Pienoismallit.net

Panzerkampfwagen 38(t) Ausf. E/F

22.Panssaridivisioona, Krimin niemimaa, Huhtikuu 1942

Tamiyan erittäin helppo ja hyvälaatuinen malli, rakentamisessa ei valmistajan tapaan ollut ongelmia, detaljointi on tähän skaalaan hyvä, parannuksina porasin konekiväärien piiput auki, lisäsin kypärän, vaununjohtajan kuulokkeitten johdot venytetystä valurangasta, pressukäärön ja ämpärin Tamiyan tarvikesetistä sekä moottorin ilmanoton suojaritilän Haulerin etsiarkilta.
Maalattu Tamiyan ja Vallejon akryyleilla, likaaminen AK:n ja Migin emaleilla, alusta on Das-massaa ja ruohotupsuja eristelevyn päällä.

Kommentit

Hieno vaunu, en heti meinannut uskoa varttiskaalaiseksi vaan luulin isommaksi. 38t-vaunuja soisi näkevän malleina enemmänkin, oli kuitenkin laajalti käytetty laite sodan alkuvuosina.
Matti M 29.3.2021 15:20 Vastaa lainauksella
Kiitos :-)

Samaa mieltä, 38t vaunuja ja sen variantteja näkee harvemmin vaikka malleja niistä on tarjolla varsin mukavasti.
Jotenkin tästä huoku raskas rauta. Ilmeisesti metalliosat ovat saaneet oikeat aineet. Mutta ei ole mikään lelun näköinen ollenkaan ja pikku alusta on plussaa.
Figuuri on omien tekemiesi osien takia ihan kohtuu hyvä, mutta maalaus voisi olla skarpimpaa. Toki se vaatii jo figuureihin perehtyneen mallarin, joten hyvä näin.

Muuten tuosta figuurin ilmeestä tuli ihan ensimmäisenä mieleen Tommi Mäkisen ilme kun v.1998 vastasi puhelimeensa nämä sanat: " Haloo? Nii? Mitää? Mitää?"
Muistaako joku tapauksen? Mutta ilme on yhtä ihmetelevä ja uskomaton Tommin uskomattomasta tilanteesta.
Vaunu ja figuuri preerium qualitya ja lisäkuvat toivat lisää herkkuja näkyviin…pienenpieni hifistely parantelu vinkki alustaan ruohotupsukat voisi järjestellä ehkä luonnollisemmin :)
Matti M 29.3.2021 19:59 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Timo ja Johan!
Todella hieno malli ja alusta.
Vaunu menisi heittämällä suuremman skaalan malliksi, ilman että kukaan epäilisi mitään. Maalaus on hyvää ja vanhennus uskottavaa. En keksi mitään parannusehdotusta, mutta eihän aina tarvitse.

Figuurin maalausta pidän itse erittäin hyvänä. 1/48 on oikeasti melko pieni skaala maalata kasvoja, ja tässä ne ovat onnistuneet hyvin.

Alustasta hatun nosto. Ensinnäkin alusta tuo aina näihin eloa, ja toiseksi itse omaan viha-viha suhteen DAS massaan, jolla en ole koskaan saanut mitään järkevää aikaan. Heittäisin omilla DAS paketeillani vesilintua, ellei se olisi ilkeää ja saastuttaisi vesistöä.

Ruohopuskat ehkä tosiaan hiukan luonnottomat, mutta eivät häiritsevästi, ja tuonkin huomaa oikeastaan vain ylhäältä päin otetuissa kuvissa.
Matti M 30.3.2021 17:29 Vastaa lainauksella
Kiitos.
Jep, yhdyn edellisiin. Hieno malli, Niitit tosi hyvin saatu esiin ja muu säistäminen. Vaunun johtaja hyvin onnistunut figuuri. Jos nyt jostakin pitää nillittää, niin diotaustassa olisi ehkä voinut olla lisää pensaita, puita, tms. Mutta hieno kokonaisuus, Viikon Malli -ainesta!
YT
Kalle
Matti M 1.4.2021 06:34 Vastaa lainauksella
Kiitos Kalle :-)