Pienoismallit.net

Dodge Charger 1971

Toiseksi viimeinen tusina- / markettimalli, mitä on vaiheessa. Shelbyn sain jollain lailla kasaan.

Tähän olen ehtinyt tehdä seuraavaa:

Kylkien kidukset ja konepellin ilmanottoaukot koneistettu auki, maskia ja takapuskuria sotkettu, samoin vanteet. Pohjavärin olen vetänyt, joten pieniä kittauksia ja hiontaa vaille.

Ensimmäisen takaiskun koin tänään, kun huvikseni aloin renkaita kasaamaan. Maalasin tekstit renkaisiin ja maalin kuivuttua aloin askartelemaan vanteita paikoilleen. Ja ei mene ei sitten millään. Ei myöskään vanteiden takaosat painu paikoilleen renkaan sisään. Joutuu vuolemaan ihan tosissaan kumia, että saa vanteen paikoilleen. Vielä en siihen alkanut, joku toinen kerta, kunhan intoa riittää.

Lopullinen väri on vielä hakusessaan. Kansikuvan vihreää tuskin tulee. Liian tavallinen.

Tiistai 23.10.

Hipit painostaa jatkamaan. Perhanan perhana :)

Moottoria olen vähän kasaillut ja maalaillut, siinä nyt ei vielä mitään näyttämisen arvoista. Aamulla tässä askartelin yhden vanne-rengas -yhdistelmän mieleisekseni. Kuten kuvista näkyy, ei tämmöinen "out of the box" kasaaminen onnistu ihan suoraan. Eli mikään miellyttävä ylläri ei tosiaan ollut, kun huomasin, ettei vanteet mene paikoilleen. Pakko on vuolla, ellei halua käydä rengasliikkeessä laitattamassa renkaita vanteelleen. Vannerasvakin vois tietty helpottaa :D Pieni viistoaminenkaan ei riitä, mikäli haluaa, että rengas edes etäisesti muistuttaa suorasivuista lieriötä, pullistaa tuo vanne aika pahasti rengasta ulkoreunaltaan. Tietty jos camperit askartelis kohalleen ni eihän se mitä haittais… Kuten Chevellessäkin huomasin, kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin myös tässäkin. Kun vanne painuu syvempään, tulee vastaavasti takana oleva jarrukilpi ulommas. Se nyt ei allekirjoittanutta juurikaan häiritse. Ehkä vaan hyvä. Sille en sen enempää ole ajatusta suonut.

Kojelauta likipitäen valmis. Kuvia ottaessa huomasin, että virtalukko pitää vielä maalata, sen jälkeen yritän pitää näppini tuosta erossa. Vaihdekepin ja vilkun viiksen vaihdoin metallisiin, nupit tein mattamustalla maalilla, tulitikun päällä töppäsin pari kertaa maalia kumpaankin (välissä annoin kuivua). Vaihdekepin nuppihan on normaalisti jonkun verran isompi (ainakin niissä millä minä olen ajanut), mutta menkööt nyt tuoltanaan.

Sunnuntai 25.11.

Pientä päivitystä. Sain korin maalattua viikonlopun aikaan. Jo heti toisella kerralla onnistui. Ainakin luulisin niin. Jätin kotosalle kuivumaan viikoksi, perjantaina pääsee ihailemaan kättensä töitä ja ehkä hieman kiillottamaankin. Siihen seuraavana vuorossa decalit, listojen foilaus ja lakkaus. Jos kaikki sujuu hyvin.

Alustaa sotkin viime viikolla ja maalailin putkia. Koritulpat pitää vielä paikallistaa ja maalata mattamustiksi.

Renkaatkin alkavat olla vanteita vaille. Vanteitakin olen jo vähän maalaillut (poistin kromauksen). Ensin maalasin tekstit, jonka jälkeen huomasin, että voishan noita kulutuspintoja vähän hioakin. Hioin kulutuspinnat, huomasin, että renkaan sivu näyttää taas ihan liian kiiltävältä. Aloitin varovasti hiomaan renkaiden sivuja varoen jo maalattuja tekstejä. Turha toivo, eihän siitä hyvä tullut. Hioin sivut kokonaan, samalla lähti maalitkin. Eli maalasin tekstit vielä kolmannen kerran (ainakin). Nyt jos niitä malttais olla hypistelemättä…

Ovipahvitkin olen saanut maalailtua ja saumat litkuteltua vaihtelevalla menestyksellä. Harjoitusta vaatii vielä. Jalopuujäljitelmälistat onnistuivat omasta mielestäni jopa erittäin hyvin, ottaen huomioon, että sitä ennen ainoastaan tän mallin kojelautaan olen harjoitellut puupinnan maalaamista.

