Pienoismallit.net

Simuna Speed Shop Anglia

Antti Kivinummen tuulennopea Ankka

Kiihdytysradoilta monelle tuttu, eri väreissä kiihdytellyt ja yhä aktiivikäytössä oleva varttimaileri. Sama omistaja parin vuosikymmenen ajan, ja kyyti vain paranee. Tokihan semmoisesta laitteesta kannattaa malli tehdä.
Lähtökohtana käytin vanhaa Revellin Anglia Street Rod gasser, josta käytin malliin vain korin. Katto on chopattu kiilamaisesti siten, että edestä enemmän, takaa vähemmän. Takalokareita levitin pari milliä. Alusta on putkirunkoinen, koneena isolohko Chevy 490cid, Powerglide (Simunaglide) vaihteisto ja 9" taka-akseli. Joka kulmassa coiloverit, levyjarrut, turvakaaret, irrotettava keulaosa, turvatankki polttoaineelle, wheelie barsit ym ym. skrätsinä tehtyä juttua. Musta katto-osa on hiottu n. 2mm levystä ohueksi. Dekaaleita sai piirrellä ja tulostella oikeinkin reilusti. Pensselimaalaus.

Kommentit

Tiukka raaseri, muuta ei voi sanoa. Anglian rakennussarja on melkoista kuraa, ja tässä se on paranneltu salonkiin kelpaavaksi. Tai ei ehkä salonkiin, vaan kilparadalle ;-). Ja henk.koht. arvostan lisäksi historinkirjoitusta kotimaisesta autokilpailusta - etenkin käsitöiden kautta. Vroooom!
paavo p. 19.2.2021 16:16 Vastaa lainauksella
Hieno pensselimaalaus ynnä muuta sellaista :-) .
Kiitti molemmille. Tämä oli haastava ja mielenkiintoinen rakennelma, jota aloittaessani tunsin lievää epävarmuutta toteutuksen onnistumisesta.
On komia nakkikioski !
Muistan nähneeni ko. "Ankkaa" 1:1 kokoisena mm. " Cockoo's Nest " kuljettajana Micke Silfenius ryhmä CA / 1980 ja " Pepsi Challenger " kujettajana Ade Wuorimaa ryhmä SA / 1982. Auto tuotiin ruotsista suomeen 1970-luvun alussa ja sillä oli jo mittava kiihdytys-historia takanaan ruotsin puolelta mm. Hasse Nyquist CA-ryhmässä. Sitä onko auto nykyisin se ja sama en tiedä, mutta jollainen mielikuva ko auton 1:1 omistajan kanssa aikoinani käydyn keskustelun pohjalta mieleeni jäi, että "perusaihio" olisi sama.
Hienoa että olet taltioinut suomalaista Hot Rod historiaa pienoismallein !
Näemmekö joskus myös " Herald Hirmuisen " ? -jäänee nähtäväksi.
Hyvää uutta mallailu vuotta !
Kiitos Timo, hyvää lisätietoa Nakkikiskan mahdollisesta kisahistoriasta.
Herald Hirmuinen on kyllä houkutteleva mallikohde, hartsikorikin siihen on kai saatavilla. Ehkäpä mahdollisesti ehkäpä…