Pienoismallit.net

Mersu Bf 109 G - 6 MT- 456 dioraamassa

Ylikersantti Aimo Vahvelainen lensi tämän koneen Utista Lappeenrantaan 30.06.1944. Kone on sijoitettu ns.sirpalesuojaan. Dioraama on Etelä-Karjalan Ilmailumuseossa.

Kommentit

On kyllä taas kuvan otto onnistunut todella loistavasti. Ei juurikaan erota, missä dioraaman reuna alkaa / loppuu. Kehyksestä vähän saa osviittaa, onneksi :D Eikä tuo lentokone pienoismallinakaan yhtään pöllömmältä näytä. Kiilatkin oikein renkaiden edessä. Nättiä jälkeä.

Otin taas vapauden rajata ja vähän muokata tuota kuvaa, jos haittaa niin poistan toki pyydettäessä.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/01/46/01/014601.jpg[/img]
todella hieno! voitko antaa vähän vinkkejä puiden ja sammaleen tekemiseen?
Raimo Leino 17.10.2007 11:45 Vastaa lainauksella
Onpas saatu aidon näköistä aikaiseksi! Muuten, muistanko oikein että noita laskutelineitten pyörien edessä olevia "pukkeja" yhdisti naru - että saatiin pukit tempaistua nopeasti pois, eikä sitten tarvinnut häärätä turhia siinä pyörivän potkurin vaara-alueella?
Nii ja mitäs tuo kuvassa vasemmalla oleva upseeri touhuilee - nappaileeko taskumatista? ;-)
-Kerää leuan pöydältä- Aivan upea! Jos olisit ottanut kuvan jossain kuusimetsässä niin olis mennyt ihan täydestä ja rajannut kehykset pois.
Hieno kone ja loistavasti toteutettu maasto.
eetu turpeinen kirjoitti:
todella hieno! voitko antaa vähän vinkkejä puiden ja sammaleen tekemiseen?
Terve Eetu! Ostin puut valmiina amerikoista, en nyt muista mikä se firma oli kun siitä on jo aikaa. Lisäsin kierteisiin rungon osiin araldit pikaliimaa ja voikukan kuivatuista juurista joitakin alaoksia. Sammaltavara on ostettu pienoismallimessuilta Risteysasemalta ja ne ovat pienoisrautatietavaraa. Kuivat heinät ovat tyttäreni nuken hiuksista leikattuja. Noi puut eivät oikein ole kovin hienoja ja nyt minulla onkin esim.mäntyjä varten hyvää matskua. Woodland scenicsin realistic tree kits. Saa Risteysasemalta. Sieltä muuten saa kokolailla paljon juuri dioraamatarvikkeita. Suosittelen.
terv.Seppo
Oijoi, miten mahtavan upea dioraama! Tällaisia on aina ilo katsella. Hienoa työtä!
Raimo Leino kirjoitti:
Muuten, muistanko oikein että noita laskutelineitten pyörien edessä olevia "pukkeja" yhdisti naru - että saatiin pukit tempaistua nopeasti pois, eikä sitten tarvinnut häärätä turhia siinä pyörivän potkurin vaara-alueella?
Kyllähän niiden pyöräkiilojen ideana on ollut juuri se että ovat narun kautta naimisissa. Mutta ei niissä varman kaikissa ole ollut sitä narua paikaillaan.
Terve!
Kiitos kovasti kehuista! Kyseessä oleva dioraama piti laittaa sinne Etelä- Karjalan Ilmailumuseolle kiiruusti ja siihen jäi jonkin verran korjattavaa. Eikös niihin malleihin ja dioraamoihin aina jääkin!? No, nyt on talvi aikaa korjailla.

terv. Seppo
Aivan mahtava! Hienoin tähän asti näkemäni!: )
Bresterman kirjoitti:
Aivan mahtava! Hienoin tähän asti näkemäni!: )
Kiitos kehuista! Ei se nyt niin kauhian hieno ole. Pitää talven aikana, kun museo on kiinni, korjailla vielä joitakin detaljeita.
oletpa tehnyt dioraamaa isossa mitassa kun konekkin on 1:32 mitassa niin taitaapi koko olla koko aihiolla mittaa