Pienoismallit.net

1958 Plymouth Belvedere

Cruisin' through the Night down in Atlanta...

Muuten oikein hyvä rakennussarja, mutta kromiosat tavanomaista heikompaa esitystä ja maskin sopivuus keulaan niin ja näin.
Puskureissa oli törkeät valupurskeet paraatipaikoilla, joten lähdin tekemään vähemmän kiiltävää kokonaisuutta Aioshiman räyhäkkäisiin alumiinivanteisiin perustuen. Ne olisivat sopineet alumiinipuskureiden kanssa oikein hyvin. Madalsin jousitusta, ja jätin muutokset siihen. No joo, konehuoneseen oli pakko tehdä muutoksia "muovimaisuuden" poistamiseksi. Akku lähti takakonttiin, ja hihnapyöräpateista veisteltiin hihna irti. Ovenkahvat siivottiin ja aukaisumekanismi muutettiin painonapiksi, kun custom-autoa tämä rakennelma enemmän/vähemmän kuvastaa.

Sitten maalaamaan kaikki osat. Puolen vuoden kuivattelu, ja takaisin sorvin ääreeen. Kasausvaiheessa huomasin vannesarjassa olevan erikseen etu- ja takapyörät. Sovitukset olin tehnyt etupyörillä, ja eiväthän leveämmät takapyörät mahtuneetkaan kaivoihin. Äkkiratkaisuna alkuperäisrengastus, ja kasaaminen jatkui. Viiimeisenä toimenpiteenä oli puskurien asennus, ja siinä kohtaa huomasin, ettei värikokonaisuus enää ollutkaan sitä mitä olin alunperin suunnitellut. Kromausmahdollisuutta pohtiessani totesin kuitenkin karsastavani "ikuisuusprojekteja" ja kun enpä kehtaa purkaa ja rakentaa kokonaan uudestaan, jotenkas antaa mennä tällaisena vitriinin perälle seisoskelemaan. Ei tämä niin vakavaa ole… Ehkä tässä taas oppi, että kaikki osat pitäisi sovitella huolellisesti ennen maalaamista - he he & LOL.

Maali on sekoitettu Tamiyan LP-sarjan Mica Blue ja Sparkling Silver väreistä, ja lakattu pariin kertaan LP-9:llä. Lopullinen lakkapinta on Mr. Paint 2K Clear Coat, joka kupli konepellillä siihen malliin, että se piti hioa "pellille" asti ja käsitellä kokonaan uusiksi.
Katon koristemaalaus oli teippi- ja sapluunakokeilu, joka toimisi paremmin räyhäkkäiden vanteiden kanssa, joita ei siis ole alkuperäissuunnitelmasta poiketen, kuten kuvista näkyy.

Kommentit

Ihan siistin näköinen värkki.Konetilan letkut vain ovat pielessä,termostaatilta menee sisätilaan,josta pitäisi mennä jäähdyttäjään ja vesipumpulta ei saa mennä letkua jäähdyttäjään vaan sisätilaan ja muuhun pienemmällä letkulla oleviin paikkoihin.Toinen huomio on sähköjohdoissa,ei auton sisältä asti johdon ole irtonaisia,ovat eristetty yleensä mustalla eristysnauhalla,ihan lähellä anturikohdetta vasta johdin näkyy.Tässä on virne silmäkulmassa eikä paapatus ,että joo
Kiitos huomioistasi, Osmo.
Rutanen 31.3.2021 16:04 Vastaa lainauksella
Muistan kun malli tuli markkinoille ja pari kappaletta tulikin hankittua. Hetihän tästä alkoi kiivaskin keskustelu laadusta sekä muotojen oikeudesta. Itselläni ei ole muistikuvaa miten hyvin osat osuivat kohdilleen kun innoissani tuli tätäkin mallia muokattua. Aluksi luulin että nyt on korkattu joku hartsisarja mutta sitten tuli jo unohtamani Amt:n malli mieleen, toinen malli on avaamattomana jossain jemmassa. Ainakin tässä on pikkulohko jota voisi hyödyntää jossain muussa mallissa. Kuvat ei ole tällä kertaa onnistuneet eikä niistä selviä koko malli. Pelti kiinni ja kuvat etuviistosta ja takaviistosta puuttuu.