Pienoismallit.net

British Airways Concorde

Yliäänikaunotar

Concorden on mielestäni yksi maailman kauneimpia liikennekoneita. Sen ensilento tapahtui 2. maaliskuuta 1969. Kone oli brittiläistä ja ranskalaista yhteistuotantoa, ja niitä valmistettiin yhteensä 20 kpl. Concordea käyttivät British Airways ja Air France. Concorden huippunopeus oli 2.180 km/h eli 2 Machia, ja koneen polttoaineenkulutus oli tähtitieteellinen, 25.000 litraa tunnissa eli matkustajaa kohden noin kymmenen kertaa niin paljon kuin nykyisillä liikennekoneilla.

Concordelle sattui kohtalokas onnettomuus Toulousessa, 25 heinäkuuta 2000. Kiitoradalla oleva metallinpala puhkaisi koneen renkaan, jostä lentäneet palat aiheuttivat vuodon polttoainesäiliössä ja tulipalon. Kone ehti lentää 19 sekuntia, joka jälkeen se syöksyi maahan ja tuhoutui. Onnettomuuden jälkeen koneella lennettiin vielä jonkun aikaa. Viimeinen lento tapahtui lokakuussa 2003. Concorde oli liikenteessä yli 27 vuoden ajan.

Tein mallini Revellin rakennussarjasta, johon lisäsin myös yksityiskohtia Draw Decalsin siirtokuvista ja Metal Detailsin fotoetseistä. Maalasin koneen Tamiyan Fine Surface primerilla, jonka lakkasin Tamiyan kiiltävälla spraylla TS-13. Käytin pienempiin osiin myös Humbrolin ja Vallejon värejä

Kommentit

Kaunis konehan Concorde oli, itse en ole nähnyt kuin kentällä ja museossa. Aikansa lapsi, ensilento ennen öljykriisiä, jolloin tuo kulutus ei ollut mitään verrattuna raharikkaiden kiireeseen Antlanttin puolelta toiselle.

Nätti on myös malli, sen mitä kuvista näkee. Selvästi ilmeisen hankala kuvattava, nämä yleiskuvat eivät kerro viimeistelystä kaikkea kun kuviin jää paljon "tyhjää" tilaa. Joku lähikuva voisi olla paikallaan?
Tally-ho 23.2.2021 09:53 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista Tervo. Sulavalinjainen Concorde on todella hankala kuvattava. Kokovalkoisessa koneessa on vähän selvästi kuvattavia yksityiskohtia. Siinä mielessä se on esim. hävittäjämalleihin verrattuna aika aneeminen kohde.
Upea luomus. Ja onhan kämä myös pala lähihistoriaa.
Meleko tarkkaan Tally-ho on nyt näprännyt, kun tuohon skaalaan vielä etsiosoakin olet laitellut.
Koko koneessa ei varmaan montakaan osaa ole edes ollut, vai olenko väärässä?

Kaipaisin myös lisäkuvia, koska niitä mahtuu ja lähikuvia ennen keikkea vaikka laskutelineistä ja moottoreista takaa.

Kun ajattelee tuota poltttoaineen kulutusta, niin se on aivan käsittämätön määrä. Jos nopeus ei olisi ollut noin kova, niin puoleen väliin Atlantille olisi kerosiini loppunut.
Jos verrataan kulutusta rekkaan, jossa on veturi ja varsinainen perävaunu, eli ns. täysperärekka niin niihin mahtuu noin 52,000 litraa, eli puolet Concorden tunnissa imemästä määrästä. Minne hittoon ne tankit on sijoitettu noin laihassa koneesa?

En Tally-ho vielä pojota, koska varmaan lisäät kuvia? Nämä kuvat on hyvälaatuisia.
Hienon näköinen Concorde, rakennusjälki näyttää hyvinkin siistiltä, valkoinen väri tosin hieman hankaloittaa mallin tarkastelua näin valokuvien perusteella. Kysyisin tuosta käyttämästäsi maalausmetodista valkoisen osalta, onko valkoisen pohjamaalin kirkaslakkaus vain hyväksi havaittu konsti, vai miksi et käytä lainkaan valkoista pintamaalia?
Eero Vainikka kirjoitti:
Kysyisin tuosta käyttämästäsi maalausmetodista valkoisen osalta, onko valkoisen pohjamaalin kirkaslakkaus vain hyväksi havaittu konsti, vai miksi et käytä lainkaan valkoista pintamaalia?
Minäkin olen käyttänyt samaa metodia, sekä valkoisen että mustan osata. Turha lisätä yhtään maalikerrosta, jos ei ole pakko! Pääsääntöisesti valkoinen pohjamaali peittää paremmin kuin varsinaiset pintavärit.
Tally-ho 23.2.2021 21:45 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista Timo ja Eero! Laitan lähikuvia huomenna saitille

Niinkuin Tervo totesi, valkoinen pohjamaali peittää paremmin kuin varsinaiset kiiltävät maalit (joiden ongelmana on myös se, että niistä tulee helposti valumia ja vähänkin liian paksu kerros maalia kerääntyy nurkkiin) Puolihimmeä pohjamaali on sitten helppoa lakata kiiltäväksi.