Pienoismallit.net

Fiat 500F

Fiat "Bambina"

Fiat 500F oli kaksitahtisella, ilmajäähdytteisellä moottorilla varustettu pienikokoinen kaupunkiauto, joka oli pituudeltaan nippa nappa kolme metriä. Moottorin 13 hevosvoimaa antoivat tälle kottaraiselle 86 kmh huippunopeuden. Autoa valmistettiin vuosina 1957-75 yhteensä noin 3,6 miljoonaa kappaletta.

Rakensin auton Tamiyan vanhasta, mutta laadultaan erinomaisesta 1/24 mittakaavaisesta sarjasta. Korin keltaisen värin maalasin Tamiyan spraymaalilla TS-16. Muihin osiin käytin Vallejon ja Hubrolin värejä.

Pompannapiksihan kutsuttiin Fiat kuusisatasta, muttä tälle viisisataselle en ole löytänyt vastaavanlaista suomenkielistä lempinimeä. Varmasti sellainenkin.on olemassa, sillä niin hellyttävähän tämä kärry on :-)

Kommentit

Nätti kuin sika pienenä, ja jotenkin tähän sopii tuo autokaupasta juuri haetun auton puhtaus.

Naapurilla oli aikoinaan joku pikku Fiat, melkein kuin tuo, mutta ei ihan. Sen koosta saa käsityksen kun muistelen, että serkun saksanpaimenkoira leikkiessään pihalla hyppäsi sen katolle kesken leikin.
Kanariankeltainen sopii pikku-Fiiuun erinomaisesti. Siististi rakennettu peli. Joskin maalipinnassa havaitsen lievää appelsiinia ja etukulman purskesauma lienee jäänyt hiomatta pois.

Kyllähän tällainen perheauto nykyaikana lähinnä hellyttää, kuun Pompannappikin on pieni kuin mikä, ja tämä vielä yhtä kokoa pienempi. Ei taida nykyperheelle sisätilat ihan riittää :-)
Tally-ho 15.2.2021 08:48 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja kehuista Timo ja Mikko. Yritän jatkossa olla vielä tarkempi maalipinnan ja valupurseiden suhteen. Liikennekonemallarille autojen rakentelu on uusi alue, ja yritän oppia enemmän jokaisen mallin myötä. Osaisitteko te kertoa minulle, löytyykö autojen mallaamisesta jotain hyvää teosta?
Tally-ho kirjoitti:
Yritän jatkossa olla vielä tarkempi maalipinnan ja valupurseiden suhteen. Liikennekonemallarille autojen rakentelu on uusi alue, ja yritän oppia enemmän jokaisen mallin myötä. Osaisitteko te kertoa minulle, löytyykö autojen mallaamisesta jotain hyvää teosta?
a) oikein mukavaa että automallareita on yksi lisää. Tärkeintä tietysti että kaikenlaisia pienoismalleja rakennellaan, ylipäätään
b) 1/24-automalleissa usien joutuu kittailemaan runkoja ja korejakin, kun valumuotit jättävät monesti toivomisen varaa. Ja moottorilohkojen liimasaumojen siistiminen hiomalla ja kittauksella on lähes väistämätöntä.
c) maalipinta on kaikista vaikein jobi - ainakin minun mielestäni
d) lähdeteoksia en tunne, varmaan englanniksi niitä on tehty. V8 Magazinen kautta moni asia selvisi 80-luvun alussa, ja nykyisinjhän on netistä luettavissa olevia julkaisujakin.
Youtubesta löytyy kaikenlaista vinkkiä, mm. Angelo's workbench, Beach Bum's garage, Bennymacattack, Hpiguys workshop, Man Cave Models, Morries kustoms, Right on replicas sekä Scale Riders ja googlettamalla: AJ-modelworks, Bill Stillwagon Fotki, Chrome-and-fins-collection.de,
Kirby Hughes Fotki, Dr Cranky's lab-rat-ory ja Donn Yost /Scacle Model Techniques.
Tally-ho 15.2.2021 16:49 Vastaa lainauksella
Kiitos infosta Mikko!
Upea postilaatikko. Katossakin jo valmis reikä kirjeiden tiputtamiseen.
Minusta nuo lievät appelsiinit ovat paremmanmakuisia kuin kitkerät. ( Maistoihan Havukka-Ahon ajatteliakin eka kerran sitruunaa, kun luuli sen olevan etelänhetelmä ja viskasi mereen mukavien sanontojen jälkeen:D ).
No se jonniinjoutavista.

Malli on kaunis kokonaisuus ja maalipinta miellyttää minua, mutta ymmärrän automallareita, jotka ovat suorastaan perfektionisteja malleilleen - ja parempi ehdottomasti niin.
Keltainen on valittu hyvin ja maalirajat tarkat sekä ovien ja konepellin litkutus? erottuu kivasti.

Pompannapista tiällä savossakin puhuttiin vielä Fiat kuussatasestakin, mutta sitten sitä alettiin kutsua kusiaiseksi.
Tally-ho 15.2.2021 18:10 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo mahtavasta savolaisesta luonnehdinnasta ja tähdistä😅. Seuraavassa kärryssä ei kyllä appelsiiineja kuskata!
Pieni on kaunista. Oikein taidokkaasti laiteltu Bambino. Mulla on hyllyssä kaksi 500:sta. Toinen on italialaisen pikkukaupungin ambulanssi, toisen nokalla puhisee tupla-ahdettu V8. Pikkuisuus korostui noita rakentaessa.
Hauska kapistus kerrassaan, ja suosittu oikeana autona aikoinaan.
Tally-ho 20.2.2021 09:26 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista Ismo!