Pienoismallit.net

I-16 type 29

I-16, type 29, 71st Fighter Regiment, Autumn 1941

Polikarpov I-16 oli Neuvostoliiton ensimmäinen alatasoinen hävittäjä. Koneen venäjänkielinen nimitys oli Išak eli pieni muuli. Espanjan sisällissodassa se sai lempinimet Rata (rotta) ja Mosca (kärpänen).

Koneen suunnittelu aloitettiin kesällä 1932 ja sen prototyyppi valmistui vuonna 1933. Säädettävä potkuri ja sisäänvedettävä laskuteline olivat edistyksellisiä ominaisuuksia 1930-luvun alussa. Laskutelineitä ei tosin liikuttanut hydrauliikka, vaan niitä piti käyttää käsiveivillä vaijerin välityksellä.

I-16 oli puu- ja metallirakenteinen. Siipisalot olivat metallia, ohjainpinnat ja peräsimet teräsputkirakennetta kankaalla päällystettynä. Siivet olivat kangaspäällysteiset. Rungossa oli vanerinen kuorirakenne. Ensimmäisissä sarjoissa koneen ohjaamo oli katettu, mutta se muutettiin avo-ohjaamoksi lentäjien vaatimuksesta näkyvyyden parantamiseksi.

Vuonna 1935 Neuvostoliitossa todettiin hävittäjän lentämisen olevan liian vaikeaa ilman 2-paikkaista koulukonetta, jolloin I-16UTIn valmistus aloitettiin.

Merkillinen yksityiskohta koneen suunnittelussa oli, että sen suunnittelijat Dimitri Grigorovitš (joka oli suunnitellut lentoveneitä tsaarin laivastolle ensimmäisen maailmansodan aikana) ja Nikolai Polikarpov (vangittu jo 1929 puhdistusten aikana) olivat Isä Aurinkoisen käskystä vangittuja insinöörejä, jotka vangittiin, koska Stalinin antamaa käskyä rakentaa suorituskykyinen ja uudenaikainen hävittäjä, ei ollut noudatettu tarkasti. Sama kohtalo oli useilla muillakin lentokonesuunnittelijoilla usein siksi, että heidän asemansa organisaatiossa oli ollut liian lähellä puhdistuksissa eliminoituja kenraaleita. Tässä tapauksessa suunnittelijat eivät saaneet lentokonetta suunnitelluksi kahdessa vuodessa ja siksi suunnittelijat joutuivat tekemään suunnittelutyönsä loppuun valvonnan alla.

Kaikkiaan 7005 yksipaikkaista hävittäjää ja 1636 kaksipaikkaista koulutuskonetta rakennettiin.

Konetta käytettiin taistelutehtävissä Espanjan sisällissodassa tasavaltalaisten puolella ja se antoi hyvän vastuksen Francon kapinallisten ilmavoimille. Noin 500 konetta toimi Espanjassa.

Kiina osti Rata-koneita puolustustaisteluunsa Japania vastaan.

Kesällä 1941 I-16 muodosti noin 2/3 Neuvostoliiton hävittäjävahvuudesta. Satoja tuhottiin ensimmäisissä Saksan hyökkäyksissä Neuvostoliiton lentokentille kesäkuussa 1941. 80 km/h hitaampana I-16 ei pärjännyt Messerschmitt Bf 109:lle, paitsi kaartotaistelussa alhaisen siipikuormansa ansiosta. Malli oli käytössä vuoteen 1943.

Malli 29:ssä luovuttiin 20mm siipitykeistä, tilalle tuli siipien alapinnalle 6xRS-82 rakettia maataistelukohteita varten. Nokassa ampui synkronoidusti 2x7,62 ShKAS konekivääriä moottorin yläpuolella sekä 12,7mm kk moottorin alapuolella.

Suomen ilmavoimilla oli kuusi I-16-sotasaaliskonetta, joista kaksi kunnostettiin ja ne olivat käytössä 1940–1943. Kunnostetut koneet olivat alatyyppejä 6 ja 18.

Sarja oli tyypillistä ICM:n tasoa. Ei mitään premiumia muttei myöskään huonompia (jos vaikka verrataan Special Hobbyn sarjoihin).

P.S. Ohessa näppärä animaatio Ratan ja Mersun kohtaamisesta. Ei tosin ole malli 29, kun on vielä siivissä tykit tai kk:t. www.youtube.com/watch?v=TUoh5uT805w

Kommentit

Räyhäkäs Rata.

Rakennusjälki näyttää hyvältä, samoin maalaus. Myös antennilangat ovat tosi skarpit. Sotkuisuus menee kuitenkin mielestäni överiksi. Kone on kauttaaltaan jotenkin rasvaisen ja öljyisen näköinen. Olisiko lakkauskin parempi asteen, pari mattaisempana?

Kuvien osalta ehdotus: hieman viturallaan oleva valkotasapaino kannattaa korjata editorissa ennen julkaisua. (Tuli testattua; Ratasi näytti paljon ilmeikkäämältä yhdellä napin painalluksella).
Kiitos vinkistä Klaus, valkotasapaino nyt korjattu. Enpä tuota pannut alkuun merkille.
YT
Kalle
Hyvän näköinen "iso rotta", hyvin on neuvostokoneen näköinen ja oloinen. Harmi vain että nuo kuvat ovat aika tummia joten kaikkia yksityiskohtia ei oikein erota. Sen kuitenkin erottaa että liekö tuo tähtäin jäänyt kokonaan maalaamatta, näyttää kokonaan kirkkaalta muovilta? Koneen maalaus on kyllä hyvin onnistunut, kiiltoaste mielestäni myös ja onhan noita kulumiakin sopivasti. Ei muuta kuin uutta vain kehiin!
Kiitos Markku!
Yksi lemppari lentokoneitani…hyvin väsättynä…onkos noi videot jostain lentokonesimulaatoripelistä, jossa lentäjä ässänä itse kalle korkala?
Kiitos Johan!
Animaatio on Youtubesta poimittu IL-2 -peli. Ei ole minun tekemäni, hec…
YT
Kalle
Ok…olet siis vain mallari ässä ;)
Heh, voi kun olisinkin…
Noita tekemiäni sotahistoria-aiheisia videoita löytyy kansisivultani: pienoismallit.net/profiilit/6091/
YT
Kalle
Onneksi olkoon Kalle, viikon malli on aina viikon malli!
Kiitos Sakari!
Onnittelut hienosta viikon mallista!
Kiitos Mika!
Onnea viikon mallista. Tämä "Rata" oli livenä pöydälläsi vieläkin paremman näköinen.
Kiitos Samu! Miten Phantom etenee?
YT
Kalle
Matti M 6.4.2021 22:17 Vastaa lainauksella
Onnittelut Viikon Mallista!
Kimmo K. 6.4.2021 23:13 Vastaa lainauksella
Onnittelut Viikon malli -tittelistä! Hienon Ratan olet tehnyt.
Kiitos Matti ja Kimmo!
Kalle Korkala kirjoitti:
Kiitos Samu! Miten Phantom etenee?
YT
Kalle
Phantomin vuoro tulee hieman myöhemmin. Tässä on vähän muuta hommaa ensin.