Pienoismallit.net

StuG E-100

Tällä kertaa mallailupöydältä valmistui viimein Trumpeterin tulkinta saksalaisesta paper panzer StuG E-100:sta. Todenperäisyyttä ko. vaunussa ei ole muuta kuin, että 28.5.1944 Kruppia pyydettiin valmistamaan 1/5 puinen malli 15cm tai 17cm Kanone auf E 100 Fahrgestell. Heinäkuussa -44 superraskaiden vaunujen kehitys määrättiin lopetettavaksi ja samalla loppui myös StuG E-100:n suunnittelu.

Sarja oli ihan mukava rakennella. Osia ei ollut hirveästi ja nekin sopivat toisiinsa moitteettomasti. Ainoastaan taistelutila ison kokonsa vuoksi oli hiukan taipunut jäähtyessään valun jälkeen ja sisälle piti liimata valurangoista oikaisukehikko. Sarja on rakennettu muutoin suoraan laatikosta, mutta letku telat korvasin Trumpeterin omalla irtotelasarjalla. Hiukan työläshän tuo oli, mutta telat ovat huomattavasti paremman näköiset kuin sarjan mukana tulleet ja hinnaltaan allepuolet Friulin vastaavista metalliteloista.

Ainoa miinus, letkutelojen lisäksi, on, että vaikka kyseessä onkin "mielikuvituspanssari", niin olisin kuitenkin odottanut Trumpeterilta, että moottoritilan kansi olisi ollut toisinpäin. Nyt jos haluaa avata moottoriluukun, niin tykki pitäisi poistaa ensin. Siis, mikäli vaunu olisi olemassa :)

Kommentit

Matti M 8.3.2021 21:11 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen "paperipanssari", maalaus ja viimeistely erittäin hyvät, varsinkin tuo vaunun pölyinen pinta.