Pienoismallit.net

Brewster BW - 393

Luutnantti Hans Windin nimikko Suulajärvellä syksyllä 1943 sirpalesuojassa. Dioraama on Etelä-Karjalan Ilmailumuseossa.

Kommentit

Lainaus:
Jumangaut oot aikas tekijä mies,Misäspäin tuo Etelä-Karjalan ilmailumuseo on?onko se lentokentän yhteydessä?.TV Tave.
Terve Tave!
Kiitos kehuista.En minä mikään tekijä ole.Noviisi vielä. BW Dio on vielä keskeneräinen, mutta museomestari halusi sen ja mersudion kesäkuun aluksi museolle ja ne jäi molemmaat vähän kesen. No, talvi on aikaa korjailla. Museo on lentokentän(Lappeenrannan)laidalla ja sinne mennään terminaalia ennen kääntyvää tietä etiä päin ja sitten oikealla puolella löytyy. Museo on auki kesäkuun alusta elokuun loppuun. Sisäänpääsymaksu on vaivaiset 4€! TERE TULEMAST!!

Terv.Seppo
Bresterman 10.12.2007 21:46 Vastaa lainauksella
Mahtavan näkönen Brewster!
Miten ruutiviivat konekiväärejen taakse on tehty? (jos sopii udella?)
Bresterman kirjoitti:
Mahtavan näkönen Brewster!
Miten ruutiviivat konekiväärejen taakse on tehty? (jos sopii udella?)
Terve!
Kiitos kommentista. Ruutiviivat on tehty pienellä pensselillä Mig production jauheella. Sitä saa ainakin Combat Modellilta. On niitä varmasti muitakin keinoja, mutta em. tuotteen pigmentit ovat todella hyviä.

Seppo
Erittäin hieno BW ja dio kruunaa lopputuloksen. Onnittelut upeasta Suomi-mallista.
Kiitos paljon kehuista! Laitan talven kuluessa vielä parannusta tohon maisemointiin, ku tehdessäni sitä viime talvena, en ollut tietoinen noista mainioista Fallerin siroitteista. Harmittaa, kun Hasegava ei ilmeisesti enää tee kyseistä sarjaa. On nimittäin todella mallariystävällinen sarja!
hieno dio kerrassaan
Kertakaikkiaan hieno. Vanhennus, paneeliurat ja kaikki toimii. Dioraama on kyllä tuohon skaalaan aivan huippua. Hyvä, kun näkisi livenä. En kyllä ymmärrä, että keskiarvo on noin pieni?? Annoin reilusti korkeemman pojomäärän, mutta annan silmieni tehdä homman. Mietin myös pisteitä antaessani työn ja suunnittelun määrää/toteutusta yms.
Just mukavan kulunut olemus mallilla. Siistiä ja huolellista työtä kaikkiaan.
Toi Dio on ensimmäiseni ja olisihan siinä hiomista, mutta kun kerran laitoin se esiin, niin olkoon. Hyllyssä odottaa aika kasa kaikenlaisia nyt osasto Kuhlmey'n liittyviä koneita ja työn alla on Junkers 52 "Tante Ju" 1/48 Revell-paketista. Saas nähdä mitä siitä tulee… Kiitos kommenteistanne!

Seppo
Onnistuin saamaan vielä kyseisen mallin. Löytyi Jyväskylän mallitapahtumasta reilu viikko sitten. Tätäkö ne enää tee?
Ajattelin, että koetan hankkia näitä muutaman ja koettaa saada jotenkin kaiveltua kuvia Nerkoon lentokentästä ja laittaa muutama BW sinne. Kovin tuntuu olevan ko. kenttä unholassa.
Laittelin jo Kannasmaan Pasillekkin hakua päälle…
Saa nähdä.
Meillä on tulevana isäinpäivänä perinteinen p-mallinäyttely ja siinä on tämän vuoden teemana Suomen ilmavoimat sotiemme jälkeen.
Muutaman Brewsterin kokardeilla meinaan laitella.

Tämä sinun dioraamasi on kyllä huikea.
Mikä on BW:n pohjaväri? Siis ei pohjamaali, vaan pinta.
Mixa Aho 6.2.2011 16:22 Vastaa lainauksella
Hauska yksityiskohta tuo AS-2 Starttiauto, ihan niin kuin olisi eksynyt väärälle kentälle ;)
Komea Brewster. Ja dio vasta onkin. Brewster on hyvin vanhennettu, kuitenkin siinä rajalla että enempi vanhennuksia ei kannata laittaa.

Teitkö muuten korjauksen tuohon moottoripellitykseen vai onko sarja ihan suoraan lootasta? Hyvältä näyttää joka tapauksessa.
PhantomII kirjoitti:
Teitkö muuten korjauksen tuohon moottoripellitykseen vai onko sarja ihan suoraan lootasta? Hyvältä näyttää joka tapauksessa.
Terve! Kone on suoraan laatikosta, koska olisi ollut kyse millin osista ja se näyttää noinkin ihan kohtuulliselta.
Timo Rissanen kirjoitti:
Tämä sinun dioraamasi on kyllä huikea.
Mikä on BW:n pohjaväri? Siis ei pohjamaali, vaan pinta.
Terve!
Nyt n ihn ymmärtänyt. Tarkoitatko naamiomaalauksen alla vai miten? Joka tapauksessa käytin pohjalla Tamiyan Chrome silveriä ja päällä Tamiyan Oliivin vihreätä ja mustaa. Tätäkö tarkoitit?
Tarkoitin siis koneen mahaa ja siivet alapuolelta.
Kirjoitukseni asia ei välttämättä seleviä kun ihan umpikierolle savolaiselle. Sori.
Aika monenlaista tietoa ja näkemystä on Brewstereiden alapuolen maalauksesta.
Jotkut maalausohjeet antaa aivan vaalean harmaan, jotkut jopa vaaleansinisen. (DN-sininen). Mutta kun katselee joitain referenssikuvia ja varsinkin Keski-Suomen Ilmailumuseossa olevaa Pekurin konetta, niin metalliahan se alapuoli on.

Mistään ei vissiin saa tarkkaa tietoa, joten maalataan sinne päin.
Sulla tuo näyttäisi olevan joku siniharmaametalli????
Terse!
Alustan kanssa(siis värisävy) oli vaikeuksia, kun oli niin ristiriitaista tietoa. Alkaen vuonna 1943 isojen korjausten ja huoltojen yhteydessä alustan värisävyksi tuli juuri tuo DN(= RLM 65 yms…). Siihen asti se oli joku ihme kuparihopia. No, joka tapauksessa ihan metsään ei mene, jos vaikka esim Tamiyan Silver Chromella vetelee 1943 asti ja siitä eteenpäin DN:llä ja sotien jälkeen metallin harmaalla. Tämä minun on maalattu metallic grey:llä (Tamiya) Niin ja se esittää ( lue: yrittää esittää!) Hans Windin nimikkoa 1942 syksyllä Suulajärven tukikohdassa.
AJ 10.2.2011 08:41 Vastaa lainauksella
Moi Seppo, hieno dio Hassen koneesta - tykkään! Kokonaisuus on kaikin puolin onnistunut, bueno!
Kiitos AJ! Tuohan on jo vanha juttu ja ensimmäinen viritys. En enää oikein pysty tekemään pelkkiä malleja vaan pitää saada vähintäin alusta myös. No, niihin menee sitten aikaa enempi, mutta sehän on vain hauskaa.