Pienoismallit.net

XA-180 Pasi

Forgotten Minefield

FinMilModels on tehnyt varsinaisen kulttuuriteon tuomalla 1/72 pienoismallit Paseista (1/35 versiota odotellessa) ja Protoista. Ensimmäisen Pasin rakensin pääpiirteittäin heti, kun se ilmestyi. Tein siitä lyhyen blogin Sisumodelsin FB-sivulle ja toin Pasin kaupalle näytille. Tästä on ollut hyötyä, sillä useat Pasin ostajat eivät ole varsinaisia mallareita, vaan ovat olleet tekemisisissä Pasin kanssa esimerkiksi armeijassa tai YK-joukoissa. Uudessa Mallixissa (1/2021) on sitten pidempi artikkeli rakennusprojektistani, jossa pyrin tekemään Pasin mahdollisimman suoraan laatikosta.

Maakalustomalli ilman alustaa tuntuu vähän orvolta. Tein Pasille kuvitteellisen alustan. Selvitin, että tämä Pasi "Reodor" on ollut käytössä Libanonissa UNIFIL:n FMR (Force Mobile Reserve) joukoilla. Tein palan aavikkoa (mikä ei ehkä kuvasta aivan olosuhteita Libanonissa) käyttäen hienoa seinälaastia, jota värjäsin akryyliväreillä. Käytin taiteelista vapautta lisäämällä FinMilModelsin Proton lisäosarangasta muutaman miinan tielle. Tarkemmin tästäkin projektista löytyy tietoa saman Mallixin artikkelissa.

Olen lopputulokseen varsin tyytyväinen. Olihan tämä ensimmäinen 1/72 maakalustomallini noin 45 vuoteen. Pasista saa varsin hienon mallin suoraan laatikosta ja erinomaisen pienillä parannuksilla. Ehdottomasti tämä kannattaa rakentaa ja käyttää siihen vaan riittävästi aikaa.

Tämä Pasi on esillä Sisumodelsin myymälässä.

Kommentit

Hyvä malli alustoineen kaikkineen…mielenkiintoinen malli ja hyvä työnkuvaus sisälsi hyviä niksejä…
Huippujälkeä ensimmäiseksi 1/72 pitkän tauon jälkeen!
Jään vesikiellellä odottelemaan Vesikkoa!
Tämä on hyvä tämä, kun tiedän lähtökohdat tälle. Suht vaikea malli pienten osien paljouden takia sekä Ykällä hyvin keksitty nuo ikkunalasit vihertävästä muovista! Ei ihan alottelijoiden malli ja hyvä kokonaisuus.