Pienoismallit.net

Bristol Blenheim Mk.I

BL-143

Airfixin 1:48 Bristol Blenheim Mk.IF -sarjasta tehty.
Ohjaamoon lisätty Eduardin fotoetsivyöt, muttei muita lisäosia.

Sarja oli oikein mukava rakentaa, muutamia hymykuoppia sai täytellä ja saumoja kitata. Ärsyttävin sarjan moka oli molempiin moottorin kiduslevyihin tehty öljynjäähdyttimen ulosvirtauskanavan muotosuojus, mikä piti poistaa ja tehdä paikalle kiduslevy. Kyseinen kanava tuli ilmeisesti vasta Mk.IV:ssä.

Yksi kuomun alempi etulasi piti myös kiillottaa, koska Airfixin mielestä se pitäisi olla korvattu peltilevyllä ja se oli valettu lasiosaan karhennetulla pinnalla. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla edes Mk.IF-mallissa.

Maalaukset pääasiassa Tamiyan maaleilla ja siirtokuvat SBS:n arkilta.

Koneen sivuvakaimessa on RAF:n 108. Laivueen tammenlehti-tunnus, jossa se palveli ennen siirtymistä Suomeen.

Esikuvan, eli BL-143:n historia:

Kuului talvisodan aikana hankittuun 12 koneen ns. IV-sarjaan.
26.2.1940 Saapui Suomeen Lentolaivue 42:n 1. Lentueelle.
17.3.1941 vasen teline painui sisään rullauksessa Luonetjärvellä.
25.6.1941 kuului LeLv 42:n 3. lentueelle
2.10.1941 Ilmatorjunta ampui alas Mundjärvellä Kontupohjan länsipuolella.
Ohjaaja vänrikki E.Joutsen hyppäsi varjolla ja tuli linjojen läpi. Tähystäjä vänr. J. Ampiala ja taka-ampuja alik. T. Punnonen saivat surmansa.
Lentoaika 641h 30min. 6.11.1941 poistettiin vahvuudesta.

Kommentit

Tuossahan on tehty sitä maalausfiltteröintiä, mutta mielestäni ehkä vähän liiaksi. Hopeatussitöpöttelyä on myöskin tehty kulumien korostamiseksi, mutta sitäkin on mielestäni liikaa. Siirtokuvien päältä on unohtunut paneeliurien tummennus esim. lyijykynälla. Muuten hieno Blennu.

PS. Korjaan tuota siirtokuvakommenttiani: sitä on osittain tehty esim siivekkeiden suhteen, mutta kaikkien paneeliurien suhteen ei kyllä (erityisesti kuva 8).
Hienot sävytykset ja efektit! Hyvä Antti!
Janne V 21.3.2021 14:58 Vastaa lainauksella
Upea kone, pintakäsittely näyttää erittäin hyvältä. Pitääpä ottaa itsekkin työpöydälle Airfixin 1/72 Blenheim.
Mika Kauranen kirjoitti:
Tuossahan on tehty sitä maalausfiltteröintiä, mutta mielestäni ehkä vähän liiaksi. Hopeatussitöpöttelyä on myöskin tehty kulumien korostamiseksi, mutta sitäkin on mielestäni liikaa. Siirtokuvien päältä on unohtunut paneeliurien tummennus esim. lyijykynälla.
Omasta mielestä hienot värishade filtteröinnit, onko se sitten kuinka totuudenmukainen vai ei? Siitä päättäköön katsoja itse. Olihan nämäkin lentokoneet aika kovassa käytössä, säiden sekä olosuhteiden armoilla. Itse olen ollut melkolailla sitä mieltä, että aidompi on se, että maalit haalenee osittain, kuin se, että olisi todella vahva "Checkerboard"-efekti eli ylikorostetut paneeliurat. Kuten Mika sanoit tuossa yllä niin muutamaan kohtaan siirtokuvissa sopisi kevyt tummennus. Kokonaisuus kuitenkin hieno ja tasapainoinen!
Itselläni työn alla juuri sama Airfixin Blenheim Mk I. Koneyksilöksi valikoitui BL-141 ja ajankohdaksi jatkosodan alku. RAF:n DE/DG maaleina ajattelin kokeilla MrHobbyn H72 ja H73 sävyjä. Valintani voi vaihtua kunhan maalaamisen aika koittaa.

Mallisi suojamaalauksen DE/DG sävyt kiinnittivät huomioni, joista varsinkin vihreä on mielestäni liian kirkas RAF:n vihreäksi ja sävyjen välinen kontrasti on turhan voimakas. Mallin voimakkaat filtteröinnit, chippaukset ja muut efektit saavat mallin näyttämään hieman epärealistisen kirjavalta, mutta tosin näyttävältä samalla.

Yläluukussa ei kuulu olla keskellä poikkipienaa minkä Airfix on sinne tehnyt kuten ei myöskään pienissä sivuikkonoissa rungon molemmin puolin. Ohjaajan istuimen takana kuuluisi olla selkäpanssari, joka näkyy hyvin joissakin IV-sarjan Blennujen valokuvissa. Asennettiin koneisiin jo Englannissa.

Itse en tuota ulosvirtauskanavaa huomannutkaan. Onneksi mallini on vielä alkutekijöissään ja saan korjattua virheen vielä helposti.

Maalasitko laskutelinekuilut sisältä ohjeen mukaan alumiinin värisiksi? Paljon on näkemystä että olisivat olleet Interior Greeniä. Tosin on myös arveluita että alkusarjojen Mk I:ssä kuilut olisivat olleet juurikin alumiinin väriset.
Matti M 23.3.2021 21:23 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen malli, pintojen sävyvaihtelut, likaisuus ja kuluneisuus balanssissa. Pakoputket ja pakokaasujen kokoojarenkaitten suojapellit just oikean näköiset.