Pienoismallit.net

Rothmans Porsche 962

Tehdastiimin auto kenties sillä tunnetuimmalla värityksellään, tehty Hasegawan curbside-mallista vuoden 1985 värityksessään. Esikuva on toinen valmistettu 962-korinen, runkonumeroltaan #962 002.

Syöpäkäärylemainokset piti jälleen kerran ostaa erillisinä, tällä kertaa Rejiltä. Tälläkään kertaa laatu ei jättänyt toivomisen varaa, painojälki on terävää ja kuvat taipuu hyvin kaarille vaikka paksuja ovatkin. Maalattu tamiyan LP- ja X-sarjan maaleilla sekä lakattu zeron 2K-lakalla.

Kommentit

paavo p. 5.3.2021 16:35 Vastaa lainauksella
Hyvin tehty, paneelirajat ja kaikki :-) . Rakennussarja ei kyllä häviä yhtään Tamiyan vastaavalle. Tiedä sitten minkälainen Revellin Jekku-mestari-Porsche on ( se oranssi ).
Kaikki Revellin 962:t on tehty samalla muotilla kuin Hasen pakkaamat. Teipit ja vanteet muuttuu autoyksilöstä riippuen, mutta kori ja kaikki muut osat tulee samoista muoteista. Sitä tamiyan 962:ta kannattaa kiertää kuin ruttoa, Hasegawa/Revell on huomattavasti mukavampi rakennettava. Se tamiyan 956 sen sijaan on eri auto, sisältää täyden moottorin, ohjaamon ja alustan ja on kaikin puolin hyvälaatuinen sarja iästään huolimatta.
Tuossa kun olisi tausta tai hyvin tehty alusta, niin eipä erottaisi oikeasta kilpurista.
Kaikki istuu niin nätisti paikallaa. Maalaus ensiluokkaista, siirtikset huippua ja kirkasosat vailla vertaa.
Passaa näytellä ja katteeksi kääp.
Matti T 8.3.2021 19:16 Vastaa lainauksella
Onpa hieno. Aidon näköinen tosiaan, enkä hakemallakaan moitteen sijaa löydä. Onko tässä muita aftermarket osia kuin dekaalit käytetty? Henri Toivonen taisi tällaisella ajaa 80 luvun puolivälissä Suomessa. Vai oliko sittenkin joku toinen C-ryhmän Porsche hänellä käytössään.
Ei ole muita afteriosia käytetty. Et muista aivan väärin, Henkka ajoi '84 Canonin väreissä olevalla punavalkoisella 956:lla, joka oli tätä edeltävä kehitysversio.

956 esiteltiin 1982 ja korvattiin 962:lla kaudelle 1985, joskin 1984 molempia saattoi nähdä samassa kisassa. 962 olikin valmistuksessa 1991 asti ja muutama tiimi onnistui vielä 90-luvun puolivälissäkin voittamaan autolla. Käytännössä 956 ja 962 dominoivat melko pitkälti koko 80-luvun prototyyppisarjoja.
Onnea Markus,
Ei mennyt viikon titteli millekkään kivienpotkijalle!
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kuopion Lyseossa aikoinaan luokanvalvoja sanoi mukavan palautteen kun olin tehnyt jotain epäkorrektia häntä kohtaan ja istuin siitä puolitoista tuntia perjantai-illan ratoksi, niin kuin istuin yleensä liki joka perjantai: " Sinusta sitä ei tule ikimaailmassa mitään muuta kuin torille potkimaan kiviä. Sanoin vielä, että no sitten pitää kyllä sinun lähteä oppaaksi, koska torilla ei ole juurikaan kiviä.. Hän siihen, että " Rissanen ylös. Nousin ja hän ilmoitti, että puolitoista tuntia jälki-istuntoa epäkorrektista käytöksestä opettajaa kohtaan ja sen istut ensi viikon perjntaina". Päätin vaijeta.
Onnittelut Viikon malli -nimityksestä!
Siistiä työn jälkeä kautta linjan.