Pienoismallit.net

Sisu XA-180 "Pasi"

Pitihän se toinenkin Pasi sitten rakentaa että pääsi jujulle sarjojen (180/185) eroista ja sai testata myös Pasin tornin kasausta. Pikkuskaalan mallit ei kyllä ole minua varten.

Kommentit

Itse en ole uskaltanut hyllystä löytyvää sarjaa tuon pienen mittakaavan ja nakkisormieni takia aloittaa. Taidan jäädä odottelemaan valmistajan tulossa olevaa 1/35 sarjaa. Sinä olet tarttunut pienen skaalan haasteeseen ja kyllähän tuo Unto Nurmisen väreissä olevalta Pasilta näyttää. Rakennussarjakin on ainoa ja paras,vaikka siinä puutteita keulan levyjen kulmissa onkin. Myös osa detaljeista on melkoisesti ulkona skaalasta. Viimeistelyssä olet huomioinut hyvin tuon keskimmäisen renkaan nokeentumisen yläpuolella olevasta pakoputkesta johtuen.
On Valmetissa jotain poskellaan jos niin paljon käryttää että vannekin nokeutuu :) Sen verran vanhana Pasi-kuskina aihe kiinnostaa että tilasin XA-185 sarjan, saas nähdä miten onnistuu omilla nakkisormilla… Sitä 1:35-sarjaa odotellessa! Eskon malli näyttää siistiltä toteutukselta kaikin puolin, varsinkin skaala huomioiden. Valkoisen sotilaskalustomallin säistäminen uskottavasti ei mahda olla helpoin homma, ei ole vielä tullut omakohtaisia kokemuksia mutta ehkäpä sitäkin vielä joskus täytyy kokeilla!
Eero Vainikka kirjoitti:
Valkoisen sotilaskalustomallin säistäminen uskottavasti ei mahda olla helpoin homma, ei ole vielä tullut omakohtaisia kokemuksia mutta ehkäpä sitäkin vielä joskus täytyy kokeilla!
Ei se ihan mahdoton homma ole, tähän käytin paria harmaata Mig Oilbrusheria eikä oikeastaan muuta. Vähän pigmenttijauhetta sinne renkaisiin minne nyt tiepölyä olisi tarttunut. Isot pojat sanoi että vanhentaminen/säistäminen/sotkeminen kannattaa lopettaa ajoissa eli siinä vaiheessa kun miettii "tuohon vielä vähän" niin pelit seis ja pensselit santaan :)
Esko Koskinen kirjoitti:
. Isot pojat sanoi että vanhentaminen/säistäminen/sotkeminen kannattaa lopettaa ajoissa eli siinä vaiheessa kun miettii "tuohon vielä vähän" niin pelit seis ja pensselit santaan :)
Tätä juuri itsekin ajattelin, varsinkin valkoisella pohjalla kontrasti eri säistämisvärien kanssa on niin suuri että lopputulos menee varmaan herkästi "överiksi".