Pienoismallit.net

`64 Plymouth Belvedere

Tämä malli tuli rakennettua `64 Dodgen rinnalla kuin puolivahingossa. Lindbergin Belvedere rakennussarja on sisarsarja `64 Dodgelle koska se sisältää paljon samoja osia kuin Belvedere. Tämä taas ei ole ihme sillä oikeastikin Mopar yhtymän Dodge ja Plymouthin mallit kilpailivat keskenään ja näissäkin käytettiin paljon samoja tekniikan osia. Jostain tästä mallien vertailusta se rakentelu ajastus sitten lähti. Tein tästä tarkoituksella suoraan laatikosta version eli Box Stock mallin ja päätöstä oli vaikea välillä pitää kun väkisinkin ideat alkoivat rönsyilemään mutta lopulta päätös piti. No itsensä voi haastaa monella eri tapaa mutta välillä on hyvä palata perusteisiin ja käydä muistin virkistämiseksi rakenteluprosessi kokonaisuudessaan kohtuullisessa ajassa läpi. Tosin en kyllä muista milloinka olisin täysin suoraan muuttelematta jonkin rakentelusarjan koonneeni.
Värikin on tavallaan vahinko. Kävi nimittäin niin että kun tarkoitus oli ostaa vastaavaa vihreää sävyä, maali liikkeessä tekijä lisäsi sekoittaessaan maaliin sinistä massaa. No oikea värikin saatiin tehtyä ja kysäisin lopuksi että saanko tuon pilalle menneen purkin kaupan päälle ja sehän passasi. Maali on siis automaalia ja päällä 2K lakka. Tätä rakennussarjaa tutkaillessa tuli sitten mieleen tuo hankittu maali ja sehän sopii aika hyvin alkuperäiseen Belvederen sävyyn. Sinällänsä ei ihme sillä se vihreä jota olin hakemassa tuli oikeaan Plymouth:iin.
Rakentelussa ei ollut sen kummempaa paitsi renkaiden kiinnitys sai melkein hulluuden partaalle. Kiinnitykset vastaa lähinnä kohdistusnastoja ja renkaat tahtoivat mennä asettelussa kaikki erisuuntiin ja kallelleen. Tietty renkaiden taustalevyt olisi kannattanut liimata ennen maalausta kohteisiin. itselläni on vaan tapana laittaa renkaat viimeisenä ja näin varmistaa oikea istuvuus ja asento. Nyt nämä kiinnitys nastat ei kestä mallin painoa koska pienoismalliliima pehmentää onnettoman pienet kiinnikkeet. Kokeilin 5 minuutin epoksia mutta sekin lämmittää kivasti siten että liitoksesta tulee joustava. Lopulta vahvistin kiinnikkeet ja käytin pikaliimaa eikä tämäkään ollut hätäisen miehen hommaa. Valokuvia katsellessa huomasin että vilkkuväri on vähän levinnyt puskurin puolelle. Nyt ne on sitten pyyhitty pois. Kamera on kyllä hyvä väline virheiden etsimiseen se kun näyttää suurennetusta kuvasta kaiken senkin mitä ei välttämällä silmällä näe.
Viimeisessä yhteiskuvassa näkee että aika paljon eroja noissa Mopareissa on vaikka periaatteessa samamoista rojuista kasattu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!