Penkitkin olen maalannut, mutta niissä nyt ei sen suurempia ihmettelemisiä ole, ne on valkeat. Samoin lattiamatto ja kuramatot on maalattu, lattia mattamustalla ja kuramatot satiinimustalla.

Seuraavaksi pitäisi varmaan jatkaa moottorin kasausta ja maalausta. Seuraavaa päivitystä odotellessa… :)

Keskiviikko 28.11.

Jokohan nyt alkais nuo renkaat ja vanteet olla kasassa. Vuolemista piti vielä harrastaa, ennen kuin sain vannepaketin mahtumaan renkaan sisään kokonaisuudessaan. Noista vanteiden sisäpuolen osistakin olisi pitänyt samalla lailla huullos viistää, että painuisi nätisti kumia vasten. Mutta tuo nyt saa välttää, ei ne sieltä takapuolelta kuitenkaan niin pahasti näy.

Lauantai 1.12.

Kori lähes kokonaan maalissa. Etu- ja takahiekkapellit ovat maalaamatta, toinen oman hutilointini takia, ja toinen huono muistin / huolimattomuuden takia. Ne pitää tuljata vaikka pensselillä sit jossain välissä. Eivät ole onneksi ne näkyvimmät osat. Samalla maalailin XR-3 Escortin (Matchbox), ja Honda Civic CR-X Si 1.6l DOHC 16-valve + PGM-FI (Fujimi) kopat, joihin on hyvä harjoitella noiden kiillotuslappujen käyttöä. Molemmat ovat jo aikoinaan kasattuja, joku aika sitten pesin maalit pois ja purin osiin. Civicciin ei ole edes laseja olemassa, joten varsinaista mallia siitä ei pysty enää tekemään, ellei askartele laseja. Kiillotuksen tuloksia laitan jossain vaiheessa näkyviin, mikäli nyt mitään näyttämistä jää jäljelle… :)

Keskiviikko 19.12.

Otin itseäni niskasta kiinni ja liimailin moottoriin apulaitteet kiinni. Samalla maalailin niitä. Ja jos olen ihan hiljaa, enkä sano kellekään, että venttiilikopat ovat väärin päin, niin kukaan tuskin huomaa. Itsekin huomasin vasta tänään. En tiedä missä on taas aivot ollu kasatessa. En muista oliko tämä vai edellinen malli, kun vielä oikein mielessäni mietin, että öljyntäyttökorkki pitää olla etuosassa… Nythän se on. Ainakin melkein. Enpähän rupee enää vuolemaan noita irti, olkoot noine hyvineen.

Öljysuodattimen jalka pitää vielä maalata moottorin värillä, tulpanjohdot askarreltava ja lisäksi ehkä ennakon letku. Ohjaustehostimen hihanpyörästä vuolin auki toisessa moottorikuvassa näkyvät aukot. Keventää vähän yleisilmettä.

Keskiviikko 26.12.

Nyhräsin tulpanjohdot paikoilleen ja liimailin koneen ja rungon etuosan omille paikoilleen. Eturenkaiden öö… Hmm… Kiinnityspalikat pyöräytin ympäri, että saa keulan tipahtamaan millin pari. Pittää kahtoo miten korkeen näkönen siitä tulee, pitääkö peräpäätäkin vähän madaltaa.

Keskiviikko 2.1.2008

Vuodenvaihteen joutopäivinä foilasin ja laittelin decaleita. En uskonut vieläkään, ettei decalit ole meikäläisen alaa. Ainakaan tuommoset pidemmät rimpsut. Mutta onpahan nyt laitettu. Konepellistä pitää maalata ilmanottoaukot vielä mustiksi, jos joku ihmettelee erikoista näköä :)

Sunnuntai 20.1.2008
Pientä askartelua, kasasin sisustan ja alustan. Konepellin ilmanottoaukot on nyt maalattu. Seuraavana vuorossa kopan viimeistely niin saa senkin nostettua paikoilleen.

Tässäkin tuo kojelauta oli vähän kettumainen asennettava. Ns. yläasennossa ratti oli ihan hyvässä kohdassa, mutta kojelauta oli muuten liian pystyssä. Ala-asennossa kojelauta on hyvin, polkimetkin siellä päin missä pitäisi, mutta ratin alareuna menee penkin reunan alapuolelle. Tämänkin kun olisi huomannut aikaisemmin. En enää alkanut polkimia vääntelemään tai rattiputkea irroittelemaan.

Tiistai 22.1.2008
Runnoin kopan paikoilleen. Konehuoneesta puuttuu vielä kourallinen nippeleitä ja peltiosia ulkokuosista.

Keskiviikko 6.2.2008
Valmista tuli, vihdoin ja viimein. Kohtuu tyytyväinen olen lopputulokseen. Joissakin paikoissa olisi kyllä helpommallakin päässyt, kun olisi tehnyt kerralla kunnolla. Mutta menkööt nyt noine hyvineen. Kerron lisää jos kysymyksiä tulee :) Just tällä hetkellä en jaksa panostaa yhtään enempää tähän malliin…

Kommentit

Maski on todella hyvännäköinen, pitää yrittää niputtaa tuo Challenger jos pääsis viikonloppuna alotteleen kunnolla seuraavaa projektia :)
Onko edistynyt?
Ja paranee vaan toi vanteen sovitus on kyllä mallikelpoinen… Taas tuli jotain sellaista eteen mitä pitää itekkin kokeilla kuhan kaikki konstit muistaa :D
Kaikkiinhan tuota ei tietysti tarvitse / voikaan soveltaa. Tähänkään ei olisi tarvinnut, jos osat olisivat olleet "samasta muotista", mutta joko vanne oli liian iso, tai rengas liian pieni. Renkaassa nimittäin on syvennys tuolle vanteen huullokselle, mutta se ei mahtunut painumaan sinne. Toteutin tuon huulloksen ohentamisen niin, että ensin karkeasti viistosin kirurgin veitsellä sisäpuolen viistoksi, jonka jälkeen siistin pienellä pyöreällä viilalla huulloksen tasaisemmaksi. Pitää ottaa vielä vaikka mallikuva yhdestä vanteesta. Alkuperäistä ei ole enää esittää lähtökohdaksi.

Tarkoitus olisi vielä poistaa kromit vanteista. Kun niitä nyt on hypistellyt, niin tässäkin sarjassa tuo kromaus on aika "rumaa". Maalaanpahan sitten jollain ne.
Jep liian hyvää kameraa on mukavampi syytellä kuin liian huonoa kuvaajaa heh :) Mikäs tämän tilanne on?
Tänään sain leviteltyä työkalut tänne Mikkelin kämppään. Viikkohan siihen menikin ;D Kopasta meni eka maalaus ketuille, joten se on likoamassa Tehopesussa (odottaa motivaatioaaltoa, jo kohta kolmatta viikkoa), moottoria varmaan pitäs yrittää kasailla seuraavaks loppuun. Inspiraationpuute hieman vaivannut, ja aloitin viime viikolla uudessa työpaikassa, niin mennyt vähän opetteluksi sielläkin. Ei ole iltaisin sitten oikein jaksanut keskittyä mallailuun. Mutta pakko yrittää jotain harrastaakin :)
No i muutako ajatukset pois töistä ja väliin toisinpäin… Sitten jossain välissä muistaa syödä ja rapsutella tyttöystävää nii johan sitä motivaatioa alkaa löytyä mallailuunki ;P No joo mullaki oli vähän aikaa motivaatiot vähissä ku meinasin jumia tuota Capricea värkkään mutta susi mikä susi… maalaan sen sitten joskus uusiks ku innostaa…
tulee tosi komee:D
Kiitos ku kerroit tosta liquid detal aineesta. kerrohan vielä sellasta että mistä sitä saa tilata??
juha viinamäki kirjoitti:
Kiitos ku kerroit tosta liquid detal aineesta. kerrohan vielä sellasta että mistä sitä saa tilata??
Ei mitään hajua… Tietonikkarilta muistaakseni saa ainakin niitä tulostusarkkeja, joten luultavasti sieltä saa tuota litkuakin.
Jokos kohta päässään ihastelemaan moottoria? :) Onko tuo keltainen oma sekoitelma vai jostain purkista valmiina?
Kai siitä moottoristakin voisi jonkun projektikuvan ottaa. Kamera on vaan ollut tän viikkoo lainassa. Ei se ole edistynyt ollenkaan moneen viikkoon.

Maali on ihan Mastonin sekoituksia, vaaleahko keltainen. Ois saanu olla vielä ehkä vähän vaaleampi, loppui vaan siitä maalihyllystä sävyt kesken. Seuraava ois ollu jo luonnon-/kermanvalkoinen.
Jep siihen tulee mattamusta konepelti ja olis ne peltivanteetkin aikakovasana jos sellaset löytäs ;P Tietenkin punaraitaisillarenkailla ja karvanopat heilumaan peilinvarteen :D
Ei kyllä tuo sävy on hyva… Oletkos katsonut jo Guentin Tarantinon Death proofin? Siitä sai hyviä ideoita rakenteluun ja jossain vaiheessa teen `69 Shelby mustangista samantyylisen kuin niillä tytöillä oli siinä elokuvassa, keltainen punaisella sisustalla ja ja ja ;P
Death Proof odottaa vielä hyllyssä, Planet Terrorin katselin viikko sitten.
Hieno Charger tulossa ja tuo kone on kyllä todella realistisen näköinen!
Hiljalleen se tämäkin valmistuu, ja hyvältä näyttää… Jospa tuon Chevellenkin koittas saada piakkoin valmiiksi nii malttais sitten nuota muotakin tehdä.. Se meinaa vaan monesti käydä niin että yks projekti ylittää muut ja ne muut sitten seisoo paikallaan ja odottaa valmistumistaan :) Päässä on taas uusia ideoita saas nähä ;P Jos tää oli toisiks viimenen marketti malli nii minkäslainen se viiminen on?
Viimenen markettimalli ois se 66 Malibu. Sitäkin on jo vähän aloitettu. Koppa on maalattu ja muut osat pohjamaalissa. Kromiosia litkuteltu.

Niin se on, että tahtoo mennä välillä muut projektit edelle. Mutta eipä tuo haittaa. Pääasia että jälkeä syntyy.
Ikkunalistojen foilaus näyttää myös luonnistuvan herralta vallan mallikkaasti,näyttää jopa liian hyvältä(mutisee kateellisena).Alustan maalaustakaan ei voi moittia,hienoa jälkeä siis koko vaunu tähän mennessä!
Todella hyvän näköinen rotke! Jotkut vain osaavat tämän homman. On se figukin ihan hieno, vaihtais nyt vaan nahkahousut farkkuihin ;)
Miko Rastas kirjoitti:
Mikä oli auton vaikeustaso? 1, 2, 3 vai 3+? (Niveau skill)
2. Niitähän ne pääsääntöisesti tahtovat olla. Multa ei taida löytyä yhtään ton skaalan mallia, missä ois yli 2 vaikeustaso. Varma en ole.
Hattua täytyy nostaa jokaisesta loppuun asti viedystä mallista! Toi viimeistely on todella turhauttavaa hommaa, päiviä palaa pelkkään odotteluun, helpompi olis aina aloittaa uusi. Minäkin tässä neljättä päivää hieron lasiosien kanssa, maalausta, lakkausta, siirtokuvia ja taas lakkausta, ja välillä tietysti kuivumisen odottelua.
Nätti Dodge, ja noi tytöt vielä kaunistaa lisää!
Viimeisen kuvan figusta voisit laittaa tarkemman kuvan,näyttää kaukaa katsottuna aika hyvin tehdyltä ja maalatulta ;)
Tän hetkinen figukokoelma näkyy tässä linkissä: jva0316.1g.fi/kuvat/Temp/IMG_9271.JPG

En itse ole noita maalannut, ettei nyt jää kellekään sitä käsitystä :) Rekvisiittana vain, viemässä huomiota pois malleissa olevista virheistä ;)