Pienoismallit.net

Mercedes-Benz 300SL

Lokinsiipi-Mersu

Mercedes-Benz esitteli legendaarisen 300 SL:n vuonna 1954 New Yorkissa pidetyssä International Motor Sports Showssa. Se oli oman aikansa nopein sarjavalmisteinen urheiluauto. Sen 215-hevosvoimainen, 6 sylinterinen rivimoottori antoi autolle huippunopeudeksi 264 km/t. 300SL:n runko muodostui putkikehikosta, joka painoi vain 82 kiloa. Auton huomiotaherättävin piirre olivat coupé-mallisen korin ylöspäin aukeavat lokinsiipiovet. Auton mallitunnuksen numero "300" tulee moottorin 3 litran iskutilavuudesta senttilitroina ja kirjaimet "SL" sanoista super-leicht (super-kevyt). Vuosina 1954-63 valmistettiin coupé-malleja yhteensä 1400 kappaletta ja avomalli-roadstereita 1858 kappaletta.

Rakensin mallin Tamiyan erinomaisen hienosta ja tarkasta 1/24-mittakaavaisesta rakennussarjasta. Ruiskumaalasin korin Tamiyan kiiltävällä alumiinisprayllä, TS-17. Sisäosien tummanpunaisen sekoitin kahdesta Humbrolin punertavasta värisävystä. Moottorin mustiin ja alumiinisiin osiin käytin Vallejo Airin värejä.

Kommentit

Mies on sitten päättänyt siirtyä yhä enemmän autojen puolelle vai? Hyvin se näyttää tässäkin skaalassa sujuvan.

Näyttääkö kuva väärin vai onko kolmoskuvassa näkyvän vasemman takalokasuojan päällä valusauma? Näyttää kuin siinä päällä kulkisi sauma auton suuntaisesti.
Tally-ho 10.3.2021 20:19 Vastaa lainauksella
Kyllä sä Markus olet ihan oikeassa. En tuota ohutta saumaa huomannut, mikä on tietenkin anteeksiantamatonta. Yritän olla tarkempi jatkossa!
Hieno on auto ja kalliskin aikoinaan, hieno on pienoismallisarja ja melkeinpä halpa laatuunsa nähden. Hyvin onnistunut rakennelma, siistiä on työn jälki - tiivisteet kunnossa ja foilit suorassa.
Moottorin detaljointi mua kiinnostaa suuresti. Nyt eivät kuvat kerro siitä mitään, eikä kojetaulusta eikä oikeastaan sisustastakaan. Alustakin detaljointia olisi kiva päästä vilkaisemaan. No, otettakoon rakentavana kritiikkinä.
Yleisilme Mersussa on ryhdikäs.
Ai niin, vasen sivuikkuna on irti pystykarmista. Sen näkee kun ovi on lennokkaasa asennossa.
Tally-ho 11.3.2021 08:40 Vastaa lainauksella
Kiitos rakentavista kommenteista ja kehuista Mikko. Yritän ottaa lähikuvia mainitsemistasi kohteista. Tarkistin tuon vasemman sivuikkunan ja se oli kyllä ihan kiinni reunoissaan. Luulen, että kuvassa on kiiltävä raami heijastunut lasiin niin, että todella näyttää siltä, että lasi olisi yläreunastaan irti.
Jep, parempi optinen harha kuin asennusvirhe.

Semmoinen vinkki tuli mieleen, että kun "sitruuna-Fiiussa" ja tässä on korin valupurskeet näkyvissä eli uniohtunet siivota, niin kannattaisi pohjamaalata kori ennen värin levittämistä. Vai lienetkö sen jo tehnytkin? Kaikissa autokoreissa on valusaumoja, joissain muutama, ja joissain maanvaivaksi asti.
Tally-ho 12.3.2021 14:30 Vastaa lainauksella
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Semmoinen vinkki tuli mieleen, että kun "sitruuna-Fiiussa" ja tässä on korin valupurskeet näkyvissä eli uniohtunet siivota, niin kannattaisi pohjamaalata kori ennen värin levittämistä. Vai lienetkö sen jo tehnytkin? Kaikissa autokoreissa on valusaumoja, joissain muutama, ja joissain maanvaivaksi asti.
Kiitos vinkistä Mikko. Olen huomannut, että valupurskeita ja hienonhienoja saumoja on todellakin koreissa. Liikennekoneisiin olen käyttänyt sekä Tamiyan Fine surface primeria että Mr. Surfacer 1000-1500:aa. Ovatko nämä mielestäsi sopivia autonkorien pohjamaalaukseen, vai olisiko joku primeri parempi juuri tähän tarkoitukseen?
[/quote]
Liikennekoneisiin olen käyttänyt sekä Tamiyan Fine surface primeria että Mr. Surfacer 1000-1500:aa.
[/quote]

Käytän Tamiyan spray-pohjamaaleja (Fine surface primer: Grey, White & Oxide Red) ja ne sopivat hyvin yhteen Tamiyan X- ja LP-sarjan maalien kanssa ruiskutyöskentelyssä sekä TS-suihkemaalien kanssa. Hieman hintavaa pohjamaaliahan tuo suihke on, mutta toimii hyvin styreenille eli sopivat autoihin siinä missä muihinkin styreenirakennussarjoihin. Mr. Surfacerista en osaa sanoa mitään.

(Olen myös käyttänyt Mastonin spray-primereita, mutta jos haluaa pelata varman päälle, niin Tamiya on turvallinen vaihtoehto, koska siinä ei ole asetonia. Asetoni liuottaa styreeniä, mikä minusta ei ole hyvä ominaisuus pienoismaillailussa.)
Joo, noitahan noi näyttää maailmalla paljon käyttävän. Jos ne sopii lentokoneisiin, niin miksei autoihin? Itse olen hajujen takia käyttänyt Ultimaten pohjaa molempiin, mutta toi hajuttomuus autopuolella on mariginaalista, kun pintaväri ja lakka kuitenkin vedetään "kovilla" aineilla.

Ja joo, itse mallista. Hienostihan toi on lentokonemieheltä valmistunut. Mallina ilmeisesti aika paljon helpompi tehdä, kuin tuo Hellerin vanha isoskaalainen, joka mulla seisoi vuosia aloitettuna, ja ilmeisesti katosi tässä viimeisessä muutossa. Tai sitten se on vaan jemmassa ;-)
Noihin valusaumojen poistoon voisin antaa sen perinteisen vinkin, jota ainakin itse käytän, eli ennen mitään pohjatöitä piirtelee tussilla kaikki rajat peittoon. Kun näitä jälkiä alkaa hiomaan, sauma on varmasti poissa kun kaikki väri on hiottu pois. Samalla tulee varmistaneeksi pinnan tasaisuuden saumakohdasta.

Eikä tuosta mielestäni niin harmissaan kannata olla, hyvinhän tuo on onnistunut, kun voisin kuitenkin olettaa linjalentokoneen olevan aikalailla erilainen rakennettava.
Tally-ho 15.3.2021 14:26 Vastaa lainauksella
Markus, kiitos hyvästä vinkistä. Täytyy sitä jatkossa käyttää.