Pienoismallit.net

Spitfire Mk VIII LF

AZ Modelsin Spitfire LF Mk VIII

Tämä malli on hankittu juuri tarvikesiirtokuva-arkin koneyksilöä varten. Kyseessä on Air Vice Marshall WF Dicksonin Spiit LF MkVII JF-814 voudelta 1944. Miten tuo Air Vice Marshall oikein pitäisi kääntää- Ilmavoimien Vara-Marsalkka tai jotakin? Kenraalikuntaan kuuluva herra kuitenkin.

Muovit on tyypillistä AF laatua. Kovan ja hauraan tuntuista ja vaatii paljon puhdistus ja sovitustyötä. Ojheiden selkeydessä on myös hieman parantamisen varaa, jotkin kohdat menivät arvaamalla osan oikea paikkaa. Hankalimpia kohtia rakentelussa oli siiven ja rungon liitos. Osa eivät tahtoneet istua toisiinsa edes suuremman hiomis- ja sovitusuranak jälkeenkään. Lopputulokseen olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen. Kapiinin istuksessa oli myös pientä hiontatalkoota. Ilmeisesti sovittelua ei ollut tarpeeksi kun kapinin liitos irvistää aika pahasti. Asia,joka pisti silmää kuvien ottamisen jälkeen. Pitää joskus tulevausiidessa hieman paklata. Pisteenä iin päälle mallissa ei ollut minkääälaisia kohdistustappeja.

Pohjamaali on Hu64 ja suojavärit on yänpinnoille Hu223 (Mid stone) Molak 129 (Dark Earth(. Pohjassa om Molakiin 1157 Azure.

Kansallisuustunnukset on miljoonalaatikosta ja konekohtaiset merkinnät tarvikearkilta. Kapiiinin raamien maalaamisessa on käytetty Edardin Spitfirelle tarkoitettuja maskeja. Sopivat yllättävän hyvin Azan kuomuun. Mitä nyt tuli itse sotkettua liiman kanssa. Toinen tykin putki katosi, kun liimaukset pettivät konetta käsiteltäessä. Piti sitten kannibalisoida osat toisesta koneesta. Ovat kuitenkin astetta hoikemmat kuin alkuperäiset.

Siirtokuvissa i ollut paljoa mainittavaa. Tarvikekuvat ortosivat arkilta pienemmällä liottelula kun miljnalatokosta kasatut kuvat. Dicksonin nimikirjainet olevat kahdessa osassa, valkoiset taustakirjaimet ja punaiset vähän pienemmät valkoisten päälle. Onneksi koko kirjainsarjasta selvisi kandella siirtokuvalla. Hermoja raastavaa hommaa yrittää liuutella pnaista osaa valkoisen pääälle sitem, että valkoista näkyisi tasaisesti joka puolelta. Virhemarginaali kun ei kovin kummoinen ollut.

Kovin paljoa en tähän malliin loppujen lopuksi panostanut kun tämä oli hieman sellainen väli/maalinkuivumismalli. Toisaalta, AZ n mallit vaatisivat keskimääräistä tarkempaa paneutumista koko rakentamistapahtumaan. Mutta tämmöinen tulos tällä kerralla.

E-P

Kommentit

Valitettavasti täytyy E-P todeta, että tämä ei ole mennyt ihan putkeen ja huomattavasti parempia ovat aiemmat koneesi olleet. Ymmärrän kyllä että ei ihan helppo tapaus ole tuo AZ Modelsin sarja, mutta kaiketi etenkin tuon kuomun sovittamisen suhteen olisi pitänyt nähdä enemmän vaivaa, nyt sen sopimattomuus näkyy kyllä liian räikeästi. Samalla ihmettelen kun kerroit että käytit valmiita maalausmaskeja, miten nuo raamien rajaukset on noin epätarkat ja todella leveät? Nyt ei muuta kuin seuraavaan projektiin uusin mielin unohtaen tämän.
Joo, tämä todellakaan ei mennyt ihan putkeen. Juu. oli mulla maskit mutta me oli tarkoitettu Eduardin IX mallille. Joten eivät olleetkaan niin yhteensopivat kuin oletin. No, seuraava paremmin.

E-P