. Hienosti myös huomattu ja maalattu pienet kuvat takapuskurissa ja takalokasuojan päällä. Sen verran korjaan esittelytekstiä, että auto on ollut omistajallaan jo yli 30 vuotta. Aivan mahtava lahja. Hatun nosto pienoismallin tekijälle sekä iso kiitos sen tilaajalle.
Kiitos kiitoksista ja kehuista. Tätä mallia oli hauskaa ja haastavaa tehdä.