Pienoismallit.net

AV-8B "Venom"

VMA-231 Desert Storm

VMA-231 "Ace of Spades" on merijalka vanhimpia laivueita historiansa ulottuen aina vuoteen 1919 saakka.
Vuonna 1962 se deaktivoitiin mutta muodostettiin uudelleen 1973 Merijalkaväen toisena Harrierilla varustettuna laivueena.
Kesäkuussa 1990 WESTPAC komennukselle Japaniin/Filippiineille. Tilanteen kiristyessä Persianlahdella laivue keskittyi kokemattomimpien lentäjien jatkokoulutukseen. Kiitospäivän aikoihin tuli tieto komennuksesta Persianlahdelle jolloin koneet maalattiin uudelleen. Naapurilaivueelta (F-18) saatiin "Light Ghost Greytä" ja tummemman värin puuttuessa osa LGG-harmaasta sävytettiin mustalla tummemmaksi kutakuinkin FS35237 vastaavaksi. Konekohtaisia eroja oli sävyjen suhteen. Myös ilmanottokanava maalattiin valkoiseksi.

Malli kuvaa laivueenkomentaja CoLt "Rusty" Jonesin konetta joka oli laivueen ainoa hainhampailla koristeltu kone.
Siinä oli "käänteinen" maalauskaavio eli tumma ja vaalea olivat toisinpäin kuin muissa.
Koneella suoritettiin 54 taistelulentoa, yhteensä 65 tuntia.
Sodan alussa uloimmat ripustimet varustettiin Sidewindereillä mutta ilmauhan ollessa olematon varustettiin nekin pommein.
Tehtävät olivat pääasiassa lähitukea maavoimille.

KO koneen taru päättyi "kannibalisointiin" elokuussa 2000 kun siivet, pyrstö ym ym siirrettiin
AV-8B Harrier II+:n BuNo 165586.

Malli on vanha Monogrammin jonka ostin edullisesti en muista mistä jo vuosia sitten. Mukana tuli sopivasti Superscalen decaliarkki josta tunnukset.
Värirajat joissain kohtaa liian sameat, löysin yksilöstä runsaasti kuvia liian myöhään.
Joitain sovitusongelmia joista näyvin kuomun istumattomuus.
Kuvia katsellessa huomaa että mallarikumppaneina toimii kaksi pitkäkarvaista kissaa..

Kommentit

Tero Tyni 25.2.2021 18:21 Vastaa lainauksella
Hieno! Muistan kun Monogramin AV-8B aikanaan julkaistiin ja sitä kehuttiin paljon. Toki sen jälkeen on tullut Hase ja standarditkin tiukentuneet. Nythän Monogram on vaikeasti kasattavan maineessa. En tiedä sitten.

Todella onnistunut ja asekuormakin oman ymmärrykseni mukaan autenttinen siihen kahakkaan. Hyvä, että näitä valmistuu. Aina Harrikkaa katselee.

Tuo kuomun istumattomuus ei ainakaan pahasti häiritse.
Olihan tuossa omat vaikeutensa. Siiven saaminen istumaan oikein monien sovittelujen ja kikkojen jälkeen.
Päälaskutelineen kiinnitys joka on tehtävä ennen siiven asennusta mutta saatava sopimaan myöhemmin asennettavan siiven kanssa.
Asekuorma sisälsi tosiaan sodan alkuvaiheessa Sidewinderit uloimmissa ripustimissa mutta ne jätettiin pois Irakin ilmavoimista ei ollut vaaraa.
Näkemissäni kuvissa hyvin usein juuri näitä Mk 20 Rockeye rypälepommeja.
Täsmäpommeja jos käytettiin niin se oli hyvin harvinaista koska muissa kuin F-111:ä ei ollut Pave Tack laitteistoa. Olisi siis tarvittu maajoukkoja maalittamaan kohde.
Hyvän näköinen Harrier. Siiven sovitushankaluus on muutaman nettisivun mukaan saatu myös Hasegawan uudempaan sarjaan. Muttei tässäkään näy lopputuloksessa joten eipä hätiä.
Hyenamaisesti hymyilevä Harrier. Ihan tyylikäs lopputulos. Ei häviä esikuvalleen lainkaan.