Pienoismallit.net

German Machine Gunner

Tamiyan malli on helppo ja näyttävä, vaikka sen tekisi suoraa paketista. Huolellisuutta vaaditaan vain siinä kohtaa kun liimaa manttelin kolme alaosaa keskenään. Saumojen paikkausten kanssa saattaa tulla ylimääräistä työtä.

Olen parannellut sarjaa lisäämällä kaasunaamarikotelon ja konekiväärin hihnat, ne on leikattu paperista. Vaihdoin yksityiskohtien takia juomapullon, kaasunaamarikotelon ja lisäsin ruokapakin. Nämä ovat vanhoja Verlindenin resiiniosia. Lisäsin kaverille myös kauluslaatat, jotka ovat Rado Miniaturesin syövyteosia.

Ensimmäistä kertaa käytin maalaamisen apuna ns. esivarjostusta. Ensin musta pohjamaali ja sen jälkeen yläviistosta ruiskutus valkoisella/vaalean harmaalla värillä. Tällä menetelmällä saadaan esiin mallin valo- ja varjokohdat. Minun täytynee harjoitella vielä tätä maalaustekniikkaa. Mantteli on maalattu Andrean vesiohenteisillä maaleilla. Nahkaosien ja kasvojen maalaukseen olen käyttänyt öljyvärejä.

Tamiya on tuottanut tästäkin mallista pienikokoisen identtisen kopion 1/35 -mittakaavaan. Jossain vaiheessa saan senkin tehtyä loppuun asti.

Mallailuiloja

Tuomo

Kommentit

Hieno ja hyvin maalattu! Siinä Aatun maailmankiertueen työrukkanen poseraa kuvaajalle.
Tämä on kyllä fantastinen! Enpä tiennyt, että Tamiyalla on noin tasokkaita ison mittakaavan figuureita. Mutta viimeistely ja maalaus on se, mikä tämän kruunaa. Kangas näyttää kankaalta, metalli metallilta, nahka nahalta ja iho iholta. Onko silmissä dekaalit vai onko ne maalattu? Todella uskottava katse.
Kiitos palautteesta.

Malli edustaa Tamiyan 1/16 figujen parhaimmistoa (eivät ne loputkaan mitenkään huonoja ole).

Silmät on maalattu, valkonen pohja, tumma värikalvon ulkoreuna, sininen värikalvo, mustuainen (pupilli) sekä valkoinen pieni valon heijastuma sarveiskalvossa. Olen käyttänyt värikalvossa ja heijastuman maalaamiseen öljyvärejä, koska ne eivät valu. Hyvä valo, suurentavat lasit ja hidas eteneminen sopivat tapaani tehdä yksityiskohtaista työtä.
Figuuri hyvä ja maalaus hyvä! Omaan silmään ensimmäisenä kuitenki pisti, että kyseisen herran arvo on kauluslaatoista katsottuna ihan upseeritason kauluslaatat (olivat hopealangalla ommellut korkeamman sekä laadukkaamman tason, myös hieman isommat), eivät enää normaalin Heer rivimiehistöjen vaikka sielläkin oli kersantteja jne. Mutta kauluslaattojen muodosta päätellen ovat tosiaan Leutnantista Oberstiin, sillä välillä, joka herättää omat epäilykset, että näinköhän oli rintamalla MG-42 konekivääri sotilaana noinkin High ranked upseeri. Noh, tämähän ei ole maalaajan vika vaan enemmänki Tamiyan muotoiluvirheitä. Oma mielipide kuitenkin on tämä, tykkään kovasti tästä! Niin ja voihan se tosiaan olla, että rintamavähyydestä johtuen aseisiin tarttuivat myös korkeammat upseerit, ei voi tietää.
Kiitos positiivisesta palautteesta.

Kaverin on aliupseeri (NCO), joka paljastuu kauluksen vaaleasta reunasta. Olkalaatan paksu reunus kertoo puolestaan tarkan sotilasarvon, joka on Unterscharfuhrer (englanniksi Senior-Corporal). Suomessa tuo vastaa suunnilleen korpraalin /alikersantin arvoa. Alimmat sotilasarvoa ovat hieman sekavia, koska eri maiden armeijassa arvoasteikossa ei ole välttämättä yhtä monta ”askelmaa”. Lisäksi kieli sotkee (jenkkien ”private first class” on Suomessa korpraali ja engl. ”corporal” on Suomessa alikersantti).

Kauluslaatasta ei välttämättä voi/on vaikeaa päätellä kaverin sotilasarvoa (ehkä nuo ovat vähän liian isokokoiset). Kenraaleilla oli puna/keltaiset laatat, niistä ei voi erehtyä.
Ausgezeichnet!
Taidolla maalattu ja lisäosilla saatu todella aidon näköinen pienoismalli.
T.I.Mäenpää kirjoitti:
Kauluslaatasta ei välttämättä voi/on vaikeaa päätellä kaverin sotilasarvoa (ehkä nuo ovat vähän liian isokokoiset). Kenraaleilla oli puna/keltaiset laatat, niistä ei voi erehtyä.
Heerin puolella juurikin näin, arvo löytyy olkalaatoista ja miehistöarvoista hihavinkkeleistä. "Litzen" -merkkejä eli noita kauluksen kuvioita muuteltiin sodan kestäessä vaatimattomampaan suuntaan alkuvaiheen hyvinkin kirkkaista.

Muuten olen sitä mieltä että tässä meillä on todella hieno figuuri!
Kiitos palautteesta ja selvennyksestä.
JiiTee 27.3.2021 10:35 Vastaa lainauksella
Hyvin toteutettu MG42-kk-ampuja -saksmanni. Valot ja varjot on tehty hyvin.
Varusteet ja kk yksityiskohtineen olet tehnyt mainiosti, kuin myös figuurin
kasvot. Tuo juomapullo on uudemman näköinen kuin esimerkiksi ruokapakki,
varmaan noin on tarkoituskin? Manttelissa ja saappaissa näyttää olevan likaa,
että on oltu esimerkiksi rintamalla, eikä kasarmilla.
JiiTee kirjoitti:
Tuo juomapullo on uudemman näköinen kuin esimerkiksi ruokapakki,
varmaan noin on tarkoituskin?
Saksalainen Feldflasche on huopapäällysteinen metallipullo, pakki taas maalattua metallia, joko alumiinia tai terästä. Kopsut näkyvät niissä eri lailla. Toki pullon päällä oleva muki on maalattua metallia myös, mutta tuskin saa kyytiä nuotiolla tms kuten pakki.
Esko on täysin oikeilla jäljillä. Kaikki materiaali kuluu, tosin erilailla ja eri tahtiin. Juomapullon korkkiosa ja ruokapakki olivat maalattua metallia/alumiinia. Tässä pinnassa kuluminen näkyy nopeasti. Kolhut ja kuumennus sai maalin lohkeilemaan ja alta paljastui se, mitä ei haluttu nähtäväksi; kiiltävä metalli. Huonolla tuurilla kiilto saattoi paljastaa joukkueen aseman ja kiinnittää viholaisen huomion. Kiillosta huolimatta pakkeja ei maalattu uudestaan tai vaihdettu uusiin -ei ainakaan siinä määrin kuin tarve oli.

Aion tehdä figuurille kurisen alustan, mikä selittää kuraiset saappaat ja manttelin.
Todella hieno figuuri! Onko muuten taustan metsä valokuva vaiko miten toteutettu?
Kiitos.

Mallin takana on seinäkalentirin kuva. Pienellä harjoittelulla oppii laittamaan taustan siten, ettei siihen tule heijastumia valonlähteestä